题目内容

【题目】阅读理解。

Artificial intelligence: Google’s AlphaGo beats Go master Lee Se-dol

A computer program has beaten a master Go player 3-0 in a best-of-five competition, in what is seen as a landmark moment for artificial intelligence (人工智能).

Googles AlphaGo program was playing against Lee Se-dol in Seoul, in South Korea.

Mr Lee had been confident he would win before the competition started.

“AlphaGo played consistently (稳定地) from beginning to the end while Lee, as he is only human, showed some mental weakness,” one of Lees coaches, Kwon Kap-Yong, told the AFP news agency.

Mr Lee is considered as a successful Go player, having won many competitions in his career.

Go is a game of two players who take turns putting black or white stones on a 19-by-19 grid (棋格). Players win by surrounding their competitors pieces with their own.

In the first game of the series (系列赛), AlphaGo won by a very small chance Mr Lee had led for most of the match, but AlphaGo managed to build up a strong lead in its closing stages.

After losing the second match to DeepMind, Lee Se-dol said he was “speechless” adding that the AlphaGo machine played a “nearly perfect game”.

Experts said that Lee Se-dol had brought his “top game” but that AlphaGo had won “in great style”.

The AlphaGo system was developed by British computer company DeepMind which was bought by Google in 2014. It has built up its special skills by studying older games and teasing out so many kinds of ways of play. And, according to DeepMind CEO Demis Hassabis, it has also spent a lot of time just playing the game.

“It played itself, millions and millions of times and each time got a little better it learns from its mistakes,” he told the BBC before the matches started.

This good circle of continuous improvement meant the super computer went into the five-match series stronger than when it beat the European player late last year.

Does this mean artificial intelligence is now smarter than us and will kill us humans? Certainly not. AlphaGo doesnt care if it wins or loses. Does it mean that artificial intelligence will soon take your job? Possibly you should be more worried about that.

【1】What had Lee Se-dol thought about the competition before it started?

A.He would beat AlphaGo.

B.AlphaGo would lead the match.

C.It was hard to tell who would win.

D.AlphaGo would have some weakness.

【2】What happened in the first game of the series?

A.Mr Lee won by a very small chance.

B.AlphaGo had led for most of the match.

C.Mr Lee was beaten by AlphaGo finally.

D.AlphaGo built up a strong lead at the beginning.

【3】What does the underlined phrase “teasing out” probably mean?

A.Giving out. B.Working out.

C.Running out. D.Pointing out.

【4】The writer may agree that ______ in the future.

A.human will be killed by artificial intelligence

B.artificial intelligence will do everyt hing for human

C.people might lose jobs because of artificial intelligence

D.artificial intelligence will be much smarter than human/p>

【答案】

【1】A

【2】C

【3】B

【4】C

【解析】

试题分析:本文讲的是通过人工智能打败围棋大师李世石这则新闻,让我们认识的人工智能的危险性,他虽然打败不了我们人类,但有可能会替代我们的工作。

【1】细节理解题Mr Lee had been confident he would win before the competition started.根据这句话知道李先生在比赛开始前认为他能赢。就是能打败人工智能谷歌。故选A.

【2】细节理解题In the first game of the series(系列赛),AlphaGo won by a very small chance这句话说明谷歌赢了通过一个小机会。也就是李先生输了。故选C。

【3】细节理解题 It has built up its special skills by studying older games and teasing out so many kinds of ways of play. And连接递进关系的句子,通过玩旧的游戏积累特殊技能,并总结出许多玩法。答案B与文意相符。故选B。

【4】细节理解题 Does it mean that artificial intelligence will soon take your job?Possibly you should be more worried about that. 根据这句话的意思知道答案,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Trip 1 One Week in the Mountains

Bring your strong shoes and warm clothes for this walk in a beautiful area of the Green Mountains. You may go hiking or have a try of rock climbing. This is also a protection area for wild animals. You can find many kinds of animals living in this area.

Time: May 8-May 14

Tel: 64639818

Adult(成年人) : $110,00

Child: $ 55.00

Trip 2 Three Days in the Country

There are many beautiful gardens. Take your camera and enjoy the wonderful sight in Hunter Valley. It is a good place for fishing and horse riding. You can also find different kinds of flowers here. This is also a great walk for bird lovers.

Time: May 20-May 22

Tel: 63986432

Adult: $ 50. 00

Child: $ 25.00

Trip 3 Flashlight Adventure

Put on you warm clothes, bring a flashlight(手电筒),and come for a night walk along the Dungog Valley. It is a trip full of adventure(冒险). A guide will lead the tour. Many of the plants you will see on this trip can only be seen at night.

Time: May 16-May 18

Tel: 63875629

Adult: $ 30. 00

Not for children

Trip 4 Five Days by the Sea

Wear your sun hat and enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening. Our hotel is next to the sea. We have our own boats, too. You can swim in the sea or in the swimming pool. Every day our boats will take you to different places for swimming.

Time: May 23-May 27

Tel: 67538293

Adult: $ 80. 00

Child: $40.00

1What number may you call if you and your friends want to enjoy the sunshine at the seaside?

A. 67538293 B. 63986432 C. 64639818 D. 63875629

2Sam wants to stay in Hunter Valley with his wife, his five-year-old daughter and his seven-year-old son. How much will it cost?

A. $ 25 B. $50 C. $100 D. $150

3David loves sports. He will take his holiday from May 9 to May13. What activity will he probably take part in?

A. Hiking in the mountains.

B. Fishing in the country.

C. Watching plants at night.

D. Swimming in the sea.

4Lucy is a college student. She is quite interested in science. She wants to know something about the life of plants at night. Which trip will she choose?

A. Trip 1. B. Trip 2. C. Trip 3. D. Trip 4.

5Which of the following is NOT mentioned according to four advertisements?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网