题目内容

【题目】

Sun bears(马来熊)are the smallest of the world’s eight bears species(物种). They have a black coat and a white or golden colour on their bodies. Their homes are in the tropical(热带雨林)of Southeast Asia. They live in trees and eat both plants and animals. They can grow to be 1.4 metres in height and 65 kilograms in weight. They usually live alone and are happy to spend most of their time by themselves.

Scientists studied sun bears in the Bornean Sun Bear Conservation Center. They found that although sun bears live alone, they have developed a surprising social skill. They can copy (模仿) other sun bear’s facial expression (面部表情) as a form of communication. They can even copy exact muscular (肌肉的) movements that other sun bears make- such as making a face.

The ability to copy facial expressions is found in humans, gorilla’s (大猩猩), some monkeys and some other animals. But until now, only humans and gorillas have the ability to exactly copy facial expressions. However, scientists found that sun bears can copy facial expression as well as humans and gorillas. This surprised them because sun bears are alone and they have no close relationship with human beings.

Although they live alone in the wild, the sun bears in the study often played gently with each other. Sometimes they played with faster actions as hitting and biting. Scientists are still not sure what messages the sun bears were sending to one another.

1According to the passage, where do sun bears usually live?

A. In caves.B. In trees.C. By the river.D. On the ice.

2From the passage, we can learn something about sun bears EXCEPT that _______________.

A. they like to live alone in the wild and only eat animals

B. they can copy other sun bears’ facial expressions for communications

C. they can copy exact muscular movements of other sun bears

D. they have no close relationship with human beings

3Which of the following might be the best title for the passage?

A. A warm home on the earthB. A brave animal in the forest

C. A new friend of human beingsD. A surprising skill of sun bears

【答案】

1B

2A

3D

【解析】

短文大意:本文是科普文,介绍了马来熊的生活习性和惊人技能。

1题意:根据这篇文章,马来熊通常住在哪里?考查细节理解。根据They live in trees and eat both plants and animals.可知它们生活在树上,故选B

2题意:除了 ,我们可以从这篇文章中学到一些关于马来熊的知识。考查细节判断。A.他们喜欢独自生活在野外,只吃动物;B. 他们可以模仿其他太阳熊的面部表情来交流;C. 他们可以模仿其他太阳熊的肌肉运动;D. 他们与人类没有密切的关系。根据They live in trees and eat both plants and animals.它们生活在树上吃植物和动物,可知they like to live alone in the wild and only eat animals说法错误,故选A

3题意:下面哪个可能是这篇文章的最佳标题?考查标题归纳。A. 地球上温暖的家园;B. 森林里勇敢的动物;C. 人类的新朋友;D. 马来熊的惊人技能。根据短文内容,结合Scientists studied sun bears in the Bornean Sun Bear Conservation Center. They found that although sun bears live alone, they have developed a surprising social skill.可知介绍的是马来熊的生活习性和惊人技能,故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网