题目内容

【题目】阅读理解
In agrarian(农业的), pre-industrial Europe,“you'd want to wake up early, start working with the sunrise, have a break to have the largest meal, and then you'd go back to work,”says Ken Albala, a professor of history at the University of the Pacific.“Later, at 5 or 6, you'd have a smaller supper.”
This comfortable cycle, in which the rhythms of the day helped shape the rhythms of the meals, gave rise to the custom of the large midday meal, eaten with the extended family.“Meals are the foundation of the family,”says Carole Couniban, a professor at Millersville University in Pennsylvania, “so there was a very important interconnection between eating together and strengthening family ties.”
Since industrialization, maintaining such a slow cultural metabolism has been much harder, with the long midday meal shrinking to whatever could be stuffed into a lunch bucket or bought at a food stand. Certainly, there were benefits. Modern techniques for producing and shipping food led to greater variety and quantity, including a tremendous increase in the amount of animal protein and dairy products available, making us more energetic than our ancestors.
Yet plenty has been lost too, even in cultures that still live to eat. Take Italy. It's no secret that the Mediterranean diet is healthy, but it was also a joy to prepare and eat. Italians, says Counihan, traditionally began the day with a small meal. The big meal came at around 1 p.m. In between the midday meal and a late, smaller dinner came a small snack. Today, when time zones have less and less meaning, there is little tolerance for offices' closing for lunch, and worsening traffic in cities means workers can't make it home and back fast enough anyway. So the formerly small supper after sundown becomes the big meal of the day, the only one at which the family has a chance to get together.“The evening meal carries the full burden that used to be spread over two meals,”says Counihan.
(1)What does Professor Carole Counihan say about pre-industrial European families eating meals together?
A.It was helpful to maintaining a nation's tradition.
B.It brought family members closer to each other.
C.It was characteristic of the agrarian culture.
D.It enabled families to save a lot of money.
(2)What does“cultural metabolism”(Line 1, Para. 3) refer to?
A.Evolutionary adaptation.
B.Changes in lifestyle.
C.Social progress.
D.Pace of life.
(3)What does the author think of the food people eat today?
A.Its quality is usually guaranteed.
B.It is varied, abundant and nutritious.
C.It is more costly than what our ancestors ate.
D.Its production depends too much on technology.
(4)What does the author say about Italians of the old days?
A.They enjoyed cooking as well as eating.
B.They ate a big dinner late in the evening.
C.They ate three meals regularly every day.
D.They were expert at cooking meals.

【答案】
(1)B
(2)D
(3)B
(4)A
【解析】本文主要讲了在农业时代,人们的生活步伐很慢。一家人经常花很长时间在一起吃饭,家人之间的关系更加密切,而现在虽然人们吃的也比祖先吃的更健康,更有营养,但是快餐使得家人一起吃饭的时间缩短,家人之间的关系也变的淡了。
(1)B 推理判断题。根据文中第二段的so there was a very important interconnection between eating together and strengthening family ties.可知,在欧洲的前工业时代,家人一起吃饭使得人们之间的关系更加亲密,增强了家的纽带。故选B。
(2)D 推理判断题题。根据文中倒数第二段可知,在当代,生活的步伐无法在像以前那样慢了,特别是快餐的出现更是加快了人们的步伐。所以cultural metabolism指的是生活的步伐。故选D。
(3)B 细节理解题。根据文中倒数第二段最后Modern techniques for producing and shipping food led to greater variety and quantity, including a tremendous increase in the amount of animal protein and dairy products available, making us more energetic than our ancestors.可知,作者认为现在的食物多种多样,更加有营养,故选B。
(4)A 推理判断题。根据文中最后一段Take Italy. It's no secret that the Mediterranean diet is healthy, but it was also a joy to prepare and eat可知,古代的意大利喜欢做饭和吃饭。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The number of overweight people around the world is increasing. For example, in China the number rose from 9 percent to 15 percent between 1989 and 1992. The increases in Latin America and Europe were similar. However, the most worrying statistic is the increase in the number of overweight children. In America, almost 33 percent of children under five are overweight. In some parts of Europe, the rate is almost 30 percent. Even developing countries have problems. In Egypt, Chile and Armenia, for example, the rate is over 5 percent.

The problem is the change in our diets combined with the change in our lifestyles. We used to eat whole grains, vegetables, and fruit. Now we eat foods that contain a lot of fat and sugar. Experts(专家) say that it isn't surprising that people eat too much of the wrong foods. Everywhere we look there are advertisements for high-calorie, high-fat foods. These foods are low in nutrition but also low in cost. In other words, they may not be good for us, but they are really cheap. Some experts call this a toxic-food(有毒的食品) environment. Most of us do not realize this unhealthy environment. Therefore, we believe if we are fat, it's our responsibility. This is not completely true.

Today, many food companies are focusing on developing countries. In 1998, one soft-drink company told its employees that "Africa is a land of chance for us." The largest American fast-food company opens five new restaurants every day; four of them are located outside the United States.

It is terrible to think that we may soon live in a world where everyone eats fast food and drinks soda. However, it is not unavoidable. Governments should educate their people about the dangers of eating the wrong food. This is particularly important for tomorrow's adults.

1The numbers in Paragraph 1 are used to show ________.

A. the overweight problem B. the increase in population

C. the effects of being overweight D. the problems in developing countries

2It can be inferred from the text that food advertisements ________.

A. cause food prices to rise B. often give people useful information

C. affect the development of the food industry D. are partly responsible for overweight people

3What is the text mainly about?

A. Advertisements and life. B. Being overweight and its reasons.

C. Modern lifestyles and their effects. D. Being overweight and the environment.

【题目】There are an unbelievable number of reasons to go to Greece; just like there are an unbelievable number of things to do once a traveler arrives there. Here is a look at just some of the great historical things to see when on holiday in Athens, Greece.

Agora

Agora lies in ruins now, but during its glory days it was a lively and active open marketplace where Greeks came to buy, sell, and exchange their goods and services. Agora has ties to common people of ancient Greece. Guided tours are available and there is also a small museum with many artifacts from this area on display.

Parthenon

One of the most famous landmarks in Athens is the legendary Parthenon. This building is still today admired by architects who are appreciative of the decorative design, as well as the engineering involved in its construction. Those interested in history will be impressed beyond belief with the opportunity to see this historic structure up close and personal.

Temple of Olympian Zeus

One of the most impressive monuments to see up close is the Temple of Olympian Zeus. Many people see this monument from far away, or even from the window of a taxi, and never stop for a first hand look themselves. This is a huge mistake as the size of it cannot truly be appreciated without visiting it up close.

Odeum of Herodes Atticus

Built into the hillside and providing a nice view of Athens is the Odeum of Herodes Atticus. This theater was constructed in the second century and was an important gathering place for both the upper and lower classes. It holds a little over 5,000 people, located just below the Acropolis, and is still used for performances to this day.

1What did the ancient Greeks do in Agora?

A. They toured around.

B. They did business.

C. They visited museums.

D. They prayed for blessings.

2Who will show the most interest in Parthenon?

A. Building designers.

B. Electrical engineers.

C. Ordinary visitors.

D. Religious people.

3How can visitors fully appreciate the Temple of Olympian Zeus?

A. By looking in the distance.

B. By visiting up close.

C. By taking a bird’s-eye view.

D. By. seeing through a taxi window.

4In what way is Odeum of Herodes Atticus different from the others?

A. It has great historical value.

B. It has ties to common people.

C. It still serves its original purpose.

D. It is famous for its architecture.

【题目】If your child is being bullied(欺负), there are ways to help him or her deal with it on a day-to-day basis and lessen its lasting effect.

If your child tells you about a bully, focus on offering comfort and support, no matter how upset you are. Kids are not willing to tell adults about bullying because they feel embarrassed and ashamed. 1

Sometimes kids feel like it’s their own fault. 2 Some kids are afraid that if the bully finds out that they have told others, it will get worse. Others are worried that their parents won’t believe them or do anything about it.

3 Remind your child that he or she isn’t alone. Emphasize that it’s the bully who is behaving badly — not your child. Comfort your child and say that you will find out what to do about it together.

Take it seriously if you hear that the bullying will get worse if the bully finds out that your child has told someone. 4 But in most cases, teachers are the best ones to contact first. If you’ve tried that and still want to speak to the bullying child’s parents, it’s best to do so in a context where a school official, such as a teacher, can mediate.

5 Find out about the laws in your community. In certain cases, if you have serious concerns about your child’s safety, you may need to contact legal authorities.

A. Praise your child for being brave enough to talk about it.

B. They also worry that their parents will be disappointed.

C. Many kids don’t tell anyone because they feel ashamed.

D. They think that if they acted differently it wouldn’t be happening.

E. A bully can turn something into a serious thing for kids.

F. Many countries have bullying laws and pocilies.

G. Sometimes it’s useful to find the bully’s parents.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网