题目内容

【题目】

Who should be textbook examples?

To me, Emma Watson is the perfect idol(偶像). She played Hermione in the Harry Potter movies. After she got famous, she didn’t give up studying. She chose to go to university for further study. We girls need to learn from her.

I think they should write Liu Xiang’s story in the textbook. He is the first Asian to win the 110m hurdles(跨栏)in the Olympics. My friends and I are proud of him. We think he is a hero. We can't wait to see his story in our textbooks.

I like cartoons. And I think Miyazaki’s(宫崎骏)

cartoons usually have great stories to tell. Miyazaki is the great cartoonist (动画家) in Japan. If we can introduce (介绍)Miyazaki and his cartoons into our textbooks, I’m sure students will love it.

Steve Jobs is my hero. He is the founder (创始人)of Apple. With Job’s hard work, iPhone became more and more popular over the years. His stories of Apple are very encouraging (令人鼓舞的)to teenagers. I think his stories in the textbook will encourage us.

1The passage talks about _____ people.

A. One B. Two C. Three D. Four

2According to the passage, girls should learn from _____.

A. Emma Watson B. Liu Xiang C. Miyazaki D. Steve Jobs

3The Chinese meaning of the underlined word “proud”is_____.

A. 讨厌 B. 可怜 C. 嫉妒 D. 骄傲

4Miyazaki is a (an) _____.

A. actor B. runner C. cartoonist D. scientist

5Which of the following is NOT true?

A. Emma Watson gave up studying.

B. Liu Xiang is the first Asian to win the 110m hurdles in the Olympics.

C. Miyazaki comes from Japan.

D. IPhone became more and more popular over the years

【答案】

1D

2A

3D

4C

5A

【解析】本文介绍了应该作为教科书的例子,列举了四个人Emma Watson,Liu Xiang,MiyazakiSteve Jobs,介绍了他们的伟大事迹。

1D

推理判断题。根据文中谈论的人有Emma Watson,Liu Xiang,MiyazakiSteve Jobs,因此共有四个人,故选D。

2A

细节理解题。根据To me, Emma Watson is the perfect idol(偶像)……We girls need to learn from her.可知女孩应该向Emma Watson学习,故选A。

3D

词义猜测题。根据We think he is a hero.可知我们认为他是一个英雄,因此我们为他感到骄傲,故选D。

4C

细节理解题。根据Miyazaki is the great cartoonist (动画家) in Japan.可知宫崎骏是一名伟大的动画家,故选C。

5A

细节理解题。根据After she got famous, she didn’t give up studying.可知Emma Watson没有放弃学习,故选A。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网