题目内容

【题目】A

Canada Day

Since 1982, July 1st has been officially known as Canada Day. Canadians of all ages take part in this festival across the country.

Canada Day is the years biggest national party. In many towns and cities, the government organizes a lot of events, often outdoors. These include parades(游行), concerts, festivals, firework displays and ceremonies for new Canadian citizens(公民). The celebrations often have a patriotic mood. Canadas national flag, a symbol for Canada Day, can be seen everywhere and a lot of people paint their faces red and white, which are Canadas national colors. The celebrations in Ottawa, Canadas capital city, are especially grand and exciting.

In the province of Quebec, many home rentals(租赁)start on July 1st and last for exactly one year, and many people in Quebec spend Canada Day moving from one house to another. So in Quebec, Canada Day is also known as Moving Day.

Many organizations, businesses and stores are closed this day. Only some bookstores, hospitals and gas stations may be open. Post offices are closed, too. As Canada Day falls in the Canadian summer holiday period, all schools are closed as well. In some areas, special services are provided for large events. The concerts, parades and festivals may cause some traffic jams.

【1】 According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Canada Day falls on the first day of June.

B. Canada Day was celebrated before 1982.

C. Canada Day is celebrated throughout Canada.

D. Canadians except new citizens celebrate Canada Day.

【2】The underlined word patriotic means ________ in Chinese.

A. 温馨的 B. 爱国的 C. 肃穆的 D. 紧张的

【3】Canada Day is known as Moving Day in Quebec because on this day ________.

A. people think it lucky to move to new houses

B. people look for houses from one place to another

C. people like moving from house to house to visit friends

D. people move home when new home rentals go into effect

【4】From Paragraph 4, we know that on Canada Day ________.

A. no student goes to school

B. traffic jams happen everywhere

C. all Canadians stop working

D. few businesses and stores are closed

【5】Which of the following is NOT mentioned about Canada Day?

A. Background. B. Symbol.

C. Public life. D. Events and activities.

【答案

【1】C

【2】B

【3】D

【4】A

【5】A

【解析

【文章大意】本文主要介绍了加拿大的国庆节。

【1】细节理解题。根据文章第一段可知,从1982年开始,7月1日正式被确立为加拿大的国庆节。全国各地各个年龄段的加拿大人都参与这个节日。故选C。

【2】词义猜测题。根据文章第二段的内容可知,作为加拿大国庆节的象征,加拿大国旗在这一天遍布全国各地,很多人在脸上涂上国旗的颜色——红色和白色;由此可知庆典上充满了爱国主义的气氛。故选B。

【3】细节理解题。根据文章第三段的内容可知选D。

【4】细节理解题。根据all schools are closed as well 可知没有学生去学校。故选A。

【5】细节理解题。文章讲了加拿大国庆节这天的事件和活动,介绍了加拿大国旗是加拿大国庆节的象征以及加拿大国庆节这天的公众生活。因此选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】B

Chinese writer Mo Yan is famous all over the world, but do you know Anna Gustafson Chen, his Swedish translator?

Chen was born in 1965 in Sweden.她很小的时候就开始学习汉语。Now she is quite good at Chinese. She has been translating Chinese books into Swedish for more than 20 years. By the year of 2012, she had translated 20 Chinese novels(小说). She has finished translating Mo Yans Red Sorghum, The Garlic Ballads and Life and Death Are Wearing Me Out. She has also translated books from other famous Chinese writers, for example, Yu Huas To Live and Su Tongs Wives and Concubines. Chen has won the Swedish Academy Translation Award for her works.

Chen first read Mo Yans novel Red Sorghum in the early 1990s."I read Ge Haowens English translation in a bookstore. I found it interesting so later I bought the Chinese version and tried to translate it. It took me a long time because it was not my professional job. I had to translate it only in my free time, Chen says.

Though Mo Yan wrote the first draft(初稿) of Life and Death Are Wearing Me Out in only 43 days, Chen spent six years translating it.

Chen says her work has opened up a window to the world. She says, Learning_Chinese_has_let_me_love_more_and_more_about_China_and_Chinese_culture."

【1】Why did Anna Gustafson Chen try to translate Mo Yans novel Red Sorghum?

________________________________________________________________________

【2】 How long did it take Chen to translate Life and Death Are Wearing Me Out?

________________________________________________________________________

【3】How long did it take Mo Yan to write his first draft of Life and Death Are Wearing Me Out?

________________________________________________________________________

【4】 将画线句子翻译成英语。

________________________________________________________________________

【5】将画线句子翻译成汉语。

________________________________________________________________________

【题目】A

When my family moved to America in 2016 from a small village in Guangdong, China, we brought not only our luggage, but also our village rules, customs and culture. One of the rules is that young people should always respect the elders. Unluckily, this rule led to my embarrassment in the United States.

I had a part-time job as a waiter in a Chinese restaurant. One day, when I was serving food to a middle-aged couple, the wife asked me how the food could be served quickly. I told her that I had made sure they got their food quickly because I always respect the elderly. As soon as I said that, her face showed great displeasure. My manager, who happened to hear what I said, took me aside and gave me a long lecture about how sensitive(敏感的) Americans are and how they dislike the description old". I then walked back to the table and apologized to the wife. After the couple heard my reason, they understood that the problem was caused by cultural differences, so they laughed and were no longer angry.

In my village in China, people are proud of being old. Not so many people live to be seventy or eighty, and people who reach such an age have the most knowledge and experience. Young people always respect older people because they know they can learn from their rich experience.

However, in the United States, people think growing old is a problem sinceold shows that a person is going to retire or that the body is not working well. Here many people try to keep themselves away from growing old by doing exercises or jogging(慢跑), and women wear makeup, hoping to look young. When I told the couple in the restaurant that I respect the elderly, they got angry because this caused them to feel they had failed to stay young. I had told them something they didnt want to hear.

After that, I changed the way I had been with older people. It is not that I dont respect them any more. I still respect them, but now I dont show my feelings through words.

【1】The writer made sure the couple could get their food very fast because _____________.

A. the manager asked him to do so

B. he respected the elderly

C. the couple wanted him to do so

【2】When the writer called the couple elderly, they became _____________.

A. nervous B. satisfied C. unhappy

【3】In the writers hometown, _____________.

A. people dislike being called old

B. people are proud of being old

C. many people reach the age of seventy or eighty

【4】After this experience, the writer _____________.

A. changed his way with older people

B. made friends with the couple

C. no longer respected the elderly

【5】 Which of the following is TRUE?

A. From this experience, the writer learned more about American culture.

B. The writer wanted to show his feelings through words after this experience.

C. The manager went back to the table and apologizedto the couple.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网