题目内容
【题目】Camilla Chomp was a strange little girl. She liked to spend her time alone eating chocolate. Her parents were worried, so they took all the chocolate away.
Camilla left her house to look for some chocolate. She found a small house full of bottles. Among the bottles, a blue bottle caught Camilla’s eyes. It was full of chocolate. In the bottle there was also a card with the words “Change tears(眼泪) into chocolate.”
Camilla was very excited. She ran out of the house with the bottle to look for someone crying. First, she met a little boy crying hard and collected his tears. The tears were quickly changed into chocolate. While Camilla was collecting the tears, she comforted the boy. Finally, the boy stopped crying and they had a good time together.
Later, Camilla met a woman and an old man crying. The woman had broken some bowls. And the old man’s dog had just died. Camilla collected their tears and made them happy again.
Soon, Camilla knew that making people happy was much more important than finding chocolate. So she stopped collecting tears and began to help sad people. As a result, she had many friends and had a happy life.
【1】 Camilla liked to __________.
A. eat chocolate B. read books
C. collect coins D. eat fruit
【2】Camilla’s parents took away all the chocolate because they were ___________.
A. happy B. angry
C. worried D. hungry
【3】What caught Camilla’s eyes?
A. A nice card. B. A black dog.
C. A red cup. D. A blue bttle.
【4】The old man was crying because ___________.
A. he had broken some bottles
B. He couldn’t find his way home.
C. he couldn’t find his daughter
D. his dog had just died
【5】 How many people did Camilla help before she stopped collecting tears?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】D
【5】C
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是Camilla非常喜欢吃巧克力,她的父母很担心,于是拿走了所有的巧克力。Camilla离开家去寻找巧克力。她发现了一个蓝色的瓶子,里面有一张卡片上写着:把眼泪变成巧克力。于是Camilla开始去搜集眼泪。在这个过程中,Camilla发现了帮助别人比找巧克力更重要。
【1】A细节理解题。根据短文第一行She liked to spend her time alone eating chocolate可知,Camilla喜欢一个人呆着,吃巧克力。由此可知选A。
【2】C细节理解题。根据短文第一段Her parents were worried, so they took all the chocolate away.可知,因为Camilla很喜欢吃巧克力,所以她的父母非常的担心,于是把所有的巧克力都拿走了。故选C。
【3】D细节理解题。根据短文第二段中Camilla left her house to look for some chocolate. She found a small house full of bottles. Among the bottles, a blue bottle caught Camilla’s eyes.可知,Camilla离开家去寻找巧克力,她发现了一个充满瓶子的房子,在这些瓶子中,一个蓝色的瓶子吸引了她。故选D。
【4】D细节理解题。根据短文第四段中Later, Camilla met a woman and an old man crying. The woman had broken some bowls. And the old man’s dog had just died.可知,后来Camilla又遇到了一个女士和一个老人在哭,那位女士打破了几个碗,那个老人的狗死了。由此可知选D。
【5】C细节理解题。这个题目问的是Camilla在停止收集眼泪之前遇到了几个人,根据短文第三段到第四段的内容可知,Camilla遇到了一个男孩、一个女士和一个老人,一共是三个人。故选C。
【题目】Many people live in the city. In Hong Kong, most people live in tall buildings. There are too many people in Hong Kong but the city is not very big, so the government builds a lot of tall buildings for people. The buildings usually have 15 to 25 floors. Most of the people in Hong Kong like to live in tall buildings because they can be close to their friends. They can get some help from their friends if they are in trouble.
There are lots of good shops. You can enjoy shopping until midnight. You can buy expensive things in the big shopping malls, or you can choose some cheap daily things in the supermarkets or the chain shops. If you want to eat delicious food, you can go to the local restaurants. There are different kinds of food from all over the world. If you’d like to watch plays or shows, you can go to the theatre. The youth centre is also a nice place to go. You can spend your free time there because there are many activities to do.
I think Hong Kong is a wonderful place to live in.
Hong Kong | |
Living | People live in tall 【1】with 15 to 25 floors. There are 【2】 tall buildings for local people. People living in tall buildings can be close to their friends and get some 【3】 quickly. |
Shopping | Hong Kong has a lot of shopping malls,【4】 and chain shops. People can 【5】until midnight. You can taste 【6】 food there. |
Eating | There are many 【7】 kinds of food from all around the world. |
Entertainment(娱乐) | You can enjoy plays or shows in the 【8】 . You can take part in many 【9】 in the youth centre in your free time. |
Conclution | It is 【10】 to live in Hong Kong. |