题目内容
【题目】 What to come to Beijing in 2022?
Beijing is the hosting city for the Olympic Games in 2022.
Choose homestay for your accommodation(住宿)!
Beijing does not have enough hotels available to accommodate all people that will visit the city for the 2022 Olympics.
Homestay Beijing 2022 now has almost 450 different homestay accommodation available. We have made arrangements with people who would like to share their living flats for a few days/weeks with visitors.
All hosts speak English!
Beijing has large number of expats from English-speaking countries, so it is possible that all hosts speak English.
Much cheaper than a hotel!
Hotel prices will become 10 times higher than usual.
More space than in a hotel!
A hotel room is just that a room. At Homestay Beijing 2022, you can choose what kind of accommodation you want.
More experience than in a hotel!
We think that staying with people who live here can add much more to your experience.
More information
Read our introduction on the about page. If you have any questions, please have a look at our Frequent Asked Questions page for answers!
Contact US
If you want to contact us for more information, you can find a contact form on the Frequent Asked Questions page.
If you are interested to stay at one of our flats, please visit the pages Rent Homestay.
【1】According to the advertisement, one of the advantages of homestay is________.
A.being easier to visit places of interest
B.being comfortable with larger space
C.being able to make more Chinese friends
D.being closer to the Olympic stadiums
【2】We can infer(推断) from the advertisement that________during the 2022 Olympics.
A.there will be more visitors to Beijing than hotels can take in
B.a present 400-dollar room may cost as much as 2000 dollars
C.most visitors will choose the flats of Homestay Beijing 2022
D.homestay will help visitors to learn to speak good English
【3】The underlined word “expats” in Paragraph 4 refers to foreigners________.
A.staying in hotelsB.living in Beijing
C.helping othersD.watching games
【4】If you want to learn more about homestay, you'd better________first.
A.visit "Rent Homestay'B.contact hotels in Beijing
C.read "the about page"D.call Homestay Beijing 2022
【5】The advertisement is made for________during the 2022 Olympics.
A.those who will work as Olympic volunteers
B.those who will provide accommodation for visitors
C.those who will come to Beijing from different parts of China
D.those who will come to Beijing from foreign countries
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】
本文主要是一篇关于Rent Homestay的广告。
【1】细节理解题。A:更容易参观名胜古迹;B:有更大的空间更舒适;C:能够交到更多的中国朋友;D:离奥运场馆更近。根据“More space than in a hotel!”可知,寄宿家庭的优点之一是有更大的空间更舒适。文章并未提及有ACD三项优点,故选B。
【2】推理判断题。A:到北京的游客将超过旅馆所能接待的人数;根据“Beijing does not have enough hotels available to accommodate all people that will visit the city for the 2022 Olympics.”可知,北京没有足够的酒店来接待2022年奥运会的所有游客;该项表述正确;B:现在一个400美元的房间可能要2000美元;根据“Hotel prices will become 10 times higher than usual.”可知,奥运会期间酒店价格将比平时高出10倍而不是5倍;该项表述错误;C:大多数游客会选择2022年北京民宿的公寓;文章并未提及,该项表述错误;D:寄宿家庭将帮助游客学会说一口流利的英语;根据“Beijing has large number of expats from English-speaking countries, so it is possible that all hosts speak English.”可知,此处想强调游客不必担心语言不通,因为房主会讲英语,而不是寄宿家庭将帮助游客学会说一口流利的英语;该项表述错误。故选A。
【3】词句猜测题。A:在旅馆里;B:生活在北京;C:帮助别人;D:观看比赛。分析“Beijing has large number of expats from English-speaking countries”可知,北京有大量来自英语国家的外籍人士,所以此处表示“生活在北京的人”。故选B。
【4】推理判断题。A:访问“租住宿”;B:联系北京酒店;C:阅读“关于页面”;D:打电话给北京民宿2022。根据“If you want to contact us for more information, you can find a contact form on the Frequent Asked Questions page.”可知,如果您想要了解更多信息,您可以访问常见问题页面。故选C。
【5】推理判断题。A:那些将成为奥运志愿者的人;B:为来访者提供住宿的人;C:那些将从中国各地来北京的人;D:从国外来北京的人。分析文章内容可知,本文主要是写给外国来北京的游客。故选D。