题目内容

【题目】阅读理解

(2013济南)

Camilla Chomp was a strange little girl.She liked to spend her time alone eating chocolate.Her parents were worried,so they took all the chocolate away.

Camilla left her house to look for some chocolate.She found a small house full of bottles.Among the bottles,a blue bottle caught Camilla’s eye.It was full of chocolate.In the bottle there was also a card with the words“Change tears(眼泪)into chocolate”.

Camilla was very excited.She ran out of the house with the bottle to look for someone crying.First,she met a little boy crying h ard and collected his tears.The tears were quickly changed into chocolate.While Camilla was collecting the tears,she comforted the boy.Finally,the boy stopped crying and they had a good time together.

Later,Camilla met a woman and an old man crying.The woman had broken some bowls.And the old man’s dog had just died.Camilla collected their tears and made them happy again.

Soon,Camilla knew that making people happy was much more important than finding chocolate.So she stopped collecting tears and began to help sad people.As a result,she had many friends and had a happy life.

【1】Camilla liked to________.

A.eat chocolate B.read books C.collect coins D.eat fruit

【2】Camilla’s parents took away all the chocolate because they were________.

A.happy B.angry C.worried D.hungry

【3】What caught Camilla’s eye?

A.A nice card. B.A black dog. C.A red cup. D.A blue bottle.

【4】The old man was crying because________.

A.he had broken some bottles

B.he couldn’t find his way home

C.he couldn’t find his daughter

D.his dog had just died

【5】How many people did Camilla help before she stopped collecting tears?

A.One. B.Two. C.Three. D.Four.

【答案】

【1】A

【2】C

【3】D

【4】D

【5】C

【解析】

【1】细节理解题。由文章第一段第二句可知,答案为A。

【2】细节理解题。由文章第一段第三句可知,她的父母很担心,所以把所有的巧克力都拿走了。所以选C。

【3】细节理解题。由文章第二段第三句可知,a blue bottle caught Camillas eye,所以选D。

【4】细节理解题。由文章第四段第三句可知the old mans dog had just died(这个老爷爷的狗死了),所以他在哭泣。所以选D。

【5】细节理解题。综合全文来看,Camilla帮助了a boy,a woman和an old man,所以应选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】North American black bears are shy animals. They are fearful by nature, and will usually run away if they see or hear people. Because of this, it can be difficult for scientists to learn about these animals.

In order to study black bears, researchers from New Jersey, USA, catch bears and use drugs to help them go to sleep. Researchers then work out the size and the weight of the bear, take blood to test for diseases(疾病), remove a tooth and take it to the lab to find out its age. From these studies, researchers want to find out how many bears live in New Jersey, how long they live, and how many babies they produce.

But in Minnesota, USA, researchers study bears that are completely awake. The bears know the researchers' voices and they are not afraid of die research team. With the help of a few grapes to keep the bears busy, researchers can touch them to check their hearts, look at their teeth, and do other jobs. Researchers can also walk or sit with bears for hours and make videos to learn about their everyday lives.

In both places, the main purpose is the same—to make sure there is a healthy population of black bears. But the research methods and the kinds of information that researchers, are able to collect are quite different.

【1】 In the first paragraph, we can learn that North American black bears are _______.

A. shy and fearful animals B. not found today

C. well known to scientists D. not afraid of people

【2】 The word "remove" in the second paragraph probably means _____ in Chinese.

A. 拔下 B.移植 C. 清洗 D. 修补

【3】Which of the following may NOT be included in the New Jersey studies on bears?

A. The age. B. The way of their communication.

C. The weight. D. The number of babies they produce.

【4】In the Minnesota studies, researchers _____.

A. can never get close to the bears

B. study the bears while they are asleep

C. use grapes to make the bears full

D. learn a lot about the bears' everyday lives

【5】What do the two studies have in common?

A. Research places. B. The main purpose.

C. Research methods. D. Collected information.

【题目】阅读理解(2014北京)

  Billys favorite color is orangeBut he cant see what orange looks likeBilly is blind

  A month after he was bornhis mother noticed that his eyes werent quite as big as a normal babysBilly would never be able to see”the doctor told his motherAfter that Billys mother began talking to himdescribing things she sawShe told him what she was cookingor what she saw outside the windowShe described everything to him

  Billy does not only depend on his mothers descriptions to learn about the world around himHe sees with his cars and his handstooHe has perfect hearingWhen people make phone callshe can tell the numbers they dial()

  He is very confident and his disability doesnt stop him from being an important part of the classhis teacher saidThe students love himand he is just one of them

  Billy loves computer scienceHe began teaching himself computer programming when he was just seven years oldHis dream school would be Stanford UniversityHe gets top grades in his classesmaking that a real possibility

  You cant let excuses get in the way of your dreamsand if you do thatyou cant move forward and reach your goalssaid Billy

1From the passagewe know that________

ABilly cant hear

BBilly cant see

CBilly cant walk

DBilly cant talk

2How did Billys mother help him

ABy teaching him how to draw

BBy asking teachers for advice

CBy describing everything to him

DBy sending him to his dream school

3When did Billy begin teaching himself computer programming

AWhen he was 7 years old

BWhen he was in Grade 5

CWhen he was in high school

DWhen he was at university

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网