题目内容
【题目】Dear Tom,
I don’t have a good time at my new school.There are too many rules at my school.We have to get to school at seven o’clock every morning.We can’t play games in the classroom after class.We can’t listen to music in the hallways.I don’t like playing the piano,but I have to learn the piano in the music class.And we have to wear uniforms at school.We also can’t eat outside;we have to eat in the dining hall.The food there is awful.I can’t stand the rules here.I never have fun.What can I do?
Bob
【1】What does Bob have to do at 7:00?
A. Read English. B. Play games.
C. Eat breakfast. D. Get to school.
【2】“I don’t have a good time at my new school.” has the same meaning as “ .”
A. I am not good at learning
B. I have a good time at my new school
C. I am not a good student
D. I never have fun at my new school
【3】Which one is true according to the passage?
A. We play games in the classroom after class.
B. Bob likes playing the piano.
C. Bob has to learn the piano in the music class.
D. Tom thinks the food in the dining hall is awful.
【4】Where can Bob eat at school?
A. In the dining hall.
B. Outside.
C. Classroom.
D. Anywhere as he likes.
【5】Can Bob listen to music at school?
A. Yes,he can.
B. We don’t know.
C. He can listen to music in the hallways.
D. No,he can’t.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】C
【4】A
【5】B
【解析】本文是一份书信,Bob向 Tom诉说了他的新学校有太多的规则,他为此而感到烦恼。
【1】细节理解题。根据第三句We have to get to school at seven o’clock every morning.选D。
【2】I don’t have a good time at my new school的句意是:在新学校,我过得不愉快。A选项的句意:我不擅长学习;B选项的句意:在新学校,我过得愉快;C选项的句意:我不是一个好学生;D选项的句意:在新学校,我从来不愉快。根据句意选D
【3】细节理解题。根据第三行第二句.I don’t like playing the piano,but I have to learn the piano in the music class知选C。
【4】细节理解题。根据第四行第二句We also can’t eat outside;we have to eat in the dining hall知选A。
【5】整体分析题。文章中并未提到是否能在学校听音乐。故选B