题目内容

【题目】Going to a friend’s house is very exciting. You may spend time with a friend and get to see where he lives. So remember to be polite.

When to arrive

The first thing to remember is that when a friend invites you to his/her house, you need to arrive on time. If your friend tells you to come “around 3:00”, that means you can arrive a few minutes after 3:00, but it is also a good idea to arrive at the right time.

What to bring

Often it is also nice to bring something to your friend’s house. This could be a box of chocolates for you two to share(分享), or maybe a movie that you can watch together. You can also bring some flowers. A little gift is a nice way to show your friend that you are excited to be at his house.

How to greet (问候)

When you visit your friend’s house, you may also meet his parents. You should tell them who you are and they may tell you their names. As a child, I went to visit my friend Paul. I called his parents by their first names John and Mary. But now I know it is more polite to call them Mr or Mrs Smith. This will show them more respect(尊重).

It is a cool thing to visit a friend’s house. Be polite to your friend’s parents, and you will be invited again!

1 If your friend asks you to get to your friend’s house around 5:00 p.m, it is polite to arrive at ________ p.m.

A. 4:30 B. 4:50 C. 5:02 D. 5:30

2The passage mainly(主要)tells us ____________.

A. when to arrive at your friend’s house

B. how to greet people

C. what to bring to your friend

D. how to be a good visitor

3 It’s not good to bring your friend ____________ when you go to his/her house.

A. a box of chocolates B. some flowers

C. a movie D. some money

4The passage may be from ____________.

A. a notice(通知) on a wall

B. a letter to a friend

C. an article in a magazine

D. a piece of news in a newspaper

【答案】

【1】C

【2】D

【3】D

【4】C

【解析】

试题分析:短文叙述了去一个朋友的家是非常令人兴奋的。你可以与朋友共度时光,并且还能知道他的家住在哪里。怎样去拜访朋友才更有礼貌。首先要记住的是何时到达?当一个朋友邀请你,你需要准时到达。其次是带什么礼物,你也可以带一些花。带一个小礼物给你的朋友,是去他家的很好的方式。最后是如何问候?

【1】C细节理解题。当朋友邀请你的时候必须按时或稍晚一些到达,故选C。

【2】D主旨大意题。根据文中语句理解可知,本文主要介绍了怎样才能更有礼貌的拜访好友,故选D。

【3】D推理判断解。细节理解题。根据文中“What to bring”一段的描述,可知去朋友家拜访应该带什么东西。不应该带钱。故选D。

【4】C理解判断题。根据文中的中心意思理解可知,这篇文章应该选自杂志,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,然后根据短文内容选出正确答案。(5分)

One day Mrs.Wilson went shopping with Tracy and Ben.They went to the supermarket in the new shopping center.“Why do you buy things here”Tracy wanted to know.“Because they are cheaper here than at the corner store near our home”Mrs Wilson said.“Help me check the pricesplease.”The Wilsons were not rich and Mrs Wilson was always careful with her money.She looked carefully after the prices of things.She bought lots of things in the supermarket.When they got homethe children said“We don't think you saved money by going to the supermarket.”“Of course I did”Mrs.Wilson said.“Everything was cheaper there.”“We know”the children said“but we came home by taxi because we had too much to carry.The taxi fare was more than the money that you save”Mrs Wilson added everything up.Her children were right.

1The things at the corner store were ______ than those in the supermarket.

ACheaper Bnicer

Cmore expensive Dsaved a little money

【2】Mrs Wilson ______ in the end.

Aspent more money Bpaid less money

Clost some money Dsaved a little money

【3】From the passage we know the children were ______.

Ahappy Bclever Ctired DLazy

【4】Mrs.Wilson will ______.

Anever call a taxi

Bgo on buying things in the supermarket

Cbuy things near her home

Dnot go shopping with her children

【5】The best title for the passage is ______.

ACutting Price BCorner Store

CSupermarket DShopping

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网