题目内容
【题目】阅读理解。
Artificial intelligence: Google’s AlphaGo beats Go master Lee Se-dol
A computer program has beaten a master Go player 3-0 in a best-of-five competition, in what is seen as a landmark moment for artificial intelligence (人工智能).
![]()
Googles AlphaGo program was playing against Lee Se-dol in Seoul, in South Korea.
Mr Lee had been confident he would win before the competition started.
“AlphaGo played consistently (稳定地) from beginning to the end while Lee, as he is only human, showed some mental weakness,” one of Lees coaches, Kwon Kap-Yong, told the AFP news agency.
Mr Lee is considered as a successful Go player, having won many competitions in his career.
Go is a game of two players who take turns putting black or white stones on a 19-by-19 grid (棋格). Players win by surrounding their competitors pieces with their own.
In the first game of the series (系列赛), AlphaGo won by a very small chance – Mr Lee had led for most of the match, but AlphaGo managed to build up a strong lead in its closing stages.
After losing the second match to DeepMind, Lee Se-dol said he was “speechless” adding that the AlphaGo machine played a “nearly perfect game”.
Experts said that Lee Se-dol had brought his “top game” but that AlphaGo had won “in great style”.
The AlphaGo system was developed by British computer company DeepMind which was bought by Google in 2014. It has built up its special skills by studying older games and teasing
“It played itself, millions and millions of times and each time got a little better – it learns from its mistakes,” he told the BBC before the matches started.
This good circle of continuous improvement meant the super computer went into the five-match series stronger than when it beat the European player late last year.
Does this mean artificial intelligence is now smarter than us and will kill us humans? Certainly not. AlphaGo doesnt care if it wins or loses. Does it mean that artificial intelligence will soon take your job? Possibly you should be more worried about that.
【1】What had Lee Se-dol thought about the competition before it started?
A.He would beat AlphaGo.
B.AlphaGo would lead the match.
C.It was hard to tell who would win.
D.AlphaGo would have some weakness.
【2】What happened in the first game of the series?
A.Mr Lee won by a very small chance.
B.AlphaGo had led for most of the match.
C.Mr Lee was beaten by AlphaGo finally.
D.AlphaGo built up a strong lead at the beginning.
【3】What does the underlined phrase “teasing out” probably mean?
A.Giving out. B.Working out.
C.Running out. D.Pointing out.
【4】The writer may agree that ______ in the future.
A.human will be killed by artificial intelligence
B.artificial intelligence will do everyt hing for human
C.people might lose jobs because of artificial intelligence
D.artificial intelligence will be much smarter than human/p>
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】C
【解析】
试题分析:本文讲的是通过人工智能打败围棋大师李世石这则新闻,让我们认识的人工智能的危险性,他虽然打败不了我们人类,但有可能会替代我们的工作。
【1】细节理解题Mr Lee had been confident he would win before the competition started.根据这句话知道李先生在比赛开始前认为他能赢。就是能打败人工智能谷歌。故选A.
【2】细节理解题In the first game of the series(系列赛),AlphaGo won by a very small chance这句话说明谷歌赢了通过一个小机会。也就是李先生输了。故选C。
【3】细节理解题 It has built up its special skills by studying older games and teasing out so many kinds of ways of play. And连接递进关系的句子,通过玩旧的游戏积累特殊技能,并总结出许多玩法。答案B与文意相符。故选B。
【4】细节理解题 Does it mean that artificial intelligence will soon take your job?Possibly you should be more worried about that. 根据这句话的意思知道答案,故选C。