题目内容
【题目】 Many people see Vincent Van Gogh (文森特·梵高) as a great artist. But the Dutch painter’s life was filled with failures.
Van Gogh didn’t start painting until he was 27 or 28. But he had finished nearly 900 oil paintings by the time he died at 37. Born to a rich family in the Netherlands, Van Gogh once worked as an art dealer (艺术品商人), a teacher and a minister (牧师), but failed in all. He started to paint in 1880. In 1886, Van Gogh moved to Paris. Influenced by a number of impressionist artists (印象派画家), Van Gogh began to use bright colors. He used them to express his feelings, which changed the direction of art forever.
However, people were not ready to accept his way of painting. Tired of his hard life in Paris, Van Gogh moved to Arles in southern France two years later. Although he made a number of works there, his serious depression (抑郁) led him to cut off the lower part of his left ear. American authors Steven Naifeh and Gregory White Smith said in 2011 that he was shot (枪击) by two boys accidentally, according to the BBC.
Today, Van Gogh’s paintings sell for record-breaking prices. However, during his lifetime, he sold only one picture called the Red Vineyard.
Read the passage and fill in the blanks. (One word for each blank)
【1】Van Gogh painted for ________ or ________ years in his whole life.
【2】Van Gogh liked using ________ ________ in his paintings.
【3】Van Gogh once worked as an art dealer, ________ ________ and a minister.
【4】Answer the fllowing question:
Did people like Van Gogh’s paintings at first?
__________________________________________________
【5】Translate the sentence into Chinese.
Today, Van Gogh’s paintings sell for record-breaking prices.
___________________________________________________
【答案】
【1】 9 10
【2】 bright colors
【3】 a teacher
【4】No, they didn’t.
【5】如今,梵高的画以破纪录的价格出售。(意思相近即可)
【解析】
短文大意:本文是人物类阅读,介绍了伟大的荷兰画家文森特·梵高的艺术之路和他潦倒失败的人生。
【1】句意:梵高一生中画了9到10年的画。
考查细节理解。根据“Van Gogh didn’t start painting until he was 27 or 28. But he had finished nearly 900 oil paintings by the time he died at 37梵高直到27或28岁才开始绘画。但在37岁去世时,他已经完成了近900幅油画”,37-27=10,37-28=9,可知他画了9或10年,故填(1). 9 (2). 10。
【2】句意:梵高喜欢在他的画中使用明亮的颜色。
考查原词重现。根据“Influenced by a number of impressionist artists, Van Gogh began to use bright colors受许多印象派艺术家的影响,梵高开始使用明亮的色彩”,可知填(1). bright (2). colors。
【3】句意:梵高曾做过艺术品经销商、教师和牧师。
考查原词重现。根据“Van Gogh once worked as an art dealer, a teacher and a minister梵高曾做过艺术品经销商、教师和牧师”,可知填(1). a (2). teacher。
【4】题意:人们一开始喜欢梵高的画吗?考查细节理解。根据“However, people were not ready to accept his way of painting然而,人们还没有准备好接受他的绘画方式”,结合他一生只卖出一幅画,可知答案是否定的,故填No, they didn’t.。
【5】Today今天,时间状语;Van Gogh’s paintings梵高的画;sell卖,谓语动词;for record-breaking prices以破纪录的价格。根据句意结构,故填:如今,梵高的画以破纪录的价格出售。
【题目】
Welcome to the Zoo | ||
Opening | Fees(费用) | |
Monday to Friday | Adults(成年人) | $8.00 |
10:00 a.m. ~ 6:00 p. m | 1518 | $6.00 |
Saturday to Sunday | 8 14 | $3.00 |
8:00a.m~ 8:00 p. m. | under 8 | free |
【1】On Sundays, the zoo opens at ________.
A.10:00 in the morningB.8:00 in the morningC.8:00 in the evening
【2】The zoo is open ________ days a week.
A.twoB.fourC.seven
【3】Kate is 15, and her little sister is 6. If they go to the zoo, they should pay________.
A.$ 9B.$6C.$3