题目内容

【题目】阅读理解

Driver Wanted
1.Clean driving record
2.Good looks
3. Age over 25
Apply (申请) to: Capes Taxi, Shenzhen Tel: 0775-6561382

Air Hostess (空姐) Wanted
1. Age between 20 and 33
2. Height from 1.60 m to 1.75m
3. Two foreign languages
4. College graduate
Apply to: China Airlines, Beijing Tel: 010-88488970

Teacher Needed
1. For private language school
2. Teaching experience necessary
Apply to: Instant Languages Ltd, Dalian Tel: 0411-4313861


(1)If you want to work in the south, you can apply for a job as _____________ .
A.a driver
B.an air hostess
C.a doctor
D.a teacher
(2)Mary, 1.60m tall, knows English and Japanese, having taught English at school. Which job can she apply for?
A.Driving for Capes Taxi.
B.Working for China Airlines.
C.Teaching at Instant Language Ltd.
D.None of the above.
(3)Which of the following is not mentioned (提及) in the three ads?
A.Height
B.Age
C.Language
D.Health

【答案】
(1)A
(2)C
(3)D
【解析】这是一则招聘广告,分别招聘司机,空姐和老师。其中涉及到了所要求的条件,工作地点及联系电话。
(1)考查细节理解。根据Apply (申请) to: Capes Taxi, Shenzhen可知司机在深圳工作,深圳是属于南方的,故选A。
(2)考查细节理解。根据题干可知,Mary身高一米六,懂英语和日语并且在学校教过英语,说明有教学经验,正好符合老师的条件,故应该选C。
(3)考查细节理解。根据表格可知,空姐要求身高;司机和空姐均要求年龄;空姐和老师要求语言;只有健康没有被提到,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空,通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个最佳选项。
Do you know Mickey Mouse? You can see1 in many cartoons(动画片). He has two big black2. He always wears red shorts and white gloves. He was born 3November 18th, 1928. His father is Walt Disney. His4is Lilian Disney. At first, they call the small mouse Mortimer Mouse.5 Walt Disney's wife, Lilian Disney, doesn't like it. So it's lucky for him to get a6name Mickey Mouse.
Steamboat Willie is his first cartoon with 7and music. You may ask 8so many people like Mickey. There are9reasons(原因). The first one is that Mickey is10a man. He always faces some dangers(危险) by himself. The second one is that Mickey 11so much fun. People like to see the 12man win(赢). Most of them13to be like Mickey.
Now Mickey lives in Disneyland with his14, Minnie. They think meeting a lot of people in the park is a(an)15 thing. They feel happy every day.
(1)A.me B.us C.him D.her
(2)A.hats B.ears C.heads D.bats
(3)A.from B.at C.in D.on
(4)A.mother B.aunt C.uncle D.grandfather
(5)A.But B.So C.And D.Or
(6)A.first B.last C.new D.old
(7)A.color B.sound C.computer D.model
(8)A.where B.when C.how D.why
(9)A.one B.two C.three D.four
(10)A.like B.of C.for D.to
(11)A.helps B.gets C.brings D.takes
(12)A.easy B.busy C.tall D.short
(13)A.want B.go C.think D.ask
(14)A.boyfriend B.girlfriend C.classmate D.deskmate
(15)A.useful B.boring C.interesting D.difficult

【题目】缺词填空

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。

Language is a way to communicate with each other.We started to l 【1】 language when we were born.However, people are used to speaking their native language, so immigrants (移民) are having many problems between the first generation (第一代) and the second generation because they don’t have the s 2 native language.Also, the second generation is losing their identity (身份).Especially in America, there are many immigrants that came from different c 3 to succeed in the States.Because they suffer in lots of areas such as getting a j 4 and trying to speak English, they want their children to speak English, not only at school, but also at home in order to be more s 5 .Because of this situation, their children are losing their identity, and even more, they are ignoring (忽视) their p 6 who don’t speak good English.

I think most immigrants are trying to keep their native language in their new country, but this doesn’t help very much in getting a good job.My aunt t 7 Korean to her children not to help them succeed in the US; she did so, h 8 , to help them get a Korean identity.Though the second generation is born in the new country, they often get confused about their identity because they look different from o 9 .My cousins told me that when they visited Korea a few years ago, they felt different from other Koreans.

We must realize that language is important and v 【10 for many reasons.Immigrants should make an effort not to be ignored by their children and to make their children understand their background by teaching them the parents’ language.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网