题目内容
【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。
No Arms. No Legs,No Worries!
![]()
Nick Vujieic is very famous all over the world. About 6 million people in 57 countries know his story. Nick Vujieic is from Australia.He was born on December 4th. 1982. He does not have arms or legs,but he can do lots of things. People call him superman. He can swim. He can play football and golf. He can use his computer. He cannot use it with his hands. He has no arms. He uses it with his “chicken feet”.
Nick is good at speaking. He is a famous speaker all over the world. He gives young people speeches(演讲) on life and dreams. He loves to go out and share his story with others .He has been to more than 35 countries and places.
Nick has many dreams and goals in his life. Writing books is one of his dreams. His first book is called “No Arms, No Legs, No Worries!”His experience inspires(激励)a lot of people in the world.
Nick's story tells us that we should not give up when facing difficulties in our life.
【1】Is Nick Vujicic very famous all over the world?
【2】Where dose Nick Vujieic come from?
【3】How does he use his computer?
【4】What is Nick good at?
【5】What's his first book called?
【答案】
【1】Yes
【2】Australia
【3】He uses his computer with his “chicken feet”.
【4】Speaking
【5】His first book is called “No Arms, No Legs, No Worries!”
【解析】
本短文讲述了没有四肢的澳大利亚人Nick Vujicic自强不息,和困难作斗争,以及用自己的故事去鼓励其他人,告诉我们,当我们面对生活中的困难时,我们不应该放弃。
【1】题干句意:Nick Vujicic在世界各地都很有名吗?
细节理解题,根据上文Nick Vujieic is very famous all over the world. Nick Vujicic在世界各地都很有名。故答案为Yes。
【2】题干句意:Nick Vujicic从哪里来?
细节理解题,根据上文Nick Vujieic is from Australia. 可知Nick Vujieic来自澳大利亚。故答案为Australia。
【3】题干句意:他怎样使用他的电脑?
细节理解题,根据上文He can use his computer. … He uses it with his “chicken feet”. 他可以用他的电脑…他用他的“鸡脚”来使用它。故答案为He uses his computer with his “chicken feet”.
【4】题干句意:Nick Vujicic擅长什么?
细节理解题,根据上文Nick is good at speaking. 尼克很擅长说话。故答案为Speaking。
【5】题干句意:他的第一本书叫什么?
细节理解题,根据上文His first book is called “No Arms, No Legs, No Worries!” 故答案为His first book is called “No Arms, No Legs, No Worries!”