题目内容

【题目】阅读短文,下列问题
B
The plane took off. A passenger needed a cup of water to take his medicine. An air hostess(空姐) told him that she would bring him the water soon. But the air hostess was so busy that she forgot to bring him the water. As a result, the passenger couldn't take his medicine on time. About half an hour later, she hurried over to him with a cup of water, but he refused it.
In the following hours, each time she passed by the passenger, she would ask him with a smile whether he needed help or not. But the passenger never paid notice to her.
When it was time to get off the plane, the passenger asked her to hand him the passengers' booklet(留言簿), she was very sad. She thought that he would write down bad words in it, but with a smile she handed it to him.
Off the plane, she opened the booklet and then smiled. The passenger put it, “In the past few hours, you have asked me whether I needed help or not for twelve times in all. How can I refuse your twelve faithful(真诚的) smiles?”
(1)The passenger travelled _______.
A. by train
B.by bus
C.by ship
D.by air
(2)Why did the air hostess not bring the passenger the water?
A. Because she didn't want to do so.
B.Because she was too busy and she forgot it.
C.Because he told her not to do so.
D.Because another hostess had done it.
(3)Which of the following is the correct order?
①The passenger asked for a cup of water.
②The passenger wrote something on the booklet.
③The hostess brought the water to the passenger.
④The hostess handed the booklet to the passenger with a smile.
⑤The hostess felt happy when she saw the words.
A.①②③④⑤
B.①③④②⑤
C.⑤④③①②
D.③①④②⑤
(4)How long was the flight of the passenger?
A.A few hours.
B.Half an hour.
C.Twelve minutes
D.An hour.
(5)What can we learn from the passage?
A.The hostess was very careless and lazy.
B.There was no water on the plane.
C.The passenger forgave(原谅) the hostess at last.
D.The hostess was angry at the passenger because he refused to speak to her.

【答案】
(1)D
(2)B
(3)B
(4)A
(5)C
【解析】(1) D 由第一段第一、二句The plane took off. A passenger needed a cup of water to take his medicine.可知这位乘客是乘飞机旅行。(2) 由第一段中的But the air hostess was so busy that she forgot to bring him the water.可知选B。 (3) 通读全文可知答案。 (4)文中的In the following hours或In the past few hours可知答案。 (5) 由最后一段乘客在留言簿上的留言可知,乘客最后原谅了空姐。而其他三项均与原文不符。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空 阅读短文,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个能填入文章中相应空白处的最佳答案。

The umbrella is a very common object. It keeps the ________ and the sun off the people. Most umbrellas can folded up so it is ________ to carry them.

However, the umbrella has not always been as ________ as it is now. In the past, it was a symbol of importance. Some African countries still use umbrellas in this ________. Someone carries an umbrella and walks behind the king or important person.

Umbrellas are very old. People in different parts of the world began to ________ umbrellas at different times. The Chinese had them more than 3,000 years ago. From there, umbrellas ________ to India and Egypt. In Greece and Rome, ________ wouldn’t use them. They believed umbrellas were only for women.

England was ________ the first country in Europe where common people used umbrellas against rain. The weather there is very ________ and umbrella are very useful.

Everybody uses umbrellas today. The next time you ________ one, thinking that for centuries only great men and women used them, you’ll feel you are important people, too.

【1】A. rain B. cloud C. air D. water

2A. lovely B. cheap C. hard D. easy

3A. light B. heavy C. common D. special

4A. way B. size C. reason D. place

5A. discover B. use C. examine D. discuss

6A. walked B. spread C. rode D. flew

7A. children B. parents C. men D. women

8】/span>A. probably B. already C. suddenly D. immediately

9A. sunny B. rainy C. snowy D. carry

【10A. sell B. return C. borrow D. carry

【题目】Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文。)

You may be surprised to learn how many animals actually have a memory._______ your goldfish can show evidence (证据、of learning ability. If you have a pet fish, try this_______. Every day when you feed the fish, sprinkle (撒、the food only in the same location.

Keep a record of daily observations (观察)of the fish, taking down notes about the fish's swimming directions or behavior whenever you come to feed it. Before long, the fish should swim to the spot where you sprinkle the food whenever you approach (靠近、the tank. See how it reactsto your approaching the tank and take notes before, _______, and after your experiment.

In this example of animals' memory, we don't really know if your fish knows the fact that you are going to feed it. But it has showed its_______ ability to learn and to remember.

Bees_______ with each other in a way which shows an intelligent memory. When a bee finds a good location for gathering nectar (花蜜), it will remember_______ to get to this location from its hive (蜂巢). The bee then returns to the hive and passes along its memory by doing a complex dance to inform the others of where the food was found. It uses wings, legs, antennae (触角)and body to deliver the message. When the dance is over, other bees fly to this location to bring back food for the hive.

1A. Ever B. Never C. Even D. Eve

2A. experience B. experiment C. exercise D. excitement

3A. during B. with C. to D. about

4A. weak B. strong C. bad D. terrible

5A. compare B. complete C. communicate D. complain

6A. what B. where C. why D. how

【题目】短文还原阅读短文,从短文下面方框中的六个句子中选择五个还原到短文中,使短文通顺完整,衔接自然。

“Homestay is a form of study—abroad program. It allows the visitor to stay with a local family to better understand the local lifestyle. It also helps to improve the visitor’s language ability. If you wish to learn more about foreign cultures or to get foreign experience, you should join this kind of holiday.【1】”. Said a teacher during a school meeting last term.

After this meeting, 【2】_. At last, I had such a chance to go on such a holiday with some of my schoolmates last month. We went to London, a place where I had wanted to go since years ago.

After we got to London, we went to stay with different families. I was lucky that my host family (寄宿家庭)was a white couple who had a daughter about my age. 【3】_. They were interested in me and I learnt a lot of things from then on.

【4】. After breakfast, a local teacher would come to take us in his car. Then we would have classes or go on a sight—seeing trip to different places of interest like Big Ben. London Bridge, and Bockingham Palace. We would go back to our own homes after the activities.

The holiday was a valuable experience for me. I enjoyed every minute of it.【5】. Three weeks later, we had to leave “home” for Hong Kong.

A. Yes, time really flew fast

B. I am sure you won’t be disappointed

C. I always thought about this kind of holiday

D. They treated me as a daughter of their family

E. The holiday was filled with activities every day

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网