题目内容

【题目】According to scientists’ research, the month in which babies are born could affect them in some ways.

Babies born in spring get sick easily. Children born under Aquarius (Jan. 21st—Feb. 19th) may be less clever than those born in other seasons. They may also have shorter lives than those born in autumn. Scientists believe many of the differences can be explained by the mother’s exposure to sunlight in pregnancy (怀孕). Sunlight helps lead to the production of vitamin D in the body. The lack (缺乏) of vitamin D in the first months of life may have a bad effect on health.

Vitamin D is called the “sunshine vitamin”. It has a good effect on health. A study showed that people born from April to June had slightly shorter lives than those born in October, November or December. Similar studies in the US showed that people born in autumn lived about 160 days longer than those born in spring.

Professor Russell Foster said the conclusions were surprising and interesting. He added, “These are small effects but they are very, very clear. I am not giving voice to star signs and they are just for fun. But it is true that we are affected by our season of birth.”

1A child’s season of birth can affect all the following things EXCEPT ________ according to the first two paragraphs.

A. his health B. his height

C. his length of life D. his quality of being clever

2What does the underlined word “exposure” mean in Chinese?

A. 偏爱 B. 抗拒 C. 过敏 D. 暴露

3What can we know about vitamin D according to the passage?

A. It comes from sunlight. B. It helps people live longer.

C. Sunlight prevents its production. D. It does harm to people’s health.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Women should get enough sunlight in pregnancy.

B. Children born under Aquarius are cleverer than those born in autumn.

C. People born in May will live longer than those born in October.

D. Professor Russell Foster is interested in star signs and believes in them.

【答案】

1B

2D

3B

4A

【解析】你是几月出生的?你知道出生月份会对孩子有很多的影响吗?这篇短文给我们讲述了春季出生的孩子在健康、寿命以及聪明品质等方面都不如其他季节出生的孩子,并分析了原因

1细节理解题。根据短文第二段中Babies born in spring get sick easily. Children born under Aquarius (Jan. 21st—Feb. 19th) may be less clever than those born in other seasons. They may also have shorter lives than those born in autumn.的这几句话我们可以知道,婴儿出生的月份可能会影响他的健康、聪明品质以及寿命。由此可知文章中没有提到的是B身高,故选B。

2词义猜测题。根据划线单词所在的上下文意Scientists believe many of the differences can be explained by the mother’s exposure to sunlight in pregnancy (怀孕). Sunlight helps lead to the production of vitamin D in the body. The lack (缺乏) of vitamin D in the first months of life may have a bad effect on health.可知,这几句话介绍了阳光的重要性,它有助于我们的身体产生维生素D,而缺乏维生素D会影响健康。所以怀孕的妈妈应该多晒太阳,即“暴露在阳光下”,因此我们可以猜测exposure的意思是“暴露”,故选D。

3细节理解题。根据短文第三段中Vitamin D is called the “sunshine vitamin”. It has a good effect on health. A study showed that people born from April to June had slightly shorter lives than those born in October, November or December可知,维生素D影响人的寿命,故B是对的。根据短文第二段中Sunlight helps lead to the production of vitamin D in the body. 可知AC是错误的;D选项与文意相反。

4推理判断题。根据短文第二段中Scientists believe many of the differences can be explained by the mother’s exposure to sunlight in pregnancy (怀孕). Sunlight helps lead to the production of vitamin D in the body. The lack (缺乏) of vitamin D in the first months of life may have a bad effect on health.可知,阳光有助于人体产生维生素D,而维生素D对人的健康是有很大影响的。由于怀孕的妈妈晒太阳少,从而会对婴儿的健康、寿命、聪明品质等有很大的影响,因此怀孕的妈妈应该多晒太阳,故A正确。根据Children born under Aquarius (Jan. 21st—Feb. 19th) may be less clever than those born in other seasons、A study showed that people born from April to June had slightly shorter lives than those born in October, November or December.、I am not giving voice to star signs and they are just for fun.可知其他三个选项都不符合文意。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Different weather makes people feel different. It influences health, intelligence (智力) and feelings.

In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. People there have heart trouble and other kinds of health problems during this month. In the Northeast and the Middle West, it is very hot at some times and very cold at other times. People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.

The weather can also influence intelligence. For example, in a scientific report, IQ (智商) of a group of students was very high when a very strong wind came, but after the strong wind, their IQ was 10% below. The wind can help people have more intelligence. Very hot weather, on the other hand (另一方面), can make it lower. Students in many schools of the United States often get worse on exams in the hot months of the year (July and August).

Weather also has a strong influence on people's feelings. Winter may be a bad time for thin people. They usually feel cold during these months. They might feel unhappy during cold weather. But fat people may have a hard time in hot summer. At about 18 , people become stronger.

Low air pressure (气压) may make people forgetful People leave more bags on buses and in shops on low-pressure days. There is a "good weather" for health. People feel best at a temperature

of about I8.

Are you feeling sad, tired, forgetful, or unhappy today? It may be the weather's problem.

1What kind of weather can have a bad effect (影响) on health?

A. Hot and wet weather.

B. Good weather.

C. Warm weather.

D. High intelligence.

2When may people have more intelligence?

A. When a rain comes.

B. When very hot weather comes.

C. When a strong wind comes.

D. When low air pressure comes.

3How may low air pressure make people feel?

A. Forgetful.

B. Sad.

C. Angry.

D. Tired.

4What will happen to people in "good weather" of I8?

A. People are very forgetful.

B. People can’t do their work well.

C. Thin people feel cold.

D. People are in better health.

5What does the writer want to tell us?

A. Hot and cold weather influences all people in the same way.

B. Weather influences people's lives.

C. IQ never changes during weather changes.

D. There is a good kind of weather for people's work and health.

【题目】Most people think that making a film is exciting. In fact, sometimes it is and sometimes it isn't. Earlier this year. I worked in a new film. It was about a trip on a big British ship. Two hundred people were needed to act as the passengers in the film. I was one of them.

Before we left,we were wanted to bring some warm clothes. These were necessary because the ship was going to spend the whole 16 days sailing in bad weather.

Then the day came and we sailed out of Dover, The boat had on board the film crew(工作人员),the director, the actors and actresses including Brinksley Meers. who acted the leading role, and us---200 amateur(业余的)extras.

People came for different purposes. Some wanted to meet Brinksley Meers in person. Others were curious to see how a film was made. A housewife with her three children came for free holiday and a bit of adventure(冒险).

During the trip, a lot of people were very seasick. And although the work was very interesting, it was also very hard. We often worked all day on one scene, performing it again and again under the hot lights. In the evenings, there were drinks in the bar, but most people were so tired that they went to bed early. The next day often began at 6:30 in the morning,sometimes with breakfast being filmed.

When the ship finally returned to port(港口),most people had enjoyed the trip, but were also so tired that they at least needed a week's holiday.

1Why were they asked to bring some warm clothes?

____________________________________________________________

2What does the writer think of the work?

____________________________________________________________

3If you have a chance to join in a film-making trip, will you accept it? Why or why not?

____________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网