题目内容
18.A young woman is waiting for her plane to board at a large airport.In order for the time to go by a bit more quickly,she decides to buy a book and a small bag of biscuits.She takes a seat in the VIP waiting area so that she could enjoy the quietness.Next to her is a small table with the bag of biscuits,and next to that sits a man reading a newspaper.When she's about to take a biscuit,the man takes one.
She's surprised but doesn't say anything and continues to read her book.She thinks to herself,"Wow,look at this.If I were a bit braver,I would have hit him by now."Every time she takes a biscuit,the man,not caring at all,also takes one.
This continues until there is only one biscuit left,and the woman thinks"I wonder what'll happen now!"The man takes the last one and divides it in two!"This is really too much!"she begins to say,angrily,and takes her things and makes her way towards the exit of the waiting area.When she feels a bit better,after the anger has passed,she sits down at an empty place to avoid having another uncomfortable person sitting next to.She closes her book and opens her handbag to throw it in…and in that moment sees the small bag of biscuits she had bought,unopened.
Ashamed and feeling like a thief(小偷),she finally got that the biscuits were not hers,but that they belonged to the man sitting next to her,who had calmly offered to share his last biscuit with her,totally unlike her,who was hurt by her own pride and feelings.
64.Is the young woman waiting for her plane?Yes.(Yes,she is.)
65.Is the man reading a book or a newspaper?A newspaper.(He's reading a newspaper.)
66.What do they eat while reading?Biscuits.(They both eat biscuits.)
67.How does the man do with the last biscuit?He divides it in two
68.What does the last paragraph mean?She ate the man's biscuits..
分析 文章讲了一个旅客在机场遇到了光天化日之下偷饼干的小偷的故事.妇女一边读书一边心里认为坐在旁边的男人竟敢当面偷她的饼干,结果发现是误会.
解答 64.Yes.(Yes,she is.)细节理解题.根据A young woman is waiting for her plane to board at a large airport可知一位年轻女子正在机场等飞机登机,故答案为:Yes.(Yes,she is.).
65.A newspaper.(He's reading a newspaper.)细节理解题.根据and next to that sits a man reading a newspaper可知那个人在读报纸,故答案为:A newspaper.(He's reading a newspaper.).
66.Biscuits.(They both eat biscuits.) 细节理解题.根据When she's about to take a biscuit,the man takes one.可知他们在吃饼干,故答案为:Biscuits.(They both eat biscuits.).
67.He divides it in two.细节理解题.根据The man takes the last one and divides it in two可知男人拿起最后一个饼干,把它分成两个,故答案为:He divides it in two.
68.She ate the man's biscuits.理解推断题.根据Ashamed and feeling like a thief(小偷),she finally got that the biscuits were not hers这个妇女一是到自己误会了那个人,即她一直在吃那个人的饼干.故答案为:She ate the man's biscuits.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.
请阅读一篇关于读书的短文,根据所提供的信息,完成下面表格.
Reading books is a good hobby for all kinds of reasons.First,reading books is fun.You can always keep yourself amused if you like reading.This is especially useful when the weather is bad.It is a relaxing hobby,too.You can really become lost in a book.
Next,you can read a book almost anywhere:in a car,in a waiting-room,on a plane,in bed-even in the bath.All you need is a book!Reading is a convenient hobby as it is easy to stop and then start again.
Another good reason for reading books is that it is useful.If you read as a hobby you will get better and better at it.This means that you will read faster and will become better at understanding what you read.As your reading improves,you will probably find that your schoolwork becomes much easier.Many school subjects depend on good reading and,as you read,you learn more and more.
Some people say that reading is out of date.This is not true.You have to be able to read to use a computer and,the better you read,the better your computer skills will be.Reading is hardly out of date!
Good readers are most likely to be good writers,too.They are usually good at spelling as well,and have more things to write about.Reading books is a wonderful hobby,one of the best.What other hobbies could be more useful,or more enjoyable!
Information Card
| Reasons | First | (81)Reading isfun. |
| Next | (82)Reading is aconvenient hobbyas it is easy to stop and then start again. | |
| Another good reason | (83)Reading books isuseful. | |
| Advantages | (84)If your reading improves,you will probably find that your schoolworkbecomes much easier. | |
| (85)Good readersare most likely to be good writers. | ||
•Keep the door locked when you are alone at home.Many people think it's the best way to protect themselves.
•Keep a list of phone numbers to call for help,such as 110,the police station or a neighbor's number.
•Be careful with the electrical appliances (电器).If you don't know how to use them,ask your parents.Make a safety check before you go to sleep.
•Look through the keyhole when you hear the doorbell.If there are strangers,ask"Who's that?"with the door locked and say"Come back later."Don't tell them that your parents are away.Say"Mum's having a shower."Or"Dad's having a sleep."To ignore (忽视) the doorbell is not a good idea because sometimes dad people ring doorbells to see if anyone's at home.
缺词填空
| Title:(76)Howto Protect Myself When Home Alone | |
| Situations | Solutions |
| When I am alone at home, | I should keep the door (77)locked. |
| To (78)call_for help, | I should make a list of(79)phone numbers. |
| Before (80)goingto sleep, | I should check the electrical appliances and keep them(81)safe. |
| If there are strangers(82)ringing_the doorbell, | I should ask"Who's that?"(83)withthe door closed. |
| Instead of saying"My parents are not (84)at home."to the strangers, | I should say"Mum's having a shower."Or "Dad's (85)having a sleep." |
| A.She likes collecting(收集) sports things. B.He plays soccer everyday with his friends. C.Her name is Lily. D.She has a great sports collection(收集). E.She has a baseball and a baseball bat. F.We are in the same class. G.And he has tennis balls. |