题目内容

【题目】My uncle Mike is a music teacher. He never gets up very late. He usually gets up at five o’clock in the morning. After he brushes his teeth, he often plays baseball with my aunt. Then he eats his breakfast. After that, he often plays the violin. At about 7:50, he takes the number 6 bus to his school. He has no classes on Thursday and Friday. He usually goes to the violin club. There he helps kids with the violin. Oh, my brother plays the violin very well. Do you love to play the violin? Do you want to join the violin club? Please call my uncle at 116-3886.

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。

1Mike is a music teacher.

2Mike often plays baseball with his aunt.

3Mike often eats breakfast after 7:50.

4Mike doesn’t any class on Thursday and Friday.

5If you want to join the violin club, you can call 116-3386.

【答案】

1A

2B

3B

4A

5A

【解析】文章介绍了作者叔叔的日常生活。

1根据原文My uncle Mike is a music teacher.。故选A

2根据文中he often plays baseball with my aunt说的是他经常和“我的”阿姨打棒球,不是他的阿姨。故选B

3根据文中第三行Then he eats his breakfast. After that, he often plays the violin. At about 7:50, he takes the number 6 bus to his school.说他吃完早餐后,7:50去坐公交车,所以,他是在7:50前吃完饭。故选B

4 根据文中第四行He has no classes on Thursday and Friday.说他周四和周五没有课。是原文的同义句。故选A

5根据文中倒数一、二句Do you want to join the violin club? Please call my uncle at 116-3886.

告诉我们这个句子是对的。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】In October 2012,a very strong wind went through our town.. It was the worst kind of storm----a hurricane(飓风).I_________that day as the worst one of my life. We were at school when our teachers told us to go home because a hurricane was coming.

_________started while we were waiting for a bus. At last an empty bus came and all of us got on as quickly as possible. It was still raining when we arrived home. The strong wind began that night. My mother was______frightened to say a word. The wind became stronger. Suddenly, all the_________went out. We became more frightened. We thought the wind was going to blow off our house. My mother began to cry. We must go to your grandmother’s house. It is stronger than_______,she said. I________to go out ,but the wind was _________so hard that I could not open the door.

At that moment the wind stopped. This was_______we were right in the middle of the hurricane. This is called the ‘eye of the storm’. For a short time there is_________.

The peace lasted(持续)for just 20minutes.This gave us time to go to my grandmother’s house. Then it is all started again. The wind was__________than before. But safe in my grandmother’s house, we slept until the morning.

1A. showed B. told C. remembered D. wrote

2A. Wind B. Rain C. Snow D. Fog

3A. so B. very C. too D. quite

4A. people B. wind C. memory D. lights

5A. theirs B. his C. hers D. ours

6A. made B. planned C. prepared D. tried

7A. blowing B. shinning C. screaming D. rising

8A. why B. because C. when D. where

9A. peace(安宁) B. wind C. rain D. safety

10A. even stronger B. less strong C. as strong as D. the strongest

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网