题目内容
【题目】阅读理解
There are all kinds of horses in the world. But one of them you can't ride. It doesn't live on land, but in the sea. Its head looks like the head of a horse .So people call it a "sea horse." In fact, The sea horse is a small fish. It likes to live in warm water. A sea horse always stands up in the water when it swims.
The mother sea horses give eggs, but they put the eggs inside father's body to keep them safe in its pouch until they hatch()孵化. When the eggs are hatched after 40 to 50 days, the baby sea horses swim away.
根据短文内容,选择正确答案。
(1)The sea horse is ______________
A.a horse
B.a fish
C.an egg
D.a bird
(2)The ________ of a sea horse looks like a horse's.
A.head
B.back
C.color
D.mouth
(3)Sea horses live _________
A.in deep water
B.in the air
C.in cold water
D.in warm water
(4)Sea horses are different from other animals in that __________
A.father sea horses keep eggs
B.mother sea horses give eggs
C.father sea horses gives eggs
D.they can swim
(5)How many days may the eggs be hatched?
A.20 days
B.30 days
C.49 days
D.56 days
【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】短文介绍了世界上一种非常奇怪的“马”——海马。它不是生活在陆地上,而是生活在海洋里。它的头看起来像马,所以人们称它为“海马”。事实上,海马是一条小鱼。它喜欢生活在温暖的水中。
⑴细节理解题。根据短文中的句子“In fact, The sea horse is a small fish. ”可知,海马是一种鱼,所以答案是B。
⑵细节理解题。根据短文中的句子Its head looks like the head of a horse .So people call it a "sea horse."可知,称作这种鱼为“海马”,是因为它的头看起来像马的头,所以答案是A。
⑶细节理解题。根据短文中的句子“It likes to live in warm water.”可知,海马生活在温水中,所以答案是D。
⑷细节理解题。根据短文中的句子but they put the eggs inside father's body to keep them safe in its pouch until they hatch(孵化).可知,雌性海马产的卵是在雄性海马体内孵化的,所以答案是A。
⑸细节判断题。根据最后的句子“When the eggs are hatched after 40 to 50 days, the baby sea horses swim away.”可知,只有49天在这个范围内,所以答案是C。
【题目】根据语境从方框中选择恰当的单词填空,有的需要变换形式,每词限用一次
glass, break, stairs, train, drop |
(1)Throw that cup away and then buy a new one.
(2)This red bottle is made of
(3)—Bob, youyour pencil.
—Thanks. I' 11 pick it up.
(4)After hard Mike did very well in the basketball match.
(5)That child is going down the slowly.
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,每词仅用一次。
mean fresh win information comfortable |
(1)People in big cities live than those in poor villages.
(2)You can get more on the Internet.
(3)I don't like soap operas because I think they are .
(4)We Chinese hope the Nobel Prize again.
(5)The food in this restaurant is of the three
【题目】在方框中找出适当的句子,补全对话。A: Hello, Michael. This is Kangkang speaking.
B: I'd love to, but I'm afraid I'll have to go to the library.
A:
B: I think I'll be free next Saturday. Let's go hiking then.
A:
B: Let's make it half past six.
A:
B: At the school gate.
A: OK,
B: See you.
A. When shall we meet? |