题目内容
【题目】What Does a Lifelong Learner Look Like?
Lifelong learners never think of themselves as the greatest expert in anything. They continue to learn and bring a great deal to the groups they belong to. What does a lifelong learner look like? Here are some of their main characteristics (特征).
● They are knowledge seekers. They are always searching for much information on a topic they’re interested in and looking for new chances to improve their knowledge or skills.
● They are social and self-directed learners. They like taking different courses and joining in discussions about subjects they are interested in. __________ They also know their own learning styles, and their strengths and weaknesses. They can plan and organize their own learning.
● They are critical (批判性的) thinkers. They always use a lot of ways to analyze (分析) and synthesize (合成) information. From their research they judge the information to see if it is useful for the question at hand.
● They are problem solves. They will meet different problems while learning. However, they usually see problems as challenges (挑战) and life experiences and try to stand above them.
【1】What does the underlined “knowledge seekers” mean?
A.Persons who are looking for knowledge.B.Persons who are teaching knowledge.
C.Persons whose jobs are inventing knowledge.D.Persons who are testing knowledge.
【2】What can be put in the blank (空白处)?
A.They don’t like learning on society.B.They learn both from and with others.
C.They learn from plants and animals.D.They invite each other to parties.
【3】How is passage organized? (P = Paragraph)
A.
B.
C.
D.![]()
【4】What is the purpose of the passage?
A.To describe the height, clothes and hairstyle of a lifelong learner.
B.To explain the relationship between common people and lifelong learners.
C.To suggest lifelong learners become experts.
D.To introduce some of the main characteristics lifelong learners have.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】D
【解析】
本文是说明文,说明了终身学习者的4大特征:求知者;社会型和自主型学者;批判思考者,问题解决者。
【1】词义猜测题。根据第2大段“They are always searching for much information on a topic they’re interested in and looking for new chances to improve their knowledge or skills.”他们总是在搜索关于他们感兴趣的话题的大量信息,并寻找新的机会来提高他们的知识或技能。可知,是知识寻求者的意思。故选A。
【2】细节理解题。根据第3大段“They are social and self-directed learners.”他们是社交型和自主型学习者。可知,他们是善交际的;再联系第3大段“They like taking different courses and joining in discussions about subjects they are interested in.”他们喜欢上不同的课程,参加他们感兴趣的话题的讨论。可知,空格句子的意思是他们喜欢和别人一起学习也喜欢向别人学习。故选B。
【3】篇章结构题。根据第1大段“Here are some of their main characteristics (特征).”这是他们一些主要的特征,可知,这是总起句;再根据第2大段“● They are knowledge seekers.”他们是知识的探索者,可知接下来的第2-5大段都是在讲述学习者的特点。可知,是总分结构。故选C。
【4】主旨大意题。根据第1大段“Here are some of their main characteristics (特征).”这是他们一些主要的特征,可知,本文主要在讲述终身学习者的主要特征。故选D。