题目内容

【题目】Ⅵ.任务型阅读

Once upon a time,there lived a clever man in Xinjiang.His name was Afanti.The king of his country was very bad.The people lived an unhappy life.But they couldn’t talk more about that.Because if the king knew their complaints(抱怨),he would kill them.But Afanti wasn’t afraid of the king.He often rode his donkey(驴)and walked around.And he complained about the king all the time.Then the king knew about it and sent for Afanti.He said to Afanti,“I hear that you are very clever.I will ask you some questions.if you can’t answer them.I will kill you!”Afanti answered.“Just do it!”

“How many stars are there in the sky?”the king asked.

“The stars are as many as your beards(胡须),”Afanti answered quietly.

“Then,how many hairs does my beard have?”

Afanti thought for a while anti took his donkey’s tail.He pointed at the king’s beard and said,“Your beard has as many hairs as my donkey’s tail.If you don’t believe(相信)it,you can count them.’’

根据短文内容,完成下列表格。

Information Card

What Afanti was like

1

The reason(原因)why people couldn’t complain

2

What the king knew about Afanti

3

How many questions the king asked Afanti

4

How Afanti answered about the beard of the king

5

【答案】

1Clever.

2The king would kill them.

3Afanti complained about the king all the time.

4Two.

5The king had as many hairs as Afanti’s donkey's tail.

【解析】你听说过阿凡提吗?他是很久以前新疆那里一个很聪明的人,这篇故事中给我们讲述了关于聪明的阿凡提的一个故事。

1根据短文的开头Once upon a time,there lived a clever man in Xinjiang.His name was Afanti.以及这个故事的内容可知,阿凡提是一个很聪明的人。故填Clever。

2根据短文中The people lived an unhappy life.But they couldn’t talk more about that.Because if the king knew their complaints(抱怨),he would kill them.可知,人们过着不开心的生活,但是他们又不能抱怨,因为如果国王知道他们抱怨的话,他就会杀死他们。

3根据短文中And he complained about the king all the time.Then the king knew about it and sent for Afanti可知,因为阿凡提总是抱怨,所以国王知道了他。

4根据短文中“How many stars are there in the sky?”the king asked.以及 “Then,how many hairs does my beard have?”可知,国王问了阿凡提两个问题。

5根据故事的最后“Your beard has as many hairs as my donkey’s tail.If you don’t believe(相信)it,you can count them.可知,阿凡提说国王的胡须和他的毛驴的尾巴一样多。as many as是固定短语,和…一样多。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A

Growing up, I wanted to be just like my mom. She was kind. People always seemed to feel comfortable in her presence. For years, she was a volunteer in our community. I loved going to the local nursing home with her where she taught a ceramic class.

On one summer day, Mama told me to get changed and meet her at the car.

I had planned to spend the day at the lake with friends. Why did she have to ruin everything? I imagined the cool lake water. Irritated, I climbed into the car and slammed the door shut. We sat in silence. I was too upset to make conversation.

Tasha, would you like to know where we are going? Mama asked calmly.

No, I said.

We are going to volunteer at a children’s shelter today. I have been there before and I think it would benefit you, she explained.

When we reached the shelter, Mama rang the doorbell. Moments later, we were greeted by a woman. She led us to the front room where all of the children were playing. I noticed a baby whose body was scarred with iron marks. I was told it was because she wouldn’t stop crying. The majority of the children had noticeable physical scars. Others hid their emotional wounds.

As I took in my surroundings, I felt a gentle tug on my shirt. I looked down to see a little girl looking up at me. Hi. You want to play dolls with me? she asked. I looked over at Mama for reinforcement. She smiled and nodded. I turned back and said, Sure. Her tiny hand reached up and held mine, as if to comfort me.

My mom taught me a valuable lesson that summer. I returned to the shelter with her several times. During those visits, some of the children shared their troubled pasts with me and I learned to be grateful for what I had. Today as I strive to instill(逐渐灌输) these values in my own child, I reflect back to that experience. It was a time that I will never forget.

【1】The author admired her mom for ________.

A. her kindness to others B. her excellent teaching

C. her quality of honesty D. her positive attitude to life

【2】According to Paragraph 3, when she was asked to go out with her mom, the author was ________.

A. excited B. angry C. surprised D. worried

【3】From the passage we learn most children in the shelter ________.

A. were often punished by staff B. weren’t allowed to go outside

C. were once treated badly D. all suffered from mental illness

【4】The underlined word reinforcement in the passage is closest in meaning to ________.

A. truth B. help C. comfort D. support

【5】 What lesson did the author learn from her experience?

A. To value what you take for granted. B. To play with children is fun.

C. To love others is to love yourself. D. To do as what your parents do.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网