题目内容
【题目】
| Ctrip: It can be the best helper when you feel it hard to buy the train or airline tickets. You can buy tickets anywhere at anytime. |
| Ximalaya FM: It has lots of books including poems,short stories,novels and even fairy tales for children. We can download(下载) book recordings and listen to them. It has more than 1 million valuable resources(资源). |
| Baby Bus: It is a very good friend for children under three years old.Kids can learn to speak and draw pictures with the help of this app. |
| World Heroes: It may help you learn more English words while you're playing games,so if you have problems remembering the new words when you learn English,use it! |
【1】Ctrip is a useful app for ______.
A.buying ticketsB.learning EnglishC.playing games
【2】Ximalaya FM has______ valuable resources.
A.one millionB.over one millionC.less than one million
【3】Kids can ______ with the help of Baby Bus.
A.learn to speakB.draw picturesC.Both A and B
【4】If you want to learn more English words while playing games,you'd better choose ______.
A.CtripB.Ximalaya FMC.World Heroes
【5】What's the best title for this passage?
A.Introduction of mobile apps for reading.B.Introduction of some popular mobile apps. C.Introduction of mobile apps for learning English.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】C
【5】B
【解析】
本文是一篇广告布告类文章,主要介绍了几款流行的应用软件。
【1】题意:携程对于购票很有用。
细节理解题。A. 购票,B. 学英语,C. 玩游戏,细节理解题.根据第一个表格中You can buy tickets anywhere at any time你可以随时随地买票可知,携程旅游对买票有帮助.选A。
【2】题意:喜马拉雅FM拥有超过100万的宝贵资源。
细节理解题。A. 一百万,B. 超过一百万C. 少于一百万,细节理解题.根据第二个表格中It has more than a million valuable resources它拥有超过一百万种宝贵的资源.可知,over超过,选B。
【3】题意:在宝宝巴士的帮助下,孩子们可以学习说话和画画。
细节理解题.根据第三个表格中的Kids can learn to speak and draw pictures with the help of this APP可知,孩子们可以在这个应用程序的帮助下学会说话和画画.可知,A和B选项都正确,所以选择C。
【4】题意:如果你想学习更多的英语单词玩游戏时,你最好选择世界英雄。
细节理解题.根据第四个表格中It may help you learn more English words while you're playing games可知,选择C
【5】题意:这篇文章最好的标题是什么?
最佳题目题。A. 介绍手机阅读的app,B. 介绍一些手机流行,C. 介绍手机学习英语的app,根据整个文章的理解可知,这里主要介绍几款流行的手机软件,所以选择B。
表格型阅读理解是比较简单的一种,先读问题,然后带着问题找相对应的答案即可,比如本题第一小题Ctrip is a useful app for ______.说的是携程,那就只看有关携程的第一栏即可,这样既能节省时间,还能更准确的知道答案。