题目内容

【题目】 A proverb is a short, well-known saying that expresses a common truth or belief. Proverbs are found in most cultures and are often very old.

In American history, Benjamin Franklin was a scientist, inventor and writer as well as a leader of the American Revolution. 1

Franklin wrote a book called “Poor Richard’s Almanac”.2 Some of them are still used today, like this one: “Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy and wise.”

Franklin is also remembered for other proverbs like, “A penny saved is a penny earned.”3

Here are other examples of proverbs that Americans use. The first ones are about love. Some people say, “All is fair in love and war.” They mean that anything you do in a relationship or in battle is acceptable.

4In other words, when you are in love with someone, you may refuse to see anything bad about that person.

Here is another popular saying about love: “The way to a man’s heart is through his stomach.” Some people believe that a woman can win a man’s love if she prepares his favorite foods.

5” This proverb is true in love and war or other situations. It means that what you do is more important than what you say.

We have to stop here, so we must say, “All good things must come to an end.”

:

Word Bank

penny 便士

earn 赚 囊

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思 通顺、内容完整。

A. Actions speak louder than words.

B. Another proverb says “Love is blind.”

C. He was also famous for his proverbs.

D. This means that money should not be wasted.

E. He included many proverbs that he had heard or created.

【答案】

1C

2E

3D

4B

5A

【解析】

该阅读材料属于说明文,本文向大家介绍了一些美国的谚语和格言。

1细节理解题。根据上文的句子In American history, Benjamin Franklin was a scientist, inventor and writer as well as a leader of the American Revolution. 在美国历史上,本杰明富兰克林是一位科学家、发明家和作家,同时也是美国革命的领导者。可知,下文应该是对Franklin的进一步介绍。结合所给的选项可知,选择He was also famous for his proverbs. 他也因他的谚语而出名。符合语境。故选C

2细节理解题。由后一句中"Some of them are still used today…"可知,此处应连接上下文,对《可怜的理查德年历》中所出现的谚语格言进行描述。结合所给的选项可知,选择He included many proverbs that he had heard or created. 他包括许多他听到或创造的谚语。符合语境。故选E

3细节理解题。由前文中“A penny saved is a penny earned. ”可知,此处应是对谚语的进一步解释。结合所给的选项可知,选择This means that money should not be wasted. 这意味着钱不应该浪费。符合语境。故选D

4细节理解题。根据下文的句子In other words, when you are in love with someone, you may refuse to see anything bad about that person. 换句话说,当你爱上某人时,你可能会拒绝看到他有什么不好的一面。可知,下文应该提到有关的谚语。结合所给的选项可知,选择Another proverb says “Love is blind.” 另一句谚语说爱是盲目的。符合语境。故选B

5细节理解题。根据下文的句子This proverb is true in love and war or other situations. It means that what you do is more important than what you say. 这句谚语在爱情、战争或其他情况下是正确的。这意味着你所做的比你所说的更重要。可知,上文应该提到有关行动方面的谚语。结合所给的选项可知,选择Actions speak louder than words. 行动胜于雄辩。符合语境。故选A

怎样才能做对英语的补全短文

1、做题总思路:

  从分析题型知道,它只不过是要找出各选项在原文的出处而已,并且这个出处已经确定了5个填充处给予选择。

  针对这类题的要求和特点,我们可以运用综合分析排除法来选出正确的答案:一是不符合语法知识的排除,二是不符合逻辑结构的排除,三是不能使填充处前后内容衔接、意思连贯的排除。因此,做这类题的重点,一是选项句子,而选项句子重点是它的中心词,包括:名词、代词和连接词,这三种词是我们必须重视的,也是我们了解该选项句子意思,运用上述三种方法的前提,二是填充处的前后段或前后句子,弄清楚这个填充处所在位置的意义以及其前后段或前后句子的逻辑关系和内容意思,也是运用上述方法的前提。

2、做题步骤:

1)第一步:找出各选项句子中心词:名词、代词和连接词,了解这句子的大概意思(要该选项中划出其中心词并简要写其大意)。建议:如果有点英语基础,在做这一步之前最好快速游览一个全文,了解全文大概是讲什么的。然后,根据各选项句子的大概意思,初步设想一下它们最有可能的位置和彼此顺序。

2)第二步:按顺序了解某一个填充处前后段或前后句子的逻辑关系和大概内容意思。这也是类似找中心句子与中心词的方法,找出前后段最接近填充处的句子的中心词(名词、代词和连接词),或者找出填充处前后句子的中心词,了解其大概意思和相互间的逻辑关系。

3)第三步:把选项句子中心词及其大意与填充处前后段或前后句子的逻辑关系及大意进行对照,运用下述的做题技巧,综合分析排除,确定最有可能的选项或直接确定答案;并把确定了的答案划去和把最有可能的选项(ABC…)写到填充处,无论能否确定答案,都要接着往下做下一个填空处,以如类推。因为这类题是55,基本上是一个萝卜一个筐,每个选项最多只能用一次,并且都必须用上,所以,不能确定最后唯一答案时,基本上可以通过做其它的填充处,甚至到最后把所有的填充处综合起来推敲,也可以确定各填充处的答案,因此,不要急于求成,困死在某一个填充处上。

4)第四步:利用综合分析排除法,最后理顺并最终确定各选项的所有位置。确定了所有答案后,把各选项对号入座,进行检查和印证。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The year 2022 will be a big year for sports in China. That’s because it will hold not only the 24th Winter Olympics in Beijing, but also the 19th Asian Games in Hangzhou.

On Aug, 6th, 2018, the official emblem(会徽) for the HangZhou Asian Games was released(发布). The city won the hosting rights for the 2022 Asian Games in 2015. It will be the third Chinese city to host the Asian Games after Beijing and Guangzhou in 1990 and 2010.

First held in 1951, the Asian Games is the largest multi-sport event in Asia. It also means a lot to China. The Beijing Asian Games was the first large international sports event to be hosted by China, China News Service reported.

To make the Games a great success, Chinese people worked hard to prepare. Beijing built a great number of roads and gyms, including the famous Beijing Olympic Sports Center and Asian Games Village. The Games helped the world see China and its achievements. Since then, China has improved its global image(国际形象), China Youth Daily reported. For the 2022 Asian Games, Hangzhou has already started building 33 sports venues(场馆), according to China Youth Daily. The themes of the Hangzhou Asian Games are “green, smart, economical(节俭) and civilized”. All the Games’s buildings will be environmentally friendly.

1Which city will host the 2022 Asian Games?

A. Hangzhou.B. Guangzhou.C. Shanghai.D. Beijing.

2What does the underlined word “themes” mean in the last paragraph?

A. 意义B. 主题C. 内涵D. 标题

3According to the passage, how did the Beijing Asian Games influence China?

A. It improved China’s economy(经济).

B. It helped China attract more tourists.

C. Guangzhou built a lot of roads and gyms.

D. It helped the world see China and its achievements.

4Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A. The first Asian Games was held in 1951.

B. Beijing will hold the 24th Winter Olympics in 2022.

C. China has already hosted the Asian Games three times.

D. All the 19th Asian Games’ buildings will be environmentally friendly.

5What is the main idea of the passage?

A. How to prepare for the Asian Games.

B. The development of the Asian Games in China.

C. Why China wants to host the 19th Asian Games.

D. How the 19th Asian Games emblem was designed.

【题目】 Dinosaurs(恐龙)once lived on the earth for a long time. They suddenly disappeared millions of years ago. What happened to themThat's still a mystery. People never stop searching for the answer.

Some US scientists say it is because there were not enough male(雄性的)dinosaurs. They got this idea after researching crocodiles(鳄鱼).

Mother crocodiles lay eggs and later baby crocodiles come out. The local temperature decides the sex(性别)of the baby crocodile. When the eggs are at a temperature of 26 to 30 ℃,the babies are all girlswhen the temperature is 30 to 34℃,there are both boys and girlswhen it is 34Cto36℃,only boys are born.

Dinosaurs' babies also came from eggs. So scientists have given us a new picture: millions of years agoit suddenly became very cold. Almost all dinosaur babies were girls. There were fewer and fewer male dinosaurs. Mother dinosaurs could not give birth to more babies. Finallythese powerful animals disappeared.

任务2:阅读短文(B),根据英文释义及首字母提示拼写单词。

1e_________ as many or as much as necessary

2l ___________ to produce eggs from the bodies of birdsinsects and so on

任务3:阅读短文(B),完成同义句转换,每空一词。

3Dinosaurs' babies also came from eggs.

Dinosaurs' babies came from eggs __________ ____________

任务4:根据短文(B)内容回答问题。

When did dinosaurs suddenly disappear

4___________________

What decides the sex of the baby crocodile

5____________________________

Are the baby crocodiles only boys when it's 35℃?

6________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网