题目内容

【题目】Amazing chemistry experiment (化学实验)

Things you need: a cup some water ice cube (小方冰块) string (线) salt

Steps:

Firstly, fill a cup with water. Put an ice cube into the water.

Secondly, carefully put the string so that it lies()on the top of the ice cube.

Thirdly, when the string touches (接触) the ice cube, ask your friend to add some salt on the ice cube.

Finally, wait for one minute. Then carefully lift()the ice cube from the water by picking up the string.

Why does it happen?

Salt can make ice melt (融化). Adding some salt on the ice cube makes a little puddle (水坑) of melted ice. While you wait, the ice cube freezes (凝固) the puddle around the string. Now the ice cube “sticks to” the string so you can lift up(提起)the ice cube.

1Which of the following things don’t you need in this experiment?

A.knifeB.waterC.string

2What do you need to add to the ice cube in this experiment?

A.water.B.salt.C.air.

3The underlined(划线的) phrase “sticks to” means “   ” in Chinese.

A.碰到B.分离C.粘住

4Which of the following is TRUE?

A.Salt can’t make ice melt.

B.You should put the string into the water.

C.You should add some salt on the ice cube.

【答案】

1A

2B

3C

4C

【解析】

文章描述了用线把冰块提起来的实验。

1细节理解题。由文中“Things you need: a cup some water ice cube (小方冰块) string (线) salt”可排除B和C选项,故选A。

2细节理解题。由文中“ask your friend to add some salt on the ice cube.”可知,故选B

3词句猜测题。由文中“so you can lift up(提起)the ice cube”所以你就可以提起冰块了,可以推测出是粘住了,故选C

4细节理解题。由文中“Salt can make ice melt”可推测出A项错误;由文中“carefully put the string so that it lies()on the top of the ice cube”是把线放在冰块上面,而不是水里,可推测出B项错误;由文中“ask your friend to add some salt on the ice cube”与C项符合,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文, 根据短文信息完成文后表格, 每空一词。

A report in a newspaper says that school accidents, such as food poisoning(食物中毒), fires, electricity and traffic, kill more primary and middle school students than any other things. So we must learn how to protect ourselves better. Here are some tips for keeping safety in mind every day.

When we're on our way home or to school . Wait for the green traffic light, and look left and right before we cross the road. We'd better wear bright-color clothes, so the drivers can see us easily. Don't believe the people we don't know in the street.

When we're in the school activity . When students around us begin to push each other, it's necessary for us to stand still and try to hold onto something, or stay in a corner until the crowd leaves. If we fall down in a moving crowd, use our hands to cover the head. Lean to one side, curl up(蜷缩)our body and bend(使弯曲)the legs.

When we meet a fire. Stay calm. Leave the classroom quickly with the help of the teachers. Smoke can be more dangerous than fire, so we should use a piece of wet cloth to cover our mouth and nose. What will we do if the clothes burn? Remember not to run! Drop and fall to the ground.

Then roll! It will make the fire go out.

When we eat . Wash fruits carefully before eating them. Check the expiration dates(保质期)on the packages of the snacks, and if it looks or smells bad, don't eat it.

Topic: Keep Safety in Mind every day

Fact

It's reported that school accidents kill more students than anything 1.

Safety 2

On the way

Wait for the green light, look 3 sides before we cross the road.

Wear bright colours so that the drivers can see us easily.

Don't believe 4 people in the street.

At school

Stand still and try to hold onto something, or stay in a 5

until the crowd leaves.

Cover our head with hands, leaning to one side, curing up our body and bending our legs.

In a fire

Stay calm. Follow the 6 and leave quickly.

Cover our mouth and nose with a piece of 7 cloth.

Drop to the ground and roll over and over put out the fire.

While 8

Wash fruits carefully before we eat them.

Check the expiration dates. Don't eat the 9 food.

Purpose

To teach the students how to keep away from 10.

【题目】阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将选项涂黑。
D
In today's world many people seem to be hungry for money. Some of them even lose their lives for it. Money does have its most useful effect(影响) on the poor, but once a person has a rich life, a lot more money doesn't mean more happiness.
If money was everything, all millionaires would have true love, true friendship, good health and a long life. However, this is not always true.
Nothing else is more pleasant than the three words which are "I love you". But can love be bought? I'm afraid not. Love means to give, not to take. To every person, health and long life are probably the most precious(宝贵的) things. Well, can health and a long life be bought with money? The answer is "No".
Of all the longest living people in the world, few of them are millionaires. True friendship can't be bought either. In a word, where money is worshiped(崇拜), money can cause brothers to quarrel, lovers to hate, strangers to fight and so on. No matter how much money you have, it is still not enough to make you a happy person if you have no one to laugh with, no one to cry for.
(1)According to the passage, which of the following do you think is right?
A.Money is everything.
B.Money isn't necessary.
C.Money is important, but not the most important.
D.With no money, with no success.
(2)What's the most important thing for every person according to the writer?
A.Only money.
B.Health and a long life.
C.Only friendship.
D.A, B and C
(3)Which sentence of the following is TRUE according to the passage?
A.If you haven't much money, you can't get more happiness.
B.You may live a long life even if you are poor.
C.Every year many people die in the world because their family is poor.
D.If you are rich, you will have less friendship.
(4)In fact, many millionaires _________.
A.have true friendship
B.die earlier
C.have good health
D.have true love
(5)What does the sentence "Love means to give, not to take." mean?
A.爱意味着给你,而不能带走。
B.爱是可以得到的,不要走开。
C.爱意味着奉献,而不是索取。
D.爱是可以索取的,而不必付出

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

How I Turned to Be Optimistic

I began to grow up that winter night when my parents told me that we might soon be leaving for America.We were on the bus then.I was crying, and all the people on the bus were turning around to look at me.I remember I could not bear the thought of never hearing again the radio programs for school children to which I listened every morning.

I do not remember myself crying for this reason again.In fact, I think I cried very little when I was saying goodbye to my friends and relatives.When we were leaving I thought about all the places I was going to see—the strange and magical places I had known only from books and pictures.The country I was leaving was hardly in my head then.

The four years that followed taught me the importance of optimism, but the idea did not come to me at once.For the first two years in New York, I was really lost—having to study in three schools as a result of family moves.I did not quite know what I was or what I should be.Mother remarried, and things became even more difficult for me.Some time passed before my stepfather and I got used to each other.I was often sad, and saw no end to “hard times”.

My responsibilities (责任) in the family increased a lot because I knew English better than everyone else at home.I wrote letters, filled out forms, took my grandparents to the doctor, and even discussed telephone bills with company representatives (代表).

From my experiences I have learned one important rule: almost all common troubles eventually (逐渐地) go away! Something good is certain to happen in the end when you do not give up, and just wait a little! I believe that my life will turn out all right, even though it will not be that easy.

1Did the writer feel happy when she first knew that her family might soon be leaving for America?

2How did the writer get to know America before she went there?

3What made the writer feel lost for the first two years in New York?

4Why did the writer's responsibilities in the family increase a lot?

5What does the writer want to tell us from her experiences?

【题目】 Life in the future will be different from life today. Between then and now many changes will happen. But what will the changes be?

The population is growing fast. The number of people will become bigger and bigger in the world and most of them will live longer than people live now.

Computers will be much smaller and more useful, and there will be at least one in every home. And computer studies will be one of the important subjects in schools then. People will work fewer hours than they do now and they will have more free time for sports, watching TV and traveling. Traveling will be much cheaper and easier. And many more people will go to other countries for holidays.

Our food will have many changes, too. More land will be used for building new towns and houses for all the people. Then cows and sheep will have less room to live in, so meat will be more expensive. Maybe no one will eat it every day. Instead they will eat more fruits and vegetables. Maybe people will be healthier. Work in the future will be different, too. Robots will do dangerous and hard work. Because of this, many people will not have enough work to do. This will be a problem.

1In the future people will ______.

A.live shorterB.become fatterC.have longer life

2Every family will have at least a ______ in the future from the passage.

A.robotB.busC.computer

3People may not eat ______ as much as they do today.

A.fruitB.riceC.meat

4One big problem in the future is that ______.

A.meat will be less expensive.

B.many people will not be able to find work

C.robots will do all the work.

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当内容(1个单词)或括号内单词的正确形式(1个或几个单词)。

1If you go to the party, you’ll have_________great time.

2—Did you buy anything in the new shop?

—No, I bought_________. Everything is too expensive.

3—Can you come to my party tomorrow?

—Sorry, I can’t. I have to prepare_________an exam.

4Problems and worries are normal in life and we’ll certainly feel worse_________we talk to someone.

5—Kelly, you want to be a doctor, right? _________are you going to do that?

—I’m going to study medicine.

6—Can you give me some_________(advice)on how to learn English?

—No problem.

7—What will happen if he_________(come) home today?

—I’m not sure. Maybe his parents will be very surprised.

8—Do you know there will be_________(few)jobs for people in the future because more robots will do the same jobs as people.

—Yes, I do.

9—What do you want to watch tonight?

—I plan_________(watch)Days of Our Past.

10—What’s the_________(good)movie theater to go to?

—Town Cinema. It’s the closest to home.

11—Where did you go on vacation last summer?

—I_________(go)to New York City.

12Some scientists believe that there_________(be) more robots in the future.

I think so.

13—What does she do on weekends?

—She _________(sometime)goes shopping.

14—Can he go to the movies?

—No, he’s not free. He might_________(has)to meet his friends.

15—Do you believe that kids_________(not go)to the school in the future because they can study at home on computers?

—Yes, I do.

【题目】 Here are some ideas for learning English faster.

You are like a new baby.

Babies learn their language slowly. First they learn to listen. Then they learn to talk. Finally, they can read and write.

Listen to English every day.

Listen to English radio, watch English TV, go to see English movies or use online lessons.

Practise the conversations.

Make up conversations and practise the conversations. You’d better use beginner textbooks.

Read English stories

Start with children’ storybooks. Try to read stories for ESL (非母语英语教程) readers. Read ads and so on. Try to join an English Club for young learners.

Write down new words.

Start a new word notebook. Write words in alphabetical order (A... B... C). Make some sentences. Try to use an English-English dictionary.

Keep an English diary.

Start with one sentence. Like how do you feel? How is the weather? What did you do today?

1How do babies learn their languages?

A.Slowly.B.Quickly.C.Loudly.D.Quietly.

2what does the underlined phrase “alphabetical order” mean in Chinese?

A.按音标顺序B.按字母顺序C.按简易顺序D.按长短顺序

3The writer gave us ________ ideas for learning English faster.

A.fourB.fiveC.sixD.seven

4What kind of books do we start to read when learning English?

A.Children’s story books.B.Children’s textbooks.

C.Children’s picture books.D.Children’s music books.

5Which of the following is TRUE for English learning according to the passage?

A.Babies learn to read and write first.

B.Listening to English radio is not helpful.

C.We should always use an English-Chinese dictionary.

D.We can start with one sentence to keep an English diary.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网