题目内容
【题目】 My mother always told me, “You should explore your own country before stepping out into the world. ”However, it seems like a tough mission to travel all across its expansive surfaces. But luckily for me, Via Rail Canada offered youths between the ages of 18 and 25 the chance to ride the train across Canada for the month of July. The ticket was a bargain $150. My best friends Trevor, Joel and Jeremy and I immediately jumped at the opportunity and secured four tickets on the great Canadian railroad.
For a group of 20-year-olds, this was like the first flight of young birds from the nest. When we approached the train station in the morning, our 22-day adventure from Sudbury to Vancouver was to begin. Eyes baggy from lack of sleep, we jumped on board as if it was the train to Hogwarts in Harry Potter. Although the thought of three full days on those tracks covering close to 3, 000 kilometres crushed our spirits a little, what happened next caught us by surprise.
The three days on board turned into a summer camp on rails. At night, we would climb up the glass-domed train car, which gave us a scenic view of the starry night sky, untouched by the harmful light pollution. Before we knew it, the warm sun rays beating down on our faces woke us up for another day on the rails. To my surprise, a sea of golden grain fields dominated the landscape we were in the Canadian Prairies.
Another day slipped away and we set up for another night in the dome. And this time we were greeted by night sky painted by a fantastic thunderstorm. Lightning was striking at an incredible rate. The spectacular and memorable light show left everyone in the glass bubble in complete disbelief.
Arriving in the Rocky Mountains was one of the most surreal experiences of my life. Before the train adventure, if I could have skipped the travel and arrived at the destination, I would have. That is no longer true. I’ve learned that the journey can be more enjoyable than the destination.
【1】What has made the author’s train adventure across Canada a reality?
A.The encouragement given by his mother.B.The appeal of the scenic views in the country.
C.The discount ticket offered by Via Rail Canada.D.His great courage to challenge a tough mission.
【2】What can we infer about the young people from Paragraph 2 ?
A.They were excited about the coming train journey.
B.They left their parents for the first time in their life.
C.They never thought of having a train adventure.
D.They were hooked by the magic story of Harry Potter.
【3】What does“the glass bubble”in the fourth paragraph refer to?
A.A brain in lack of imagination.B.The glass-domed train car.
C.A summer camp on the train.D.The sightseeing bus.
【4】What did the author learn from the train adventure across Canada?
A.Opportunities are hard to get.B.Enjoying a journey counts a lot.
C.Splendid scenery attracts young people.D.The traveling experience is not real to him.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】B
【解析】
这是一篇记叙文。主要记叙了作者和朋友乘坐火车穿越加拿大的经历,描述了他们在路途中的所见所闻和感受。
【1】
细节理解题。根据第一段中However, it seems like a tough mission to travel all across its expansive surfaces. But luckily for me, Via Rail Canada offered youths between the ages of 18 and 25 the chance to ride the train across Canada for the month of July. The ticket was a bargain $150.可知然而,穿越它广阔的表面似乎是一项艰巨的任务。但对我来说幸运的是,Via Rail Canada为18至25岁的年轻人提供了在7月份乘坐火车穿越加拿大的机会。票价便宜到150美元。由此可知,是加拿大Via铁路公司提供的折扣票让作者穿越加拿大的火车冒险变成了现实。故选C。
【2】
推理判断题。根据第二段中For a group of 20-year-olds, this was like the first flight of young birds from the nest. When we approached the train station in the morning, our 22-day adventure from Sudbury to Vancouver was to begin. Eyes baggy from lack of sleep, we jumped on board as if it was the train to Hogwarts in Harry Potter.可知对于一群20多岁的年轻人来说,这就像是雏鸟第一次从巢里飞出来。当我们早上到达火车站时,我们从Sudbury到Vancouver的22天冒险就要开始了。由于睡眠不足,我们的眼睛都肿了起来,我们跳上了火车,就好像是《哈利波特》里开往霍格沃茨的火车。由此可推知,年轻人对即将到来的火车旅行很兴奋。故选A。
【3】
词义猜测题。根据第三段中At night, we would climb up the glass-domed train car, which gave us a scenic view of the starry night sky, untouched by the harmful light pollution.可知晚上,我们会爬上玻璃圆顶车厢,在那里我们可以看到满天星斗的夜空,没有受到有害的光污染。以及划线短语上文And this time we were greeted by night sky painted by a fantastic thunderstorm. Lightning was striking at an incredible rate. The spectacular and memorable light show left everyone可知这次迎接我们的是描绘着梦幻般的雷雨的夜空。闪电以令人难以置信的速度袭来。壮观而难忘的光影秀让“the glass bubble”里的每个人都难以置信。由此可知,“the glass bubble”指的是玻璃穹顶的火车车厢。故选B。
【4】
推理判断题。根据最后一段中I’ve learned that the journey can be more enjoyable than the destination.可知我明白了旅途比目的地更令人愉快。由此可推知,作者从穿越加拿大的火车冒险中学到了享受一段旅程很重要。故选B。
【题目】假设你是李华,你们学校下周举办英语艺术节。请根据下边的节目安排调整表,给外教老师Dave写一封100词左右的电子邮件,告知他调整的内容并给出你认为恰当的理由。
Schedule for English Art Festival | |||
Date | Time | Activities | Place |
Jan 6th | 14:00—15:00 13:30—14:30 | English Talk Show | Art Theater |
15:00—16:00 | English Speech Contest | Library | |
16:00—17:00 | English Corner | School Hall Playground |
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________