题目内容

【题目】根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确.

when, visit, good, they, never, both, tied, about, special, so

Dear Larry,

It was lovely to hear from you again and to know that things are going 1 with you.Thanks for telling me all 2the Chinese Moon Festival. It sounds like you enjoyed a great party in Inner Mongolia(内蒙古).It makes me think of the festival we took part in 3 we traveled in South Africa. The people there kept many goats(山羊), as well as sheep and cows.Beef was expensive and was only for very 4 time. In all our time there we were 5 served beef in the villages, because beef is not usually served to 6.By the way, I happened to see these pictures and thought you’d like to see 7. A Chinese girl gave Tang Suit to Joan and me when she left school.We 8 them on in the university car park. Someone took photos for us though I was wearing my kilt (苏格兰短褶裙)!It seemed to be9 different that some suggested that I could start a new look. We wore Tang Suit to a dinner which was held on the ship in August when we visited Germany. Some Chinese ladies came and spoke to us. They were interested in my traditional Chinese clothing. We10 look forward to hearing from you again. Best wishes!

Yours,

Jim

【答案】

1well

2about

3when

4special

5never

6visitors

7them

8tried

9so

10both

【解析】

短文是一封回信。写信人在信中互相交流在旅行地参加节日活动,并简要描述当地的风土人情。写信人还讲述自己和Joan每人收获一套唐装,并穿着唐装参加一次晚宴的经历。

1句意:收到你的来信并且得知你一切顺利,我很高兴。

go意为“(事情)进展,进行”,go well with sb意为“某人(事情)进展顺利”,go为动词,需要副词来修饰。形容词good需转化为副词well,故填well

2句意:感谢告诉我所有关于中秋节的情况。

tell sb. about sth.意为“告诉某人关于某事的情况”。故填about

3句意:这让我想起当我们在南非旅行时参加的节日活动。

考查连词。此处when意为“当……的时候”,引导时间状语从句。故填when

4句意:牛肉很贵,只在特别的时刻供应。

由句意“Beef was expensive”,可知,牛肉只在特殊时候供应,special是形容词,意为“特殊的”修饰time作定语。故填special

5句意:我们在村里也一直都没有吃到牛肉。

由后文提到“牛肉不供给游客”,所以“我们没有吃到牛肉”。选项中只有never表示否定意义。故填never

6句意:因为牛肉通常不提供给游客的。

sth. be served to sb.意为“给某人提供某物”。选项中只有visitor表示人,且需用复数表示类别。故填visitors

7句意:我碰巧看到这些照片,我想你喜欢看它们。

上文提到“照片”,所以下文用they “照片”;see动词后加代词的宾格形式。故填them

8句意:我们在大学停车场试穿了它们。

上文提到“唐装”,try on意为“试穿”,试穿一下这些唐装,上下文均用一般过去时。故填tried

9句意:它似乎很与众不同,以至于有人建议我开始塑造一个新的造型。

so...that...意为“如此……以至于……”这里修饰形容词different。故填so

10句意:我们俩期待再次收到你的回信。

we指代两个人,both意为“两者都……”充当we的同位语。故填both

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The class was right in the middle of a math problem. Suddenly, Joe laughed out loud at the back of the classroom. Everyone stopped and looked at him.

“What are you laughing at?” Mr. Steinman.

“Nothing.” Joe answered.

“Joe. Office. Now,” Mr. Steinman became angry.

“Fine, I’d rather be there anyway.” Joe said.

“I’ll be calling home after school, too,” Mr. Steinman said.

“Ask my mom to buy pizza for dinner when you call,” Joe suggested.

His teacher opened his mouth to reply, but thought better of it. Instead, he continued the maths lesson. Joe took his time to get to the door. He stopped to sharpen his pencil.

“Joe! Get out now. You don’t need your pencil in the office,” Mr. Steinman said.

“I want to be prepared,” he tried to look confused, even though he knew what he was doing was wrong.

Joe left the classroom. Sadly, he didn’t know how to do his homework, which made him sigh (叹气). Then he arrived at the office and sat in his familiar chair, waiting to get shouted at again. Once he got home, he’d be in trouble with his parents, and tomorrow he’d repeat the whole process.

“Another day, another detention,” he sighed, wondering why maths was so hard. He made up his mind to work hard in maths, because he still wanted to be good at it.

1What subject was Joe trying to avoid?

A.Science.B.Maths.

C.English.D.Music.

2How did Mr. Steinman feel when Joe laughed again?

A.Happy.B.Sad.

C.Relaxed.D.Mad.

3What did Joe ask his teacher to tell his mother?

A.Pick him up from school.

B.Bring his bag to school.

C.Order pizza for dinner.

D.Help him with his homework.

4Which word can be replaced the underlined word, “detention”?

A.Punishment.B.Invitation.

C.Graduation.D.Praise.

5What can we learn from the passage?

A.Joe was a very shy student.

B.Joe was often punished by his maths teacher.

C.Mr. Steinman was a very humorous teacher.

D.Joe usually did his maths homework well.

【题目】 One night about nine o’clock, Dr. Elyck, surgeon (外科医生), had phone call from Dr. Haydon at the hospital in Clense Falls. The surgeon was asked to go there at once to operate on a very sick boy who shot himself while playing with a gun.

The doctor was soon on his way to Clense Falls. It was 60 miles away. And it was snowing heavily in the city. The surgeon thought he could get there before 12 o’clock.

A few minutes later, the doctor was stopped by a man in an old black coat. Gun in hand, the man ordered the doctor to get out. Then the man drove the car down the road, leaving the doctor in the falling snow.

It was after two o’ clock in the morning when the doctor arrived at the hospital in Clense Falls.

Dr. Haydon told him that the boy had died an hour before.

The two doctors walked by the door of the hospital waiting room. There sat the man in the old black coat with his head in his hands.

“Mr. Cunningham,” said Dr. Haydon to the man, “This is Dr. Elyck. He is the surgeon who came all the way from Albany to save your boy.”

1Who was the robber?

A.ElyckB.HaydonC.The boy’s fatherD.We don’t know

2Dr. Haydon asked Dr. Elyck to come to Clense Falls because ________.

A.the boy wounded by a shot was Dr. Elyck patientB.the boy needed his help

C.Dr. Haydon was not a surgeonD.Dr. Elyck was his assistant

3The surgeon was late because ________.

A.he was stopped by a kidnapperB.the weather was rather terrible

C.Clense Falls was far away from AlbanyD.His car was taken away

4Choose the right order of the events given in the story.

a. Dr. Elyck was asked to come to the hospital in Clense Falls.

b. Dr. Elyck arrived at the hospital.

c. The boy shot himself.

d. The boy died.

e. The man in an old coat reached the hospital.

f. Dr. Elyck was robbed (抢劫) of his car.

A.c, e, f, a, b, dB.a, c, f, d, b, eC.c, a, f, e, d, bD.a, c, f, e, d, b

5What’s the best title of the story?

A.A funny robberyB.a boy’s deathC.An angry fatherD.A useless doctor

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网