题目内容

【题目】六. 动词应用(每小题1分,共10分)

1Tom _____________ (arrive) at the bus stop on time yesterday.

2It was so hot yesterday. We decided _________________ (go) swimming in the pool.

3We went ________________ (paraglide) on the beach last Sunday.

4She closed her eyes and ______________ (feel) like she was white cloud in the sky.

5We ________________ (see) lots of old buildings in Qufu from hundreds of years ago.

6My grandparents really enjoy ______________ (take) walks after dinner.

7She wanted ________________ (walk) up to the top of Mountain Meng to exercise.

8When we ________________ (get) to the top, it started raining a little.

9The food ________________ (taste) great because I was so hungry.

10The visitors ________________ (ride) bicycles to Tibet last summer vacation.

【答案】

1arrived

2to go

3paragliding

4felt

5saw

6taking

7to walk

8got

9tasted

10rode

【解析】

1根据时间状语yesterday可知,本题用一般过去时。故答案为arrived。

2Decide后跟to do不定式。故答案为to go。

3去做滑翔伞运动是go paragliding。故答案为paragliding。

4本空和前面的closed her eyes是并列成分,故动词也用过去式。故答案为felt。

5本题叙述的是过去发生的事,故用一般过去时。故答案为saw。

6Enjoy doing sth(喜欢做某事)。故答案为taking

7Want to do sth(想要去做某事)。故答案为to walk。

8根据后文it started raining a little可知,本题用一般过去时。故答案为got。

9根据后文because I was so hungry可知,本题用一般过去时。故答案为tasted。

10根据last summer vacation可知,本题用一般过去时。故答案为rode。

练习册系列答案
相关题目

【题目】We live in a society that is producing and using electronics(电子产品)all the time. What happens (A) ____your computers, MP3 players and cell phones when theyre broken or you want a new one?

Most people just throw them away. In 2014, people around the world produced 41.8 million tons of electronic waste and only recycled 6.5 million tons, according to the United Nations last month.

Its important to pay (B) to e-waste. It can be either valuable or harmful, depending on how we treat it. If people throw it away, the toxic(有毒的)chemicals can get into the soil or air, affecting the environment and peoples health.

To help reduce e-waste, the first thing we can do is to buy longer lasting electronic equipment. If you have unwanted electronics such as old toys or cell phones, find a new home for (C) them by giving them to charities. At the same time, (D) you can take computers and phones to the producers to see if they offer recycling programs. Apple, for instance, now offers people a discount(折扣)in China if they hand in their used electronics when buying new ones. The company will test and repair the used ones and sell them at lower prices.

【1】在文中(A)和(B)的空白处分别填入适当的词:

【2】文中划线部分(C)指代的是

【3】将文中划线部分(D)改写为:Computers and phones can to the producers to see if they offer recycling programs.

【4】从文中找出两个描述电子垃圾的形容:

【5】从文中找出能体现本文中心大意的单词或短语:

【题目】Do you know Weibo? Do you write a Weibo? If you don’t, you are “out”! Weibo means microblog. People may spend much time writing a blog, but it takes a little time to write a microblog. Why? 【1】

Microblog started in the USA. It came to China in 2000 and it has developed very fast. In 2011, the number of Chinese microbloggers grew to 300 million. 【2】 For many microblog users, it is a great way of learning the freshest news, talking with friends and sharing different kinds of information, including news, daily life, pictures, music and so on. Many stars and famous people also write microblogs and share good things with their fans.

It is easy and fast to send a message on a microblog. 【3】 For example, when the big earthquake and tsunami (海啸) hit Japan in March, 2011, messages like “Salt can protect people from radiation” were hot on microblogs. 【4】 Later people realized it was just a rumor (谣言).

In a word, microblog plays a new role in the life of Chinese people.

A. It soon caused a crazy buying of salt.

B. However, this can also lead to problems and even cause panic (恐慌).

C. Because every message on a microblog is less than 140 words.

D. Now more and more people are interested in writing microblogs.

【5】 Which of the following is TRUE?

A. Writing a microblog needs much time.

B. Microblog appeared in China only one yerar ago but it has developed rapidly.

C. As a popular thing, microblog has its advantages and disadvantages.

D. More and more Chinese show great interest in microblog because it started in the USA.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网