题目内容
【题目】 If you’re looking forward to visiting a national park in the United States, here are some good options for you to choose from.
Acadia National Park—Maine
Lying on Mount Desert Island, a postcard-perfect island where Rockefellers and Astors summered, Acadia National Park is rich with rocky shorelines and has one of Maine’s most historic lighthouses. Hike to the top of 1,530-foot Cadillac Mountain to catch the sunrise, then go back to Bar Harbor, and treat yourself to a lobster roll at Stewman’s.
Where to Stay: Atlantic Oceanside Hotel, Bar Harbor Inn
Arches National Park—Utah
The red sandstone monoliths of Arches National Park in southeast Utah make for a giant playground for hikers, bikers, climbers, off-roaders, and other thrill seekers. However, climbing any named or unnamed arch in the park is banned by regulations. Throughout the park, there are 2,000 natural arches, including the famous Delicate Arch, which you might recognize from Utah’s license plate.
Where to Stay: Holiday Inn Express Hotel & Suites Moab, Fairfield Inn& Suites Moab
Yellowstone National Park—Wyoming
When you think of Yellowstone National Park, geysers will come to mind first and more specifically, Old Faithful, which does indeed live up to its name by erupting every 90 minutes or so. Another superstar of America’s oldest national park is the Grand Prismatic Spring, the park’s largest single hot spring, which also gains a reputation due to its striking coloration.
Where to Stay: Yellowstone Park Hotel, Explorer Cabins at Yellowstone
Shenandoah National Park —Virginia
Shenandoah’s famous 105-mile Skyline Drive is one of the prettiest drives in the Northeast.
This National Scenic Byway runs along the top of the Blue Ridge Mountains.
Where to Stay: Skyland, Hotel Laurance
【1】Who would most probably be drawn to Acadia National Park?
A.People interested in modern buildings.
B.People interested in camping in the desert.
C.People wanting to enjoy a good view of the seashore.
D.People wanting to climb a mountain of over 2,000 feet.
【2】What is Arches National Park suitable for?
A.Watching an east coast sunrise.B.Looking at beautifully man-made arches.
C.Climbing the well-known Delicate Arch.D.Having various outdoor thrilling activities.
【3】What do we know about the Grand Prismatic Spring?
A.It is famous for its eye-catching colors.
B.It can erupt for about 90 minutes each time.
C.It is the largest single hot spring in the world.
D.It is the most distinguished tourist spot in Wyoming.
【4】Where can someone enjoy beautiful sights along the drive?
A.In Utah.B.In Virginia.
C.In Maine.D.In Wyoming.
【5】What is the text meant to?
A.Encourage us to visit the United States.
B.Recommend some national parks in the US.
C.Introduce several hotels nearby national parks.
D.Make a comparison between some national parks.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】
这是一篇说明文。文章主要介绍了四个美国的国家公园的情况,介绍了其各自的特色和住宿等信息。
【1】
细节理解题。根据第二段中Lying on Mount Desert Island, a postcard-perfect island where Rockefellers and Astors summered, Acadia National Park is rich with rocky shorelines and has one of Maine’s most historic lighthouses.可知Acadia国家公园坐落在Mount Desert岛上,这是一个明信片般完美的小岛,Rockefellers和Astors曾在此避暑。Acadia国家公园有丰富的岩石海岸线,并拥有缅因州最具历史意义的灯塔之一。由此可知,想要欣赏海滨美景的人最有可能被Acadia国家公园吸引。故选C。
【2】
细节理解题。根据Arches National Park—Utah部分中The red sandstone monoliths of Arches National Park in southeast Utah make for a giant playground for hikers, bikers, climbers, off-roaders, and other thrill seekers.可知犹他州东南部的Arches国家公园的红色砂岩巨石为徒步旅行者、骑自行车者、攀岩者、越野旅行者和其他寻求刺激的人提供了一个巨大的游乐场。由此可知,Arches国家公园适合做各种户外惊险活动。故选D。
【3】
细节理解题。根据Yellowstone National Park—Wyoming部分中Another superstar of America’s oldest national park is the Grand Prismatic Spring, the park’s largest single hot spring, which also gains a reputation due to its striking coloration.可知美国最古老的国家公园的另一个超级明星是Grand Prismatic Spring,它是公园中最大的单一温泉,也因其惊人的颜色而闻名。由此可知,Grand Prismatic Spring以引人注目的颜色而闻名。故选A。
【4】
细节理解题。根据Shenandoah National Park —Virginia部分中This National Scenic Byway runs along the top of the Blue Ridge Mountains.可知这条国家级风景小道沿着Blue Ridge山顶延伸。由此可知,在维吉尼亚州可以欣赏沿途的美景。故选B。
【5】
推理判断题。根据第一段If you’re looking forward to visiting a national park in the United States, here are some good options for you to choose from.可知如果你想参观美国的国家公园,这里有一些不错的选择供你选择。以及文章主要介绍了四个美国的国家公园的情况,介绍了其各自的特色和住宿等信息。由此可推知,这篇文章的目的是推荐一些美国的国家公园。故选B。