题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
When I was in the second grade,my teacher gave all her students some seeds(种子). She told us to watch the magic of the seeds once we planted them. Excitedly,I put a few seeds in my pot. I watered them for a few days and purple flowers came out.
In class,I reported back to my teacher that the magic was the purple flowers. My classmates reported back with the red,white or yellow ones. I was wondering why we didn't have green flowers. When the bell rang,we drew a conclusion” a flower garden is beautiful”,and this was my first gardening experience.
Years later,one day,when we drone by Naperville downtown in a summer. Mom pointed out a big land.” Look,this is the community garden land.” she told me.” What is a community garden land?” I asked.” When people live in apartments or town homes,they don't have much land. People pay a little money to rent(租)a piece of land from the city. They can grow anything.” Why don't we rent one?” I curiously asked.” We don't need to. We have a house,so we have a small piece of land.”
A few years ago,an older couple moved in next door. They gave us some tomatoes from their garden. They grew the best tomatoes I had ever tasted. I asked my mom to buy some tomatoes just like our neighbors'. Mon said it was impossible to buy those tomatoes from the supermarket.
So,last year,I decided to try. I had my dad dig out a small land in the back yard of our house,put it some peat moss(泥炭藓)and mushroom compost(蘑菇肥). For the start,I only planted some tomatoes and cucumbers. Day by day,I looked after my garden and took out weeds(杂草).I was surprised to see that cucumbers actually grow on the vine,and my tomatoes had a special kind of earthly smell.
At the same time,I found myself suddenly having an interest in weather. I always wished rain to water my little garden. My brother Alex teased me.” You are an old farmer now.”
One day,I found some tomatoes gone in one plant. I was a little sad. Who dared to steal my ttomatoes? It was a few rabbits. When I was about to drive them away,my dad stopped me and said,” Alice,the rabbits are thirsty. Let them eat as much as they want. Sharing your food is a good thing.”
Later on,I found people picking a few tomatoes in my little garden and eating them with a satisfying smile. I never said a word. Instead,I felt joy in my heart. When harvest time came,I picked so many fresh cucumbers and delicious tomatoes.
In America,people grow gardens everywhere. The air is always fresh and clean because of many trees,different plants and beautiful flowers. People there learn to love our earth,and love hearing the expression” go hug a tree”. Gardening needs lots of hard work and patience,but mother earth rewards us a lot.
(1)The underlined word“teased”in Paragraph 6 is close to“”.
A.played a joke on
B.was strict with
C.got angry with
D.had pity on
(2)Alice learned to share things with others .
A.when she began to plant seeds in the second grade
B.when she asked her mother to rent a piece of land
C.after the couple next door gave her some tomatoes
D.after her father stopped her driving the rabbits away
(3)We can learn from the passage that .
A.gardening takes lots of time and effort
B.gardening gives a few rewards to humans
C.gardening helps the writer love tomatoes
D.gardening makes the writer hate rainy days
(4)Which can be the best title for the passage?
A.My Little Garden
B.Gardening Experiences
C.My Magic Plants
D.Gardening Knowledge
【答案】
(1)A
(2)D
(3)A
(4)B
【解析】文章大意:从最初的种花到后来种植黄瓜与西红柿,作者经历了不同的园艺体验。取得了很大的收获。学会了与别人分享。也懂得了园艺需要大量的时间和精力,我们的辛勤付出,大地母亲会给予我们回报。
(1)词意猜测题。A.played a joke on 开某人的玩笑;B.was strict with对某人要求严格;C.got angry with 生某人的气;D.had pity on同情某人。根据短文中的句子My brother Alex teased me.“You are an old farmer now.”可知,弟弟说我是老农民是在取笑我。所以答案是A。
(2)细节理解题。根据短文中的句子“It was a few rabbits. When I was about to drive them away,my dad stopped me and said,” Alice,the rabbits are thirsty. Let them eat as much as they want. Sharing your food is a good thing.”可知,爸爸不让我赶走口渴的兔子,并教育我要学会与别人分享。所以答案是D。
(3)细节理解题。A.gardening takes lots of time and effort园艺需要大量的时间和精力; B.gardening gives a few rewards to humans园艺给人类一些回报;C.gardening helps the writer love tomatoes园艺可以帮助作者喜欢西红柿;D.gardening makes the writer hate rainy days园艺使作者讨厌雨天。根据短文中的句子“Gardening needs lots of hard work and patience,but mother earth rewards us a lot.”可知,园艺需要大量的辛勤工作和耐心,但同时地球会给我们很多的回报。所以答案是A。
(4)标题归纳题。根据短文的内容从最初的种花到后来种植黄瓜与西红柿,作者经历了不同的园艺体验。可知,故选B。
【题目】阅读下面短文,根据短文内容填写表格,每空限填一词。 When we say someone is in a blue mood, it means he or she is unhappy or sad. Are you feeling a little blue? Here are some fast and easy ways to cheer you up.
Exercise
When you exercise, your brain gives out a chemical called Endorphin (内啡肽). This chemical makes you feel happy. That is why exercise is good for you.
Have a talk
If something or somebody is troubling you. don't quarrel with other people to relax yourself. It is a good idea to have a heart-to-heart with a friend or a family member. Tell them your feelings. A chat is a useful way to make you feel better.
Have some bobbies
For example, playing pop music, drawing something or listening to your favorite music will make you smile. Act like an artist. Draw, paint or make something. Being active and creative makes you feel more satisfied and less nervous.
Laugh more
Laughing is the best way to improve your moods. Children laugh about 400 times a day. Adults only laugh about 20 times a day. What happen? Experts say if we laugh more, we will be happier and healthier.
Think positively
Close your eyes and imagine a beautiful scene or a time. Never think about anything terrible that you can't change. What's more, leave your flat and go outside. Sun and fresh air are good for you. Be a kid for a day. Play games, watch comedy movies or read jokes online.
Title: to cheer you up | |
Exercise | ● It is good for you to exercise. |
Have a talk | ● Don't quarrel with others to yourself. |
Have some68. | ● Doing your favorite things will make you smile. |
Laugh more | ● It's happier and for us to laugh more every day. |
Think positively | ● Close your eyes and a beautiful scene. |