题目内容
9.They walked over to an old telephone box and went inside.Just as Viv was about to ring‘1888',the number for Directory Enquiries(电话号查询台),there was a loud crash outside the phone box.A woman had dropped her shopping bags.
Viv dialed the number.When she had finished,the telephone box started shaking,and a loud noise filled their ears.The shopping centre disappeared,and everything went dark.Suddenly there was a big bump.The telephone box stopped shaking and everything was quiet.Tom and Viv looked out of the window.They couldn't believe their eyes!They were in the middle of a large field.Tom pushed the door and stepped outside.
"This is amazing!"he said."I think we've travelled through time."
Suddenly some men on horses appeared.They were wearing strange clothes.They saw the children and started riding towards them,shouting.
"Let's get out of here!"Tom shouted.They ran back inside and closed the door behind them.
"Those men look like people from the past,"Tom said."You dialed the number‘1888'for Directory Enquiries.If we dial‘2010',perhaps we'll return home."
Tom dialed the number.He was nervous,however,and dialed‘3010'by mistake.The telephone box started shaking again,and the field disappeared.There was another large bump.Looking outside,the children saw strange buildings and cars.A face suddenly appeared outside the window.The person had three eyes!Viv shouted with fear.
"I don't want to be in the future.I want to go home,"said Viv.
Tom quickly dialed‘2010'.Soon they were back in the shopping centre.Outside,a woman was picking up some shopping that she had dropped.
Tom recognized the woman."We're back!Let's help that woman with her shopping,"he said.
"Thank you.You're very kind,"the woman replied to Tom's offer of help.
She turned to look at the children.Tom and Viv jumped in horror.The woman had three eyes…
93.What speech would Tom give in front of the class?A speech about famous inventions
94.Did they know the telephone number of the public library?No./No,they didn't
95.How did they travel through time to the past?By dialing 1888./In a telephone box.
96.Which number would enable them to go back home?2010
97.How did Viv feel when she saw a face with three eyes in the year 3010?Frightened./Scared./Fearful
98.Where had the woman probably come from?The future./The year 3010.
分析 汤姆和妹妹去电话亭打电话,汤姆拨打了电话号查询台1888,结果穿越到了1888年,他们赶紧拨打2010,然后就回到了现在,接着又错误的拨打了3010,又穿越到了3010年,看到了一个三个眼睛的女人.接着他们赶紧拨打2010,回到了现在,却又发现了那个三个眼睛的女人.
解答 93.A speech about famous inventions. 细节理解题.根据On Monday I am giving a speech in front of the class.It will be about famous inventions可知汤姆将要做一个关于著名的发明的演讲,故答案为:A speech about famous inventions.
94.No./No,they didn't. 细节理解题.根据Just as Viv was about to ring‘1888',the number for Directory Enquiries(电话号查询台)可知他们不知道图书馆的电话,故答案为:No./No,they didn't.
95.By dialing 1888. 细节理解题.根据Just as Viv was about to ring‘1888',the number for Directory Enquiries(电话号查询台),there was a loud crash outside the phone box.A woman had dropped her shopping bags.和下文可知他们是通过拨打1888穿越的,故答案为:By dialing 1888.
96.2010. 细节理解题.根据Tom quickly dialed‘2010'.Soon they were back in the shopping centre可知汤姆拨打了2010,这样他们回来了,故答案为:2010.
97.Frightened./Scared./Fearful. 细节理解题.根据The person had three eyes!Viv shouted with fear.可知看到有三只眼的人,薇薇很害怕,故答案为:Frightened./Scared./Fearful.
98.The future./The year 3010. 细节理解题.根据She turned to look at the children.Tom and Viv jumped in horror.The woman had three eyes…和前面的The person had three eyes!Viv shouted with fear可以推测出这个妇女来自未来.故答案为:The future./The year 3010.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.
I collect butterflies(蝴蝶)for a hobby. In my butterfly (21)B,each one is different from another. Now I (22)Cmore butterflies for a show. If you have one,would you like to send it to me to (23)Bto my collection?If one hundred people send me one butterfly each,I will have (24)Ahundred butterflies. It's really great!
Looking forward to your (25)A.
Yours,
Mark
| 21.A.achievement | B.collection | C.attention |
| 22.A.collected | B.had collected | C.am collecting |
| 23.A.afford | B.add | C.belong |
| 24.A.another | B.more | C.other |
| 25.A.reply | B.decision | C.direction |
A:Hello,Jack!
B:Hello,Peter!(11)CYou look worried and upset.
A:(12)EIoften forget a lot of new words.
B:You can always write the new words in your notework.(13)G
A:That might really help!Could you tell me how to improve my writing skills?
B:(14)A
A:That souds good.Thanks for your advice.I'll try.
B:As the saying goes,"Nothing is difficult to the man who will try."
Work hard and I'm sure you'll succeed.
A:I will.Thank you.
B:(15)F
| A.Maybe you should have a pen friend. B.It doesn't matter. C.What's wrong with you? D.You should try to translate every word when you read a newspaper in English. E.I'm having trouble learning English. F.You're welcome. G.It's a good idea to check your vocabulary notebook every day. |
Two weeks later,however,Mr.Chen got some (46)D new.He was told about a health care project which provides medical treatment for poor patients in (47)CChina.They (48)B to pay only half the cost or even less.Thanks to the project and the kindness of(49)Cfamily and neighbors,he was able to receive an operation just (50)A to prevent the illness from getting worse.(51)D he has return to his family.
The (52)D of this health care project is to improve the situation for poor people in western China.So far,the project has helped more than 5,000people
(53)A medical aid.The Chinese government is (54)B working together with other countries and international organizations to do this.They hope to develop a new health care model (55)C China.As our country develops,we must remember the responsibilities (责任) of caring for the weakest members.
| 41.A.live | B.lives | C.are living | D.lived |
| 42.A.a treatment | B.a rest | C.an operation | D.training |
| 43.A.pay | B.spend | C.have | D.cost |
| 44.A.both their sons | B.both their daughter | C.all their sons | D.all the daughters |
| 45.A.hopeful | B.hopeless | C.harmful | D.harmless |
| 46.A.sad | B.had | C.terrible | D.good |
| 47.A.eastern | B.southern | C.western | D.northern |
| 48.A.want | B.need | C.prefer | D.like |
| 49.A.my | B.your | C.his | D.her |
| 50.A.in time | B.on time | C.all the same time | D.for a long time |
| 51.A.Already | B.Just | C.Ever | D.Now |
| 52.A.chance | B.advice | C.example | D.goal |
| 53.A.receive | B.receiving | C.received | D.receives |
| 54.A.too | B.also | C.either | D.as well |
| 55.A.to | B.at | C.for | D.on. |
阅读短文,从方框中选出合适的句子填入文中,使短文完整、通顺.
| A.We help each other. B.He comes from America. C.So he is very happy. D.He likes to eat Chinese food. E.Now Ben is in my class. |