题目内容

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

My _______

“The atlas(地图册)I grew up with was a hand-me-down from my brother, dog-eared Collins World Atlas.

This became my favourite book, and I was touched that he thought I was grown-up enough to appreciate it.

After wars, my atlas was considered incorrect and out of date and I had to buy a new one for school. But I still missed the well-used pages and old-book smell. I carefully tore(撕)pages out of my old atlas, and glued them on cardboard. My father helped me to cut them into jigsaw puzzles as gifts for my friends.

Google search is an easy way to find various places, but I still prefer to search for exotic places in a real-turning atlas. One day it may be priceless!”

Rosemary Francis

“When I was 13, I wanted a horse of my own. Finally my parents softened to the idea and bought me a beautiful part-Arabian horse. To settle on a name, my father suggested I open our atlas to the page on Saudi Arabia, close my eyes and place my finger randomly(随机地)on the page. Bandar ShahRoyal Portwas a wonderful horse.”

Melanie Egan

“When I retired after 20 years with the same boss Reader’s Digest, I did not expect to be given a gold watch. I certainly did not expect to be given a Reader’s Digest Atlas of the World. But that is exactly what my co-workers decided I needed. For the next 15 years that atlas was used by my family to settle geographic arguments and plan trips abroad. Sadly, wear and tear forced its retirement, too.”

Winston Hindmarsh

1Rosemary didn’t like the old alas from his brother, did she?

__________________________________________________________________________.

2How did Rosemary make use of the old atlas?

__________________________________________________________________________.

3What does “Bandar Shah” refer to in the atlas?

___________________________________________________________________________.

4From whom did Winston get the atlas?

_________________________________________________________________________.

5In what way was the Reader’s Digest Atlas of the World used by the family?

__________________________________________________________________________.

6If the three articles are put in one section in a magazine, please complete the title.

_________________________________________________________________________.

【答案】

1Yes, she did.

2By carefully tearing pages out of the old atlas and gluing them on cardboard

3The beautiful part-Arabian horse's name

4His co-workers

5To settle geographic arguments and planning trips abroad.

6My atlas

【解析】

本文罗斯玛丽·弗朗西斯、梅兰妮.伊根和温斯顿·辛德马什三人讲述自己与地图册的故事。

1题意:罗斯玛丽不喜欢他哥哥送给她的那本就地图册,是吗?考查细节理解。根据第二段第一句This became my favourite book,(这是我最喜欢的书,)可知“罗斯玛丽喜欢他哥哥送给她的那本就地图册”,故做肯定回答,答案是Yes, she did.

2题意:罗斯玛丽是如何利用旧地图册的?考查细节理解。根据第3段第3I carefully tore(撕)pages out of my old atlas, and glued them on cardboard.(我小心地从旧地图册上撕下几页,粘在纸板上。)可知答案是By carefully tearing pages out of the old atlas and gluing them on cardboard

3题意:在地图册中的“Bandar Shah”指的是什么?考查细节理解。根据第5When I was 13, I wanted a horse of my own. Finally my parents softened to the idea and bought me a beautiful part-Arabian horse. To settle on a name, my father suggested I open our atlas to the page on Saudi Arabia, close my eyes and place my finger randomly(随机地)on the page. Bandar ShahRoyal Portwas a wonderful horse.(当我13岁的时候,我想要一匹自己的马。最终,我的父母同意了这个想法,给我买了一匹漂亮的阿拉伯马。为了确定一个名字,我父亲建议我打开地图册到沙特阿拉伯的页面,闭上眼睛,把手指随意地放在页面上。班达尔沙(皇家港口)是一匹很好的马。)可知在地图册中的“Bandar Shah”指的是那匹美丽的阿拉伯马的名字;故答案是The beautiful part-Arabian horse's name

4题意:温斯顿从谁那里得到了地图册?考查细节理解。根据第六段第3I certainly did not expect to be given a Readers Digest Atlas of the World. But that is exactly what my co-workers decided I needed.(我当然没想到会得到一本《读者文摘世界地图集》。但这正是我的同事们送给我的而且是我需要的。)可知温斯顿从他同事那里得到了地图册;故答案是His co-workers

5题意:家庭在哪方面使用《读者文摘世界地图集》?考查细节理解。根据第六段第4For the next 15 years that atlas was used by my family to settle geographic arguments and plan trips abroad.(在接下来的15年里,这本地图被我的家人用来解决地理问题和计划出国旅行。)可知答案是To settle geographic arguments and planning trips abroad.

6题意:如果这三篇文章放在杂志的一个版面中,请填写标题。考查主旨理解。这三篇文章都以地图册为线索,可知本文标题是My atlas;故答案是My atlas

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

I grew up in a small town in Italy. One morning when I was 16, Dad told me I could drive him into a village, about 18 miles away, if I took the car to be serviced (保养)at a nearly garage. Thinking that I had just learned to drive, and hardly had the chance to use the car I agreed happily. I drove Dad into the village and made sure to pick him up at 4 pm. Then I drove to a nearby garage and dropped off the car. Because there were still a few hours to be left, I decided to watch movies at a theatre near the garage. But, when the last movie finished, I was two hours late. I was afraid of the result being late. I thought if dad knew what I had donehe could never let me drive again. So when I drove up the place where we had planned to meet and saw dad waiting patiently on the comer. I told him that I had come as quickly as I could, but the car had needed some special repairs.

“I'm terribly sorry that you have to lie to me, Janson.”

“What do you mean. Dad? I'm telling the truth.”

“I called the garage to ask if there were any problems, and they told me that you had not yet picked up the car. So I know there were no problems with the car. I’m angry not with you but with myself. You see. I’ve failed as a father, so I’m going to walk home now and think carefully about where I have gone wrong all these years.”

“But it’s dark, and it's 18 miles to walk home.”

I pleased(请求)all the way, telling him how sorry I was. But nothing helped. I had to drive behind him for 18 miles.

It was one of the most painful moments I had ever had. But it was the best lesson.

1How old was Jason when the story happened?

_________________________________________________________________________

2What was Jason let to do if he took the car to be serviced at a garage?

_________________________________________________________________________

3Where did Jason go after he dropped off the car at a garage?

_________________________________________________________________________

4According to Jason, what might be the result of his being late?

_________________________________________________________________________

5How did Dad punish(惩罚) himself for not doing well enough as a father?

_________________________________________________________________________

6What could Jason learn from his father’s action?

__________________________________________________________________________

【题目】Computers are useful machines. They can help people a lot in their life. For example, they can help people save much time, and they can help people do hard work.

Today more and more families have computers. Parents buy computers for their children. They hope computers can help their children improve their studies. But many of the children use computers to play games, watch movies or chat, instead of studying. Many teachers and parents complain that computers make children fall behind. So many parents don’t allow their children to play computers again.

In some other countries, even some scientists hate computers. They say computers let some people lose their jobs or bring them a lot of trouble.

Will computers really bring trouble to people or can they bring people happiness? It will be up to people themselves.

【1】Why do we say the computer is a useful machine? Because _______.

A. our country asks us to learn it

B. it can help us a lot

C. we can use it to play games

D. it can help us to find jobs

【2】What do many teachers and parents complain about?

A. Their students and children use computers to play games.

B. Computers let them lose their jobs.

C. Computers make the children fall behind.

D. Computers bring people a lot of trouble.

【3】 In this passage we know computers_______.

A. also bring us trouble

B. bring us happiness only

C. are hated by people

D. are bad for people’s health

【4】 What does the underlined word “complain” mean?

A. 抱怨 B. 赞赏 C. /span>考虑 D. 解释

【5】 How do you understand the last sentence of this passage?

A. Computers are used by people.

B. People can live well without computers.

C. People must decide how to use computers.

D. Computers are strange machines.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网