题目内容

【题目】For a long time, humans have used technology (科技) to study the world around us, and Mars is the latest place we’re using machines to explore. Besides the earth, the “red planet” is seen, as the one place in our solar system most likely to have life.

Early last month, the first American robot, Spirit, landed on Mars without any problem. Opportunity, the second robot, landed on the planet more than a week ago. Scientists are very excited about these machines’ safe landing on Mars. It means that now we have an excellent chance to look for water and other signs of life. So far, the robots have found some stones that could show Mars was once a wet and warm planet.

But the trips made by Spirit and Opportunity were dangerous. Mars is often called the “death planet”, because in the past its environment has been unfriendly to the robot explorers. Before Spirit and Opportunity, nearly forty spaceships had been sent to Mars since the 1960s. Two-thirds of them failed. The first spaceship, Korabl, sent in 1962 by Russia was among them. It broke apart (分裂) near the earth.

1For a long time humans think ________.

A. they can surely find life on Mars

B. there may be life on Mars

C. it’s too late for them to explore Mars now

D. Mars is the only planet that has life on it

2The two robots ________.

A. have found out that it is warm and wet on Mars

B. were sent to Mars to find some stones

C. were the first two American robots that landed on Mars

D. are the only machines that have landed on Mars so far

3The third paragraph mainly tell us ________.

A. it’s a very hard and dangerous trip for spaceships to Mars

B. two-thirds of the spaceships sent to Mars have failed

C. Spirit and Opportunity landed on Mars successfully

D. Mars is called the “death planet”

【答案】

1B

2C

3A

【解析】试题分析:这篇短文讲述的是人类对火星的探索。人们觉得在火星上可能存在生命,于是开始去火星做太空旅行。但是去火星的天空旅行是很危险的,有很多失败的例子。但是现在有两个美国的机器人成功地在火星着陆了。他们可以帮助人类研究火星上是否有水或生命的迹象。

1】细节理解题。根据短文第一段的最后一句话Besides the earth, the “red planet” is seen, as the one place in our solar system most likely to have life.可知,除了地球以外,火星上也可能存在生命。故选B

2】细节理解题。根据短文第二段中Early last month, the first American robot, Spirit, landed on Mars without any problem. Opportunity, the second robot, landed on the planet more than a week ago.可知,有两个美国的机器人在火星上着陆了,这是去火星的最早的两个机器人。他们可以帮助我们在火星上寻找水源或其它生命的迹象。故选C

3】细节理解题。根据短文最后一段的内容可知,这一段作者告诉我们火星被叫做死亡之星,意思是去火星做太空旅行是很难的,也是很危险的。作者还举了一些例子说明这一点。故应选ABD只是这一段的一部分内容;C不是最后一段的意思。

练习册系列答案
相关题目

【题目】There are different ways in which people try to deal with the problem of energy. One way is the greater production of common energy sources(能源), such as coal, oil and gas. The trouble with these sources, however, is that they are not renewable.

Another way is energy conservation(节能), which means using energy more efficiently(有效地). In some very cold countries people build special houses to save energy. They place materials between the inside and the outside of the walls of the house to keep the cold out and the warmth in. The house is heated by the lights, the body heat of the people and the other equipment in it.

Finally, renewable energy sources are used even though they are often expensive to develop. One form of these is geothermal energy. In certain parts of the world the temperature of the earth increases thirty degrees centigrade with each kilometre down. At six kilometres, therefore, t rises to nearly two hundred degrees. To get the heat, water is pumped(压;抽)down into the ocks and back up to the surface. Heat from the earth is already used in certain countries.

【1】The writer tells about the "special houses" because they __________

A. show the excellent skills of the builders

B. serve as an example of energy conservation

C. are heated by different sources of energy

D. are warmer than other types of houses

【2】The underlined words geothermal energy in the third paragraph mean________

A. renewable source

B. underground source

C. heat inside the earth

D. temperature of the earth

【3】At a place where the surface temperature is 15℃, how deep do you have to dig so as to get a temperature of 75℃?

A. One km. B. Two km.

C. Three km. D. Four km.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网