题目内容

【题目】 I was on a vacation on Star Island. But things were different this year. I was in a wheelchair. My legs couldn’t move because of a rock—climbing accident last summer. Angry and frustrated (沮丧) to walk or climb, I stayed in my room until my grandma said, “Find another topic, Ben.” I wheeled off to finish a photography project for school. In fact, I’d enjoy it if I wasn’t so unhappy.

Near the hotel, I met an older couple, Susan and Mark. They showed me how to use their kayak (皮划艇) and helped to let me borrow it. They kindly lifted me in and kept their eyes on me as I tried to paddle toward the headland. I experienced a sense of excitement. I felt one with the water. It was almost the same feeling I used to have while I was climbing a rock on the island. This was the same island, but from the water it seemed new. I was sorry that I had left my camera back on my wheelchair with Susan. Mark said she would take photos for us. Then he started down to the beach. I paddle toward him, keeping the boat across the water as Susan suggested. At last, Mark and Susan easily helped me into the wheelchair.

On the following days, I practiced with Mark or Susan. I took my camera out on a calm day and took pictures of rocks and birds. When I got home, I went right to my computer. I hoped that I would find something to use to finish the project. For the first photo, it seemed empty but an empty wheelchair. Then I found the kayak on the water. It really was me, moving on with the spirit flying away from the wheelchair.

The island had worked on my spirit! I had forgotten about the accident and I am happy again.

根据材料内容选择最佳答案。

1What does “paddle” mean in this article?

A.趟水.B.用浆划船.C.拍打.D.飘荡.

2Why was the writer unhappy?

A.Because he had to do the project.B.Because he didn’t like taking photos.

C.Because he didn’t want to go to school.D.Because his legs were badly hurt in an accident.

3Where did the writer meet Susan and Mark?

A.Near the hotel.B.On the beach.

C.Near the school.D.In the hotel.

4Who took the first photo of the kayak?

A.Grandma.B.Ben.C.Susan.D.Mark.

5What does the article mainly tell us?

A.Students should go to the island often.

B.Taking photos can make people happy again.

C.Children should be taken good care of by old people.

D.When the door is closed, try to find another window.

【答案】

1B

2D

3A

4D

5D

【解析】

这是一篇记叙文。文章主要讲述的是作者因为攀岩事故腿受伤而不开心,后来在岛上玩划船拍照又开心起来。主要讲的是人的心态调整。当一扇门被关上时,试着找到一扇窗。

1词义猜测题。根据“kayak”皮划艇可知此处paddle指的是用桨划船,故选B

2细节理解题。根据第一段“My legs couldn’t move because of a rock—climbing accident last summer”可知因为我的腿在攀岩事故中受伤不能动,所以不开心。故选D

3细节理解题。根据第二段“Near the hotel, I met an older couple, Susan and Mark”可知在靠近宾馆的地方我碰到苏珊和马克。故选A

4细节理解题。根据第二段“Mark said she would take photos for us”可知皮划艇的首张照片是马克拍的。故选D

5主旨大意题。根据第一段“so unhappy”和最后一段“I had forgotten about the accident and I am happy again”可知我原本因为事故受伤不开心,后来在岛上玩划船拍照又开心起来。主要讲的是人的心态调整变化,“When the door is closed, try to find another window”当一扇门被关上时,试着找到一扇窗。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you heard about “Survival Holidays”? “Survival Holidays” is for children to go into the lonely place for exciting activities. Now about 1,000 companies are allowed to take children in the great outdoors without their parents.

The reason why people like “Survival Holidays” is that they think being close to nature is good for children. Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games. “Survival Holidays” gives them an important change.

Is “Survival Holidays” a wonderful idea? Maybe it is. Children need more free time to play. They need to be left on their own, without adults disturbing them. Parents care too much about their children. They like to see the children being busy with activities that are controlled by adults, but children don’t know what to do when they are in danger. Even something like crossing a small river seems to be a hard challenge. Children are not comfortable with danger. Even small danger like getting their feet wet or falling down seems very terrible to them.

Many people think the survival activities are good for children. Even years later, they will still remember what they have learned. Some have learned to stay calm in different times. Some have learned how to keep safe. Others have learned how to work in a team. All these skills will help them a lot in their lives.

1The purpose of “Survival Holidays” is __________.

A.for children to live in a lonely placeB.to let children not watch TV at home

C.For parents not to disturb their childrenD.to improve children’s abilities when living alone

2Which of the following is TRUE according to the message?

A.“Survival Holidays” is popular.

B.Being close to nature is not good for children.

C.Parents will pay no money for “Survival Holidays”.

D.Children live a comfortable life during “Survival Holidays”.

3The underlined word “disturb” in the passage means __________.

A.指责B.教育C.打扰D.管理

4According to the last paragraph, what do many people think?

A.The survival skills cannot be learned in class.

B.Children who live in nature will always be healthy.

C.Children shouldn’t live a comfortable life with their parents.

D.The survival activities will be good for children in the future.

5What does the passage mainly talk about?

A.What children do during “Survival Holidays”.B.Why people like “Survival holidays”.

C.What children need in their free time.D.How to educate children.

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
A
Anger is a kind of feeling. Many things can make you angry. When your teacher gives you too much homework, when your team loses an important game, when a friend borrows your favorite thing and then breaks it, you may get really angry.
Usually, your body will tell you when you are angry. For example, you breathe faster, your face turns red, and you may want to break something or hit someone, but sometimes, you hide(隐藏)your anger For example, you may hide it in your heart. The problem is that if you do this, you may get a headache or your stomach may hurt.
In fact, it's not good to hide your anger, and it's normal for you to get angry sometimes. But arguer must be let out ill me right way, without hurting others or yourself.
When you get angry, you can talk about it with other people. It's helpful to talk about your anger with an adult, such as parents, a teacher, etc. When you talk about anger, those bad feelings can start to go away. Here are some other things you can do when you start to feel angry: talk to a good friend; count from 1 to 100; give someone a hug(拥抱); go for a bike ride; think about good things, etc.
Remember that how you act when you are angry can make everything better or worse. Don't let your anger control you.
(1)You may not get angry when ___________.
A.there is too much homework on the weekend
B.your favorite basketball team wins the game
C.a friend breaks your favorite thing
D.your parents don't let you watch TV
(2)_________ shows that you're not angry.
A.Taking a faster breath
B.Getting a headache
C.Getting a stomachache
D.Wanting to protect someone
(3)The underlined word “control” means“__________”.
A.rule
B.connect
C.help
D.lose
(4)This passage is mainly about ___________.
A.anger
B.excitement
C.happiness
D.sadness

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网