题目内容

【题目】 The class was right in the middle of a math problem. Suddenly, Joe laughed out loud at the back of the classroom. Everyone stopped and looked at him.

“What are you laughing at?” Mr. Steinman.

“Nothing.” Joe answered.

“Joe. Office. Now,” Mr. Steinman became angry.

“Fine, I’d rather be there anyway.” Joe said.

“I’ll be calling home after school, too,” Mr. Steinman said.

“Ask my mom to buy pizza for dinner when you call,” Joe suggested.

His teacher opened his mouth to reply, but thought better of it. Instead, he continued the maths lesson. Joe took his time to get to the door. He stopped to sharpen his pencil.

“Joe! Get out now. You don’t need your pencil in the office,” Mr. Steinman said.

“I want to be prepared,” he tried to look confused, even though he knew what he was doing was wrong.

Joe left the classroom. Sadly, he didn’t know how to do his homework, which made him sigh (叹气). Then he arrived at the office and sat in his familiar chair, waiting to get shouted at again. Once he got home, he’d be in trouble with his parents, and tomorrow he’d repeat the whole process.

“Another day, another detention,” he sighed, wondering why maths was so hard. He made up his mind to work hard in maths, because he still wanted to be good at it.

1What subject was Joe trying to avoid?

A.Science.B.Maths.

C.English.D.Music.

2How did Mr. Steinman feel when Joe laughed again?

A.Happy.B.Sad.

C.Relaxed.D.Mad.

3What did Joe ask his teacher to tell his mother?

A.Pick him up from school.

B.Bring his bag to school.

C.Order pizza for dinner.

D.Help him with his homework.

4Which word can be replaced the underlined word, “detention”?

A.Punishment.B.Invitation.

C.Graduation.D.Praise.

5What can we learn from the passage?

A.Joe was a very shy student.

B.Joe was often punished by his maths teacher.

C.Mr. Steinman was a very humorous teacher.

D.Joe usually did his maths homework well.

【答案】

1B

2D

3C

4A

5B

【解析】

这篇短文主要讲述了在一节数学课上,Joe由于不会做题,而制造噪音,被老师叫到办公室惩罚。最后他下定决心努力学好数学。

1推理判断。Science.科学;Maths.数学;English.英语; Music.音乐。根据文中“The class was right in the middle of a math problem. Suddenly, Joe laughed out loud at the back of the classroom. Everyone stopped and looked at him.”可知,全班同学正解一道数学题。突然,乔在教室后面大声地笑了起来。大家都停下来看着他。可知Joe是不愿意上数学课。故选B

2细节理解。Happy.高兴的;.Sad.悲伤地;Relaxed.放松的;Mad.生气的。根据文中“What are you laughing at?” Mr. Steinman.”Nothing.” Joe answered.”Joe. Office. Now,”Mr. Steinman became angry.”可知,当Joe笑的时候,Mr. Steinman感到非常的生气。故选D

3细节理解。根据文中“Ask my mom to buy pizza for dinner when you call,”Joe suggested.”可知,Joe让老师告诉母亲晚饭给他买披萨。故选C

4词句猜测。Punishment.惩罚; Invitation.邀请;Graduation.毕业;Praise.表扬。根据上文“Once he got home, hed be in trouble with his parents, and tomorrow hed repeat the whole process.”及下文“Another day”可知,下文是“又一次惩罚”。detention的意思是“拘留,惩罚”,相当于Punishment.。根据题意,故选A

5推理判断。根据文中““Another day, another detention,” he sighed,”可知,乔不喜欢上数学课,乔经常受到数学老师的惩罚。故选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网