题目内容
【题目】Don’t be surprised if you see a car going down the road without a driver in Beijing these days.In March, 2018, baidu was given a license to test its self-driving cars in Beijing, China Daily reported.
Self-driving cars have been in development since 2010, when google announced that it was making such cars. Since then, companies like Tesla, Uber and Baidu have been working to produce and test their own self-driving cars.
self-driving cars are expected to change the way we get around. They are safer and more environmentally friendly than regular cars. They can remove the stress(压力) of driving and allow disabled or blind people to get around mroe easily.
But self-driving cars have their own disadvantages as well. In one test, researchers pointed a laser pointer(激光棒) at the car’s sensors(感应器) while it was moving. The car mistakenly thought that the laser beam(波束) was in its way and slowed down or changed directions.
The software(软件) that is used to direct the cars may not be safe enough. Reported Live science. Sometimes, without any reasons,it may break down when we use our computers or smartphones. If the software in a self-driving car happened to crash. The results could be deadly.Maybe improvements to the software could solve this problem.
【1】when did Baidu get a testing license of its self-driving cars in Beijing
A. In february, 2018 B. in march,2018 C. in april,2018 D. in may, 2018
【2】which company has firstly developed self-driving cars since 2010.
A. Google B. tesla C. Uber D. baidu.
【3】the moving car may _____. if a laser beam is in its way.
A. Stop itself B. hit others C. slow down D. move on
【4】the underlined word “crash” in paragraph 5 probably means___.
A. 奔溃 B. 碰撞 C. 暴跌 D. 坠毁
【5】this passage may come from ____
A. A story book B. a travel guide
C. a sports newspaper D. a science magazine.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】A
【5】D
【解析】文章介绍了无人驾驶汽车的一些情况。
【1】根据.In march, 2018, baidu was given a license to test its self-driving cars in Beijing可知在2018年3月,百度得到了无人驾驶汽车的检测证件;选B
【2】根据self-driving cars have been in development since 2010, when google announced that it was making such cars可知谷歌最先研制无人驾驶汽车;故选A
【3】根据In one test, researchers pointed a laser pointer(激光棒) at the car’s sensors(感应器) while it was moving. The car mistakenly thought that the laser beam(波束) was in its way and slowed down or changed directions. 可知如果路上有荧光棒,无人驾驶汽车会做出错误判断,慢下来;故选C
【4】根据Sometimes, without any reasons,it may break down when we use our computers or smartphones.和If the software in a self-driving car happened to crash. The results could be deadly可知如果软件一旦崩溃,后果是致命的;故选A
【5】根据文章介绍了无人驾驶汽车的一些情况,并且介绍了一些技术性知识。故选D