题目内容

【题目】What Does a Lifelong Learner Look Like?

Lifelong learners never think of themselves as the greatest expert in anything. They continue to learn and bring a great deal to the groups they belong to. What does a lifelong learner look like? Here are some of their main characteristics (特征).

● They are knowledge seekers. They are always searching for much information on a topic they’re interested in and looking for new chances to improve their knowledge or skills.

● They are social and self-directed learners. They like taking different courses and joining in discussions about subjects they are interested in. __________ They also know their own learning styles, and their strengths and weaknesses. They can plan and organize their own learning.

● They are critical (批判性的) thinkers. They always use a lot of ways to analyze (分析) and synthesize (合成) information. From their research they judge the information to see if it is useful for the question at hand.

● They are problem solves. They will meet different problems while learning. However, they usually see problems as challenges (挑战) and life experiences and try to stand above them.

1What does the underlined “knowledge seekers” mean?

A.Persons who are looking for knowledge.B.Persons who are teaching knowledge.

C.Persons whose jobs are inventing knowledge.D.Persons who are testing knowledge.

2What can be put in the blank (空白处)?

A.They don’t like learning on society.B.They learn both from and with others.

C.They learn from plants and animals.D.They invite each other to parties.

3How is passage organized? (P = Paragraph)

A.B.C.D.

4What is the purpose of the passage?

A.To describe the height, clothes and hairstyle of a lifelong learner.

B.To explain the relationship between common people and lifelong learners.

C.To suggest lifelong learners become experts.

D.To introduce some of the main characteristics lifelong learners have.

【答案】

1A

2B

3C

4D

【解析】

本文是说明文,说明了终身学习者的4大特征:求知者;社会型和自主型学者;批判思考者,问题解决者。

1词义猜测题。根据第2大段“They are always searching for much information on a topic they’re interested in and looking for new chances to improve their knowledge or skills.”他们总是在搜索关于他们感兴趣的话题的大量信息,并寻找新的机会来提高他们的知识或技能。可知,是知识寻求者的意思。故选A

2细节理解题。根据第3大段“They are social and self-directed learners.”他们是社交型和自主型学习者。可知,他们是善交际的;再联系第3大段“They like taking different courses and joining in discussions about subjects they are interested in.”他们喜欢上不同的课程,参加他们感兴趣的话题的讨论。可知,空格句子的意思是他们喜欢和别人一起学习也喜欢向别人学习。故选B

3篇章结构题。根据第1大段“Here are some of their main characteristics (特征).”这是他们一些主要的特征,可知,这是总起句;再根据第2大段“● They are knowledge seekers.”他们是知识的探索者,可知接下来的第2-5大段都是在讲述学习者的特点。可知,是总分结构。故选C

4主旨大意题。根据第1大段“Here are some of their main characteristics (特征).”这是他们一些主要的特征,可知,本文主要在讲述终身学习者的主要特征。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

You have probably heard of tomato throwing and the polar bear swim,but have you ever heard of the sport of cheese rolling?

Cheese rolling is an event that takes place every spring at Cooper's Hill,Gloucestershire(a county in England,west of London). People say that cheese rolling is one of Great Britain's oldest customs. Some say the custom started even before the Romans lived in that country 2000 years ago.Most say cheese rolling has been going on for at least a couple of centuries as a celebration of the onset (beginning)of summer.

Each year, thousands of spectators come to Cooper's Hill to watch people chase ( run after) a three kilogram round of Double Gloucester Cheese down the hillside. There are separate races for men and women, and uphill races for boys and girls too. The winners get to keep the rounds of cheese they have tried so hard to catch. However, no one ever catches the cheese because it runs fast down the slope(斜坡)at nearly 110 kilometers per hour !

It is funny to imagine people chasing a little wheel of cheese as it rolls down a hill, but maybe it is not so funny to see it because Cooper's Hill is very Steep(陡峭的).Every year, several of the cheese chasers tumble down the hill. Often, people have their bones broken, but this has not stopped the event from taking place.

Would you chase cheese down a hill?

1What does the second paragraph mainly talk about?

A.The place where the event is held.

B.The time when the event is held.

C.The history the event already has.

D.The reason why the event is held.

2What does the word "spectators" mean in Paragraph 3?

A.People who report the event.

B.People who work for the event.

C.People who take part in the event.

D.People. who are watching the event.

3Cheese rolling players are grouped according to .

A.Sex and Height.B.Age and weight.

C.Sex and age.D.Height and Weight.

4What does the writer think of the cheese rolling event?

A.It's funny.B.It's tiring.

C.It's dangerous.D.It's crowded.

【题目】阅读下面的短文,按要求完成后面的小题。

Do you check your mobile phone often? Do you feel anxious if your mobile phone is not with you? When there is no WiFi or signal for your mobile phone, will you get nervous? If you say yes,

then you’ve got addiction(上瘾) to mobile phones.

Nowadays, we can see the scene everywhere in the life: in subways, restaurants, roads, people are watching their mobile phones. From family party


to dating with friend, people couldn’t top checking their twitter, WeChat, facebook on the mobile phones and

snubbing(忽视)the persons in front completely. Phubbing

(低头症) influences not only the young people, but also the old and even the kids.

"Phubbing" is a new word which comes from the words "phone" and "snub". It describes the habit of snubbing someone in favor of a mobile phone. 因为玩手机,更多的人变得沉默。They do nothing but bow to play mobile phones.time, spendtoo, they, phones, much, the on(.) And they don' t have time to communicate with persons in real life.

If we keep playing with phones when we are with our friends or family, we will spend less time talking to them. In fact, they need and deserve to be cared for.

Let us put down the cell phones and enjoy the nature, the food, the books and all the beautiful

things and persons around us.

1将文中①处画线句子翻译成汉语。_____________________________

2将文中②处画线句子翻译成英语。_____________________________

3Where does the word "phubbing" come from?

4将文中③处画线内容,连词成句,题中标点已给出。__________________________

5What advice does the writer give to the people who have "phubbing"?__________________

【题目】

A picture speaks a thousand words. And with over a thousand emoji pictures to express ours elves, who needs to speak or write anymore?

According to Professor Evans, emoji is the fastest-growing language — faster than any language in history. These little pictures started life in Japanese phones in the 1990s and they are popular now. In the UK they are becoming more popular than Internet words like “lol”(laughing out loud) and “muah” (the sound of a kiss). The most popular emoji is the “face with tears of joy ”. In New York’s Museumof Modern Art, we can see the first set of the 176 original (最早的) emojis.

Why do we love emojis so much? They allow us to have fun when expressing ourselves, to make people laugh and to be creative in how we use them. Some teenagers tell us emojis are quick and easy. “They’re quick to use and show hidden meanings. My favorite emoji is the ‘laughing face’,” said Will, a15-year-old student.

People are different in their favorite emojis. The emojis we choose can show who we are. What does your recently used emoji board say about you? Is it full of smiling faces or sad faces?

1According to the passage, “lol” means .

A.hugs and kis sesB.the sounds of a kiss

C.as soon as possibleD.laughing out loud

2Emojis appeared in for the first time.

A.JapanB.AmericaC.ChinaD.England

3The 15-year-old student Will’s favorite emoji is .

A.B.C.D.

4The fact that is TRUE about emojis .

A.the ‘laughing face’ is the most popular emoji

B.Professor Evans thinks emojis develop very fast

C.the emoji is the newest language in the world

D.the emojis we choose can show what we are

5The main topic of this passage is about .

A.emoji picturesB.Internet words

C.hidden meaningsD.popular faces

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网