题目内容
【题目】 Have you heard of the story of Maher Teresa? She was born on August 27.1910 in Yugoslavia. When she was nineteen years old, she was sent to India to work for the poor as a nurse. From then on, she never left this country. Her dream in life was, to serve the sick and the poor, and she spent the whole life on this dream.
Her workplace was called Calcutta, the largest city In India. She was busy giving food and shelter to the poor in the dirty streets of Calcutta day and night. When she arrived in Calcutta, she had little money left and was helped by a priest. She lived in a small room for 9 years, and she nursed the sick ones back to health there.
She did her best to help the poor. Because of her hard work, Mother Teresa was given the Nobel Prize in 1979. Mother Teresa was a kind mother of so many poor kids. In September 1997, Mother Teresa passed away and was remembered by the people all over the world.
【1】In which year did Mother Teresa come to India to work?
A.In 1910B.In 1929C.In1979D.In 1997
【2】What was Mother Teresa's dream?
A.Becoming a rich woman.B.Working for the sick and the poor.
C.Living in India all her life.D.Being a good nurse in India.
【3】Mother Teresa died ______.
A.in 1910B.in 1979C.in 1997D.in 2011
【4】What can we learn from the last sentence of the passage?
A.Mother Teresa didn’t die in 1997.
B.Everybody would never forget Mother Teresa for her hard work.
C.Mother Teresa was given the Nobel Peace Prize after she died.
D.Mother Teresa had a lot of relatives in India.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】B
【解析】
本文讲述了马赫·特蕾莎。她于1910年8月27日出生于南斯拉夫。当她十九岁的时候,她被送到印度为穷人做护士。从那以后,她再也没有离开过这个国家。她一生的梦想是为病人和穷人服务,她把一生都献给了这个梦想。1997年9月,特蕾莎修女去世了,全世界的人们都记住了她。
【1】句意:特蕾莎修女是哪一年来到印度工作的?
细节理解题。根据题目,定位至第一段第二句和第三句“She was born on August 27.1910 in Yugoslavia. When she was nineteen years old, she was sent to India to work for the poor as a nurse.”所以是1929年,故选B。
【2】句意:特蕾莎修女的梦想是什么?
细节理解题。根据题目,定位至第一段最后一句“Her dream in life was, to serve the sick and the poor…”所以是在印度当一名好护士。故选B。
【3】细节理解题。定位至最后一段最后一句“In September 1997, Mother Teresa passed away and was remembered by the people all over the world.”所以在1997年去世,故选C。
【4】句意:我们能从文章的最后一句中学到什么?
推理判断题。根据题意,定位至最后一段。根据“In September 1997, Mother Teresa passed away”,所以A选项错误。“Mather Teresa was given the Nobel Prize in 1979.”所以C选项错误。D选项文中没有提及;B选项定位到最后一句“In September 1997, Mather Teresa passed away and was remembered by the people all over the world”,所以每个人都不会忘记特蕾莎修女的辛勤工作。故选B。