题目内容

【题目】June 5 is World Environment Day. This makes us pay more a1 to our environment and the need to protect it.

When Wang Boxuan, a Beijing high schoolboy, uses up his exercise books, he does not throw them away. Each one is stored at his school with hundreds of exercise books given by other students. Then they are sold to a Beijing paper making factory.

The paper is recycled and u2 again by students and teachers in the school. At the s3 time, the money made from the sales goes towards schools in Inner Mongolia for 4 (plant) trees and grass. This place is one of the sources (源头)of the sandstorms that often attack (袭击) Beijing d5 springtime. Wang’s school is one of the schools in the capital that take part in the “green promise” environmental protection activity. So far, nearly 210,000 students have t6 part in the activity, collecting more than 87 tons of waste paper.

With the coming of China’s 68th birthday, students are eager (渴望)to help make the capital a more pleasant place. “There are some environment7 (problem) in the city, such8 sandstorms. “said Wang. “We should encourage9 (other) to do so as well.” Our Vice-Premier(副总理)has 10 (write) a letter to the teachers and students to encourage them to go on supporting(支持)environmental protection.

【答案】

1attention

2used

3same

4planting

5during

6taken

7problems

8as

9others

10written

【解析】这篇短文介绍了保护环境的重要性,并举了北京一所中学的例子。他们把用过的书和纸都收集起来,送到造纸厂回收再利用。这所学校还参加了“绿色承诺”环保活动,得到了副总理的肯定和鼓励。

1句意:这让我们更多的关注我们的环境以及保护环境的必要性。attention注意,注意力,是一个名词。这里是固定短语pay attention to…注意,关注。

2句意:这些纸将会被回收,然后被学校的老师和学生们再次使用。use使用,利用,是一个动词。根据句意可知,这句话的主语These paperuse构成被动关系,因此这句话应使用被动语态,前面有了is,and后面可以省略is,故这里填过去分词used,被使用,跟前面的recycled并列。

3句意:同时,来自销售的钱流向了内蒙古的学校,如种树、种草。same同样的,一样的,是一个形容词。这里at the same time是一个固定短语,同时。

4句意:同时,来自销售的钱流向了内蒙古的学校,如种树、种草。plant种植,是一个动词。空前面for是一个介词,因此这里应填动名词形式planting。

5句意:这个地方是在春天的时候袭击北京的沙尘暴的源头之一。during介词,在期间,后面跟名词做宾语。during spring time是句中的时间状语,在春天的时候。

6句意:到目前为止,将近210,000名学生参加了这个活动。take part in是固定短语,参加,这句话中的时间状语是so far,到目前为止,和现在完成时态搭配使用,空前有助动词have,故这里填过去分词taken。

7句意:在城市里有一些环境问题。problem问题,是一个名词。根据句意和句中的some可知,这里应填名词的复数形式,故填problems。

8句意:在城市里有一些环境问题,例如沙尘暴。as词义较多,可以做介词,意思是作为;可以做连词,引导时间状语从句、原因状语从句、方式状语从句等。这里是such as固定短语,例如,表示举例。

9句意:我们应该鼓励别人也这样做。other其他的,是形容词,修饰名词。根据句意可知,这里应填一个代词,做动词encourage的宾语。others其他人,是一个代词。

10句意:我们的副总理已经给老师和同学们写了一封信,鼓励他们继续支持环保。write写,是一个动词。根据句意可知,这件事情已经发生了,这里强调对现在的影响,故应使用现在完成时,空前有了助动词has,因此这里填过去分词形式written。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In early November of 1503, during Christopher Columbus’ fourth and final trip to America, his ship was seriously damaged in a storm. Columbus and his men had to live on a small island for several months while they tried to repair their ship and return to Spain.

At first, the local people on the island were very kind to the European visitors, giving them all the food and clothes they needed to survive. However, as the months passed, the local people became more and more unhappy with their guests, who were tricking and stealing from them. Finally the locals decided to stop helping. Without food or any way to leave the island, Columbus’ group was soon in serious trouble.

Luckily for Columbus, he had a book about the stars and planets on his ship. It described the movements of all the objects in the night sky. The book, written by a well-known German scientist, said there would be a total lunar eclipse (月食) on the evening of February 29, 1504 and how long it would last.

Columbus worked out the difference in time between Germany and North America. He then had a meeting with the local leaders just before the eclipse would take place. In this meeting, Columbus told them his god was angry because the local people were no longer giving food. So his god would take away the moon to punish them. At the moment Columbus finished talking, just as he had planned, the moon began disappearing.

The local leaders grew frightened and quickly agreed to provide Columbus with food and anything else he wanted. But first, Columbus’ god had to return the moon. Columbus told them he would have to discuss the idea with his god on his ship. Knowing the moon would stay completely hidden for about 48 minutes, Columbus returned just before the moon began to reappear. From that day on, until they finally left, Columbus and his men no longer had any trouble getting the food they needed.

【1】At first, the local people helped Columbus and his men by__________.

A. giving them food B. building a house for them

C. repairing their ship D. providing them with a book

【2】The local people became angry because the Europeans__________.

A. looked very different B. had nothing to trade

C. were cheats and thieves D. wanted to take their land

【3】What did Columbus do after returning to his ship on the night of the meeting?

A. He discussed the problem with his god.

B. He waited for the eclipse to finish.

C. He read about the stars and planets.

D. He told his men what happened.

【4】What can we learn about the Europeans from the passage?

A. They all believed in god.

B. They never returned to Spain.

C. They admired the local people.

D. They caused their own problems.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网