题目内容

【题目】Teacher Appreciation Week in the USA is celebrated in May. People across the country use this special week to show and tell teachers how important they are to their lives.

Some students aretalking about the teachers that have inspired them most.

Ms. Lindsay is a wonderful teacher because she gives us chance after chance, and forgives(原谅)us when we do wrong. She has really helped me bring my math grades up. —Jessica, 11

A teacher who inspires me is my art teacher, Mrs. lime is the best person I know. She is always smiling and saying. “I love it! I love it!” She believes in me and in every child she teaches. —Olivia, 10

Ms. Kincaid is an active participant(参与者)in her community and has a huge influence in and out of school. Her teaching has a very special and professional style.Ihave never had a teacher who cares about me so much. —Nick, 9

My favorite teacher is my first-grade teacher, Mrs. Denise. She changed my life by making school fun. She gave me a reason to want to come to school every day. She loved teaching, helping her students succeed,and most of all, making people happy. —Mary, 12

Mr. Zielinski is an English teacher. When the class doesn’t understand something, he makes it clear in a funny way. He even plays with us during the break. We like to talk to him when we have trouble. —Owen, 9

1Jessica thinks Ms. Lindsay has helped her_________.

A. do better in math B. become a brave person

C. become a happy person D. get interested in learning

2Mrs. lime is a teacher who teaches_________.

A. history B. math C. English D. art

3To Nick, Ms. Kincaid_________.

A. teaches in a very special way B. is very strict with students

C. is very good-looking D. helps him succeed

4Because of Mrs. Denise, Mary enjoyed_________ .

A. going to school B. playing sports C. helping others D. reading books

5Which of the following best describes Mr. Zielinski?

A. Serious. B. Hard-working. C. Less experienced. D. Easy to get on with.

【答案】

1A

2D

3A

4A

5D

【解析】这篇短文给我们介绍的是美国每年五月份的感恩教师周,在这一周里,全国的人们都会展示老师在他们的生活里是多么的重要。短文里给我们举了一些例子。

1细节理解题。根据短文第三段Jessica的话中Ms. Lindsay is a wonderful teacher …She has really helped me bring my math grades up可知,Lindsay是一个好老师,她帮助Jessica提高了数学成绩。由此可知应选A。

2细节理解题。根据短文第四段中Olivia的话A teacher who inspires me is my art teacher, Mrs. lime is the best person I know.可知,Lime是他的美术老师。故应选D。

3细节理解题。根据短文第五段Nick的话中Ms. Kincaid is an active participant(参与者)in her community and has a huge influence in and out of school. Her teaching has a very special and professional style.可知,Kincaid老师的教学风格很特殊、很专业。由此可知应选A。

4细节理解题。根据短文第六段Mary的话中My favorite teacher is my first-grade teacher, Mrs. Denise. She changed my life by making school fun. She gave me a reason to want to come to school every day.可知,她的老师Denise使她爱上了上学,故应选A。

5推理判断题。根据短文最后一段Mr. Zielinski is an English teacher. When the class doesn’t understand something, he makes it clear in a funny way. He even plays with us during the break. We like to talk to him when we have trouble.可知,Zielinski经常和学生们一起玩,学生们有困难的时候都喜欢和他交流。由此可知,这是一位很容易相处的老师,故D选项合适。Serious严肃的;Hard-working勤奋的;Less experienced没有经验的。这三个选项都不符合文意。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Many people know that rubbish is a big problem on planet Earth. What many people don't know is that junk(垃圾)has become a problem in outer space too.

According to BBC News, there are more than 22, 000 pieces of space junk floating around the earth. And these are just the things that we can see from the surface of the earth by telescopes (望远镜). There are also millions of smaller pieces of junk that we can't see.

Objects, like bits of old space rockets or satellites, move around the planet at very high speeds fast that even a very small piece can break important satellites or become dangerous to astronauts. If the tiniest piece of junk crashed into a spaceship, it could damage the vehicle.

To make things worse, when two objects in space crash, they break into many smaller pieces. For example, when a U.S. satellite hit an old Russian rocket in 2009, it broke into more than 2,000 pieces, increasing the amount of space junk.

To reduce additional space junk, countries have agreed that all new space tools can only stay in space for 25 years at most. Each tool must be built to fall safely into the earth's atmosphere after that time. In the upper parts of the atmosphere, it will burn up.

Many scientists also suggesting different ways to clean up space junk. In England scientists are testing a metal net that can be fired into space junk. The net catches the junk and then pulls it into the earth's atmosphere to burn up. The Germans are building robots that can collect pieces of space junk and bring them back to Earth to be safely destroyed.

The problem is becoming more challenging because we're sending more objects into space to help people use their mobile phones and computers,” says Marco Castronuovo, an Italian space

Researcher.

“The time to act is now. The longer we leave the problem, the bigger it will become,” he says.

1What does the underlined word “these” in Paragraph 2 refer to?

A. Telescopes.

B. Satellites.

C. Pieces of space junk.

D. BBC news reports.

2Why is space junk considered a problem?

A. It buns up after it re-enters the atmosphere

B. It often stops the view of telescopes on Earth

C. It could force new space tools to travel at slower speeds

D. It may crash into other space tools causing damage or death

3Countries want future space tools to be able to fall back into the earth's atmosphere so that .

A. the tools can be reused later

B. the tools don't become space junk

C. the earth’s atmosphere can stay clean

D. the effects of space flight can be studied

4How do the Germans plan to deal with space junk?

A. Catch it with nets.

B. Use robots to collect it.

C. Burn it in the earth's atmosphere.

D. Send it further away from the earth.

5In which section of the newspaper would you probably read this article?

A. Environment.

B. Local News.

C. Education.

D. Fashion.

【题目】The father’s role in the family is important. One researcher says babies who are cared for by their fathers have greater cognitive (认知的) development at one year of age than babies not cared for by their fathers. Another researcher reports that by spending time with their pre-school children, fathers can help to develop children’s language ability. Researchers also point out that for school-age children, fathers are one bridge with the outside world.

Fathers who value (重视) education have children who do better in school than those children whose fathers don’t value education. What’s more, fathers who spend quality time with their children may give their children happy memories which may last a lifetime.

While each father is auniqueperson who educates children in his own style, good fathers have something in common.

Good fathers attend their children’s school activities. They also involve the children in their lives and the adult world by taking them to see the workplace, or by taking them when the car needs to be repaired, etc.

Good fathers expect a great deal from their children, but also accept and support the unique individuals (个体) that their children are becoming.

Good fathers prefer explanations and reasoning to force.

Good fathers know their time with children is really an investment (投资) in them.

Being an involved father is good for children and good for fathers. Both children and fathers have the chance for growth and development. Today’s lifestyles are changing. More and more fathers are keeping a balance between their personal life, work, and family time.

1The passage is mainly about _________.

A. how to be a qualified father

B. the growth and development of both fathers and children

C. the father’s role in the growth and development of children

D. the change of the father’s role in modern society

2Auniqueperson in the third paragraph means “a person who”.

A. has the same ideas as others B. is the only one of his type

C. does everything without considering others’ ideas D. tries to do everything well

3Which of the following statements is CORRECT according to the passage?

A. Good fathers attend their children’s school activities but never take them to their workplace.

B. Good fathers expect a great deal from their children and force them to work hard.

C. Good fathers try to make it clear to their children that staying with their fathers is an investment.

D. Good fathers improve themselves when they spend time with their children.

4According to the passage, father’s involvement in their children’s lives may NOT lead to _________.

A. the good fate(命运) of their children

B. better reading levels of their children

C. happy memories which may last a lifetime

D. greater cognitive development of their children

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网