题目内容
2.Eating out is more popular in Britain today than it has ever been (66)E..It seems that many British people are becoming more and more interested in how good their food tastes,and also how healthy it is.However,eating out can also be expensive,(67)D.When having a date with friends,or having a birthday,many people like to go to a restaurant,and people often also eat in a restaurant before going to the cinema or the theater.
As in all cultures,(68)C.The knife and fork should be used in the correct way.(69)B.
Most British cities have a large collection of food as well as British food,from the very cheap to the very expensive-French,Italian,Indian,Chinese,Thai,Japanese and many,many more.
When people are too tired to cook after work,they often get a"take away".This means that they order from a take-out restaurant by telephone,and then go to get it.(70)A All you have to do is to open the door,pay and eat!
| A.Many take-out restaurants also send it to your house B.It is also impolite to speak with your mouth full then you are eating. C.there are many rules of manners about eating D.so British people do not eat out every night. E.It is reported that British people spend more eating out than cooking for themselves and eating at home. |
分析 本文主要讲述了英国人的饮食文化.从早期的人们喜欢出去吃饭,讲到了用餐礼仪.最后又提到了人们因为劳累而叫外卖的一种用餐形式.
解答 答案:66.E 细节推理题.根据上文Eating out is more popular in Britain today than it has ever been.在英国,外出就餐比以往任何时候都更受欢迎.可知说的是在外面吃饭,结合选项,应说据报道,英国人花在外面吃饭的时间比做饭和在家吃饭的时间要多.故选E.
67.D 细节推理题.根据上文However,eating out can also be expensive,然而,外出就餐也很昂贵,可知说的是外面就餐的缺点,结合选项,应说所以英国人每天晚上都不出去吃饭.故选D.
68.C 细节推理题.根据上文As in all cultures,在所有的文化中,可知说的是饮食的文化,结合选项,应说关于饮食有很多礼仪.故选C.
69.B 细节推理题.根据上文The knife and fork should be used in the correct way.刀叉应正确使用,可知举例说明礼仪,结合选项,应说吃饭时满嘴食物说话也是不礼貌的.故选B.
70.A 细节推理题.根据上文When people are too tired to cook after work,they often get a"take away".This means that they order from a take-out restaurant by telephone,and then go to get it.当人们在下班后太累而不愿意做饭的时候,他们通常会叫一个"外卖",这意味着他们通过电话从外卖餐馆订购,然后去拿.可知说的是外卖,结合选项,应说很多外卖餐馆也会把它送到你的家里.故选A.
点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
Parents want us to be safe(安全的).They want us to go home early after school.They want us not to watch TV too much.(76)EThey can make family rules.The family rules help us know how to do something safely.
It's important to let all people in the family write the rules.(77)G
The rules should be simple(简单的),so we can remember them easily.There shouldn't be too many rules.We can easily remember 6to 8rules.
(78)A
‘Do'rules
‘Do'rules are good.Here are some examples(例子):
Be helpful.
(79)D
Do your homework before dinner.
‘Don't'rules
It's best to have more‘do'than‘don't'rules-----use‘don't'rules when it's difficult to say what to do.Here are some examples:
(80)B
Don't go out at night.
| A.Here are two kinds of rules. B.Don't watch TV too much. C.We don't need too many rules. D.Clean your room every day. E.How can parents keep us safe? F.There are many rules in our life. G.Writing the family rules helps us to remember and follow them.. |
| A.with a smile B.discovered C.interview D.advice E.saw |
Here was his problem."People all rushed to the place where a gold mine(矿.had just been (48)B,but there was a deep river stopping them.They must cross the river if they wanted to get to the gold mine.What would you do if you were among them?Please give me some(49)D."