题目内容
【题目】 On Nov 11, there is a holiday created by Chinese people for singles(单身人士). It is known as Singles' Day. But now it has become the biggest online shopping day in the world. T-mall, Taobao and many other online shopping sites offer huge sales on this day to attract shoppers. This year's sales reached 253. 97 billion yuan.
There are similar shopping days in the United States as well. The most well-known of these is Black Friday. It always falls on the day after the Thanksgiving holiday. On this day, stores will offer special deals, just like on Singles'Day in China.
On Black Friday, shoppers will often wake up very early to wait in line at stores before they open. They might start to wait in line as early as 2 or 3 am. Sometimes the crowds will be so big that it is impossible to get inside the store.
Personally, I don't like any of these holidays. They place too much importance on buying things. What do you think about these holidays?
【1】On Nov 11, there is a holiday created by Chinese for ___________.
A.couplesB.kidsC.singlesD.families
【2】On___________, online shopping sales reached 253.97 billion yuan.
A.Singles' DayB.Black Friday
C.Thanksgiving holidayD.No buying day
【3】On Black Friday, people in the US ___________.
A.have a party with friendsB.visit grandparents
C.celebrate singlesD.go shopping in the stores
【4】Which of the following is TRUE?
A.T-mall, Taobao offer big sales on Black Friday to attract customers.
B.On Black Friday, shoppers often get to the stores when they open
C.The Thanksgiving holiday always falls on the day after Black Friday.
D.The writer doesn't like these holidays at all.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】D
【解析】
这是一篇说明文,主要讲述了中国的11月11号是光棍节也是淘宝购物狂欢日,美国著名的购物日就是黑色周五,人们在这一天疯狂购物。
【1】细节理解题。根据第1大段“On Nov 11, there is a holiday created by Chinese people for singles(单身人士). It is known as Singles' Day.”中国人为单身人士创设的11月11号,光棍节。可知,是为了单身人士。故选C。
【2】细节理解题。根据第1大段“But now it has become the biggest online shopping day in the world. T-mall, Taobao and many other online shopping sites offer huge sales on this day to attract shoppers. This year's sales reached 253. 97 billion yuan.”光棍节成为了淘宝,天猫和其他线上购物网站的最大线上购物日。可知,是光棍节创造了高的销售量。故选A。
【3】细节理解题。根据第2大段“There are similar shopping days in the United States as well. The most well-known of these is Black Friday.”美国也有类似的购物日,就是著名的黑色周五。可知,黑色周五也是商店购物的。故选D。
【4】推理判断题。根据第1大段“But now it has become the biggest online shopping day in the world. T-mall, Taobao and many other online shopping sites offer huge sales on this day to attract shoppers.”光棍节成为了淘宝,天猫和其他线上购物网站的最大线上购物日。可知,天猫,淘宝在光棍节吸引客户,故A错误;根据第3大段“On Black Friday, shoppers will often wake up very early to wait in line at stores before they open.”黑色周五,顾客在商店开门前就排队等候了。可知,不是开门的时候,而是开门前,故B错误;根据第2大段“It always falls on the day after the Thanksgiving holiday.”黑色周五是在感恩节后一天。可知,感恩节在前,黑色周五在后,故C错误;根据第4大段“Personally, I don't like any of these holidays.”我一点都不喜欢这些节日。可知,D正确。故选D。
阅读理解题中判断句子的正误属于推理判断题,是英语试题中经常出现的题型,也是难题之一。4个选项要根据题干意思一一从原文中查找,有些是关键单词出错,有些是句子意思表达有误。此类判断题考查学生对文章句子的深层次理解能力。如第4题,A是细节出错;B是前后时间关系出错;C是时间出错。所以句子正误题可以优先注意题干中的关键信息,如数字,地点,程度词等。