题目内容

【题目】Roy is in the third grade, but he cannot read or write. He makes loud sounds from his chair and waves his hands around his head all the time. He cannot listen for more than two minutes at a time. Sometimes, he hits the other children. Sometimes, he also hits his teacher.

Roy has autism (孤独症). His brain cannot organize and manage information clearly. He does not understand the world or the people around him.

The headmaster says that the other children lose too much learning time when Roy is in their classroom. She thinks Roy can get a better education at a special program nearby. There, teachers know how to take care of students with autism.

But Roy’s parents do not want him to go there. In fact, a law was made in 1988. It says that students with disabilities can be in normal classes. This gives them the same chances for success as everyone else.

His family used to live in Chicago. Roy went to normal classes there. Some special teachers helped Roy study. “He was part of the school,” his mother told reporters. “He also learned to hold hands with some of the children in his class.”

根据短文内容,回答下列问题。

1Which grade is Roy in?

_______________________________________________________________________________

2Does Roy behave well in class?

_______________________________________________________________________________

3What problem does Boy have?

_______________________________________________________________________________

4What was the headmaster’s suggestion?

______________________________________________________________________________

5Where did Roy’s family use to live?

_______________________________________________________________________________

【答案】

1The third grade.

2No, he doesn’t.

3He has autism .(And his brain cannot organize and manage information clearly.)

4Sending Roy to a special program.

5In Chicago.

【解析】这篇短文给我们介绍了Roy的情况,他有孤独症,他的大脑不能清楚地组织和管理信息,但是他的父母坚持让他在正常的学校里读书。

1根据短文的开头Roy is in the third grade可知,Roy念三年级。故答案是The third grade。

2根据短文第一段He makes loud sounds from his chair and waves his hands around his head all the time. He cannot listen for more than two minutes at a time对Roy的描述可知,他在课堂上总是制作噪音,他一次听课不会超过两分钟。由此可见,Roy在课堂上表现不好,故答案是否定的。

3根据短文第二段中Roy has autism (孤独症). His brain cannot organize and manage information clearly可知,Roy有孤独症,他的大脑不能清楚地组织和管理信息。

4根据短文第三段中She thinks Roy can get a better education at a special program nearby.可知,校长认为Roy在附近的一个特殊项目里能受到更好的教育。这是校长的建议。

5根据短文最后一段中His family used to live in Chicago可知,Roy的家人过去住在芝加哥。

练习册系列答案
相关题目

【题目】There are many different kinds of festivals around the world. Here are four of them.

Saint Patrick’s Day in Ireland

Ireland is an island country. It’s in the west of Europe. There are wide green fields.

Saint Patrick’s Day is on March 17. It’s an important holiday in Ireland. This holiday is to remember Saint Patrick. He did good things for the people of Ireland.

During the holiday, there are parades (游行) and lots of green. You can see people in green clothes, and you can even see green buildings.

Red Wednesday in Iran

Red Wednesday is a fire jumping festival in Iran. It is on the eve of the last Wednesday of the year. People jump over the fire. They hope that it will take all the bad things away.

The Winter Carnival in Canada

When winter comes, it’s party time in Quebec City, Canada. The Quebec Winter Carnival is all about outdoor fun. It starts from the first Sunday in February and lasts for 10 days.

One of the most popular events is the dog sled (雪橇) race. It has more than 30 teams and the race goes on for 6 kilometers. You can see joy and happiness on every face.

The Desert Festival in Tunisia

Tunisia is a very important country in North Africa. Every year on the last Sunday in December, the Desert Festival is held in Tunisia. As “ships of the desert”, camels have the leading role in the festival. There are camel racing and camel wrestling (摔跤).

根据短文内容,选择最佳答案。(5分)

1On Saint Patrick’s Day, you can see the following EXCEPT ______.

A. camels B. parades C. people in green D. green buildings

2What do people do on Red Wednesday in Iran?

A. They run in the snow. B. They wear red clothes.

C. They jump over the fire. D. They watch the camel racing.

3Which of the following is TRUE about the dog sled race according to the passage?

A. The race happens on March 17. B. The race goes on for 6 kilometers.

C. The race has a history of about 10 years. D. About 30 people go to the race every year.

4When is the Desert Festival in Tunisia every year?

A. On the first Sunday in February. B. On the last Sunday in December.

C. On the eve of the last Friday of the year. D. On the eve of the last Wednesday of the year.

5Where can we probably find this passage?

A. In a storybook. B. In a cookbook. C. In a travel magazine. D. In a sport magazine.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网