题目内容

【题目】阅读理解(2014北京)

  Billys favorite color is orangeBut he cant see what orange looks likeBilly is blind

  A month after he was bornhis mother noticed that his eyes werent quite as big as a normal babysBilly would never be able to see”the doctor told his motherAfter that Billys mother began talking to himdescribing things she sawShe told him what she was cookingor what she saw outside the windowShe described everything to him

  Billy does not only depend on his mothers descriptions to learn about the world around himHe sees with his cars and his handstooHe has perfect hearingWhen people make phone callshe can tell the numbers they dial()

  He is very confident and his disability doesnt stop him from being an important part of the classhis teacher saidThe students love himand he is just one of them

  Billy loves computer scienceHe began teaching himself computer programming when he was just seven years oldHis dream school would be Stanford UniversityHe gets top grades in his classesmaking that a real possibility

  You cant let excuses get in the way of your dreamsand if you do thatyou cant move forward and reach your goalssaid Billy

1From the passagewe know that________

ABilly cant hear

BBilly cant see

CBilly cant walk

DBilly cant talk

2How did Billys mother help him

ABy teaching him how to draw

BBy asking teachers for advice

CBy describing everything to him

DBy sending him to his dream school

3When did Billy begin teaching himself computer programming

AWhen he was 7 years old

BWhen he was in Grade 5

CWhen he was in high school

DWhen he was at university

【答案】

1B

2C

3A

【解析】

1结合第一段中的Billy is blind可知,Billy是盲人,看不到东西。故答案为8

2由第二段中的After that Billy’s mother began talking to himdescribing things she saw“She described everything to him可知答案为C

3由第五段中的He began teaching himself computer programming when he was just seven years old可知,Billy七岁的时候开始学习电脑编程,故答案为A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

(2013济南)

Camilla Chomp was a strange little girl.She liked to spend her time alone eating chocolate.Her parents were worried,so they took all the chocolate away.

Camilla left her house to look for some chocolate.She found a small house full of bottles.Among the bottles,a blue bottle caught Camilla’s eye.It was full of chocolate.In the bottle there was also a card with the words“Change tears(眼泪)into chocolate”.

Camilla was very excited.She ran out of the house with the bottle to look for someone crying.First,she met a little boy crying h ard and collected his tears.The tears were quickly changed into chocolate.While Camilla was collecting the tears,she comforted the boy.Finally,the boy stopped crying and they had a good time together.

Later,Camilla met a woman and an old man crying.The woman had broken some bowls.And the old man’s dog had just died.Camilla collected their tears and made them happy again.

Soon,Camilla knew that making people happy was much more important than finding chocolate.So she stopped collecting tears and began to help sad people.As a result,she had many friends and had a happy life.

【1】Camilla liked to________.

A.eat chocolate B.read books C.collect coins D.eat fruit

【2】Camilla’s parents took away all the chocolate because they were________.

A.happy B.angry C.worried D.hungry

【3】What caught Camilla’s eye?

A.A nice card. B.A black dog. C.A red cup. D.A blue bottle.

【4】The old man was crying because________.

A.he had broken some bottles

B.he couldn’t find his way home

C.he couldn’t find his daughter

D.his dog had just died

【5】How many people did Camilla help before she stopped collecting tears?

A.One. B.Two. C.Three. D.Four.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网