题目内容

11.I had reached the airport about 30 minutes ago.It was a very(36)Bthree days for me with lots of meetings.So I was glad to have the(37)Dtime to make my notes on what I(38)Cto do the following day.But then came the(39)Athat my flight had to be(40)Dbecause there was a problem with the plane.
When I sat waiting for my(41)Ato be called,I thought about my last meeting of the day.It was not a business meeting but rather a very enjoyable(42)Bwith an old business friend I had not seen for over 12 years.Our lunch was spent recalling the good times(43)Cexperiencing what had happened in our lives over the last 12 years.We both laughed and smiled as we recalled the good times and the great experiences we had(44)Dtogether.At the end of our time together,we both said how much we had(45)Bit and that we must do it again.
It was great to have this additional (另外的) time to replay in my(46)Dall that we had talked about.I(47)Chow important it was to regularly recall the good times in our life.I was lucky enough to have had the chance to take a short(48)Dand share the good things that had happened in my life over 12 years.
It was a little like looking at an old photo album(49)Ain a cupboard in your house.Before your eyes,there are lots of wonderful(50)Bthat take you back to times and places,and most importantly to those people who are in the(51)D.
My flight home was finally(52)Cthree hours later.I smiled as I(53)Bthe plane and realized that I was not at all(54)Aabout the delay in the flight,as I had been able to spend the time(55)Cthe good times from days gone by.

36.A.importantB.busyC.quickD.useful
37.A.pleasantB.satisfyingC.happyD.extra
38.A.hadB.failedC.neededD.asked
39.A.announcementB.radioC.openingD.speech
40.A.waitedB.cancelledC.takenD.delayed
41.A.flightB.turnC.nameD.order
42.A.agendaB.lunchC.partyD.discussion
43.A.as far asB.as long asC.as well asD.as good as
44.A.spentB.metC.managedD.shared
45.A.gotB.enjoyedC.madeD.paid
46.A.thoughtB.spiritC.flightD.mind
47.A.decidedB.enjoyedC.realizedD.expected
48.A.wayB.cutC.methodD.break
49.A.storedB.includedC.setD.lain
50.A.celebrationsB.memoriesC.awardsD.presents
51.A.cupboardB.booksC.childhoodD.photos
52.A.shoutedB.phonedC.calledD.sent
53.A.leftB.boardedC.jumpedD.reached
54.A.upsetB.happyC.crazyD.surprised
55.A.passingB.killingC.recallingD.picking

分析 本文主要讲述作者因为飞机延迟而有时间去回顾那些逝去的好时光.

解答 36-45 BDCAD ABCDB  46-55 DCDAB  DCBAC
36 B  由with lots of meetings(有大量的会议)可知应是很繁忙的(busy)三天.答案 B
37  D 第一句说作者在检票前30分钟到了机场,所以就有额外的时间来计划接下来需要做的事情.extra额外的.显然extra符合文义,能较好地把句子补充完整.答案 D
38 C  结合上下文,那三天来,由于一直忙于参加很多会议,"我"很乐于有时间来计划接下来"需要"做的事情.所以needed适合.答案 C
39 A 分析句意可知,这时机场发布了一项公告.announcement公告,宣告;declaration声明,宣言;speech演讲;opening空缺;开端.根据词义的不同,announcement合适.答案 A
40  D 飞机出了问题,带来的应是航班"延误"或者被"取消"的结果,但从下文可知,飞机航班并没有被取消,所以B项cancelled(取消)错误.答案 D
41  A 飞机没有来,"我"坐在那里应该是"等待航班".flight飞行;班机.答案 A
42  B 下一句中出现了lunch照应前文.答案 B
43 C  整句话意思是:席间,我们一起回想过去的时光,填补了彼此12年没见面的空白.根据句意和词组用法,C项正确.答案 C
44  D we had…together为定语从句,修饰the good times and the great experiences.share表示"分享,共有",可以与其构成完整的句意,即:回忆起以前我们一起度过的快乐时光,我们都很开心.答案 D
45  B 由"…we must do it again."可知我们很满意那天的聚会.答案 B
46  D  有这样额外的时间来回想我们的对话实在是太好了.回想应是在大脑中,所以mind(头脑,精神)合适.答案 D
47  C  这里说的是作者的感受:我还认识到经常回顾生命中的快乐时光的重要性.reminder引起回忆的事物.答案 C
48  D   从上下文可知,作者认为自己很幸运,有这样一个机会来放松一下并回忆过去12年的快乐时光.break恰好能与take搭配,意思是"放松,休息".答案 D
49  A   store away贮藏,保存;put on穿上;set aside留出;撤销;give out分发;用尽.分析句意,应为:这就有点像是在看储藏在家里柜子里的老相册一样.答案 A
50  B 看着相册,展现在眼前的应是许多精彩的"回忆".memory记忆,回忆.答案 B
51  D 上文提到了photo album,显然文中说的应该是"照片"中的人物.呈现在你眼前的是许多精彩的回忆,它们带你回到过去的时光和场景,更重要的是,它们让你想起相片中的那些人.答案 D
52  C 3小时后,回家的班机终于要起飞了.由第二段第一句话"As I sat waiting for my…to be called…"可知答案为called.答案 C
53  B  飞机来了,作者要登机.board the plane登机,为正确答案.答案 B
54   A 通过整篇文章我们分析作者此时的心情应是很愉快的.答案 A
55  C 作者心情好的原因应是"有时间去回顾那些逝去的好时光".第二段和第三段都提到reflect on这个短语,意思是"仔细考虑".

点评 做完形填空时要快速的浏览全文,把握文章主旨大意,带着问题回到原文,寻找细节或概括相应的答案,最后要理清作者写作思路.

练习册系列答案
相关题目
2.In an old city of Hungary,there used to be a boy who was very rich and clever but nothing could make him feel happy.He had almost everything a boy could ever want,so he was only (41)B in the most rare objects.One day his parents bought him a very strange  (42)A.When the boy went to see his reflection(映像)in it,he looked very  (43)C.He tried smiling,(44)D  his reflection continued with its sad expression
(45)C,the boy went off to buy sweets and lots of toys.He came home as happy as he could be,but he (46)B  looked sad in that mirror,
"What a(n) (47)A   mirror!It's the first time I've seen a mirror that didn't(48)A  properly!"
That afternoon he went out to buy some toys and on his way he saw a little girl who was (49)D.The boy went over to see what had (50)C  to her.The little girl said that she couldn't find her parents
Together the two children set off (51)C them.As the little girl wouldn't stop crying,the boy spent all of his money buying her sweets to(52)B  her up.After much walking,they (53)A  her parents who were looking for her,very worried
Then the boy said (54)A to the family.When seeing the time,he (55)D  to head for home.without toys and without(56)C.In his room,to his great surprise,he found a(n) (57)D face in the mirror.And so he understood the(58)B  of that mirror.The mirror could only reflect the (59)A  feelings of its owner.He felt really happy at having (60)B  that little girl.
41.A.confidentB.interestedC.skilledD.rich
42.A.mirrorB.bookC.sweetD.toy
43.A.shyB.excitedC.sadD.beautiful
44.A.forB.orC.andD.but
45.A.ProudB.HungryC.SurprisedD.Satisfied
46.A.alreadyB.stillC.onceD.never
47.A.terribleB.niceC.bigD.expensive
48.A.workB.moveC.changeD.appear
49.A.studyingB.playingC.sleepingD.crying
50.A.devotedB.referredC.happenedD.turned
51.A.in need ofB.in honor ofC.in search ofD.in charge of
52.A.putB.cheerC.dressD.bring
53.A.foundB.recognizedC.1eftD.accepted
54.A.goodbyeB.helloC.sorryD.no
55.A.refusedB.agreedC.pretendedD.decided
56.A.effortB.hopeC.moneyD.doubt
57.A.redB.darkC.angryD.happy
58.A.meaningB.wonderC.gameD.reason
59.A.trueB.strangeC.generalD.good
60.A.introducedB.helpedC.invitedD.saved
19.While waiting to pick up a friend at the airport in Portland,Oregon,I noticed a man coming toward me carrying two light bags.He stopped right next to me to(31)Dhis family.
First he moved to his younger son as he laid down his bags.They gave each other a long,loving hug.(32)Athey separated,I heard the father say,"It's so good to see you,son.I missed you so much!"His son smiled somewhat shyly and replied softly,"Me,too,Dad!"Then the man stood up,gazed in the(33)Bof his older son and said,"You're already quite the young man.I love you very much,Zach!"They too hugged a most loving,tender hug.After several(34)C,he turned to his wife and declared,"I've saved the best for last!"and(35)Ato give his wife the longest,most passionate kiss I ever remember(36)C.
For an instant they(37)Dme of a newly-married couple,but I knew by the age of their kids that they couldn't possibly be.I puzzled about it for a moment and gathered my(38)Bto nervously ask,"Wow!How long have you been married?""Almost twelve years."he replied,(39)Cbreaking his gaze from his lovely wife's face."Well then,how long have you been away?"I asked.The man(40)Bturned and looked at me,"Two whole days."
Two days?I was(41)D.By the intensity of the greeting,I had(42)Ahe'd been gone for at least several weeks-if not months.I know my expression(43)Cme.Hoping to stop our conversation politely and continue with my(44)B for my friend,I said almost immediately,"I hope my(45)Ais still that passionate after twelve years!"
The man suddenly(46)Dsmiling.He looked at me straight in the eye,and with power that burned right into my soul.He told me something that left me a (47)Aperson.He told me,"Don't(48)C,friend …decide!"Then with a wonderful smile,he and his family turned and left together.
I was still watching that special family walk just out of sight when my friend (49)C
to me and asked,"What are you looking at?"Without(50)A,and with a curious sense of certainty,I replied,"My future!"

31.A.appreciateB.watchC.comfortD.greet
32.A.AsB.AfterC.BecauseD.Since
33.A.mindB.eyesC.heartD.head
34.A.monthsB.hoursC.momentsD.weeks
35.A.proceededB.inspiredC.pretendedD.promised
36.A.dreamingB.studyingC.seeingD.sensing
37.A.thoughtB.exposedC.warnedD.reminded
38.A.confidenceB.courageC.imaginationD.patience
39.A.onB.afterC.withoutD.by
40.A.directlyB.finallyC.cautiouslyD.deliberately
41.A.discouragedB.frightenedC.delightedD.shocked
42.A.assumedB.plannedC.realizedD.decided
43.A.discoveredB.overlookedC.betrayedD.withdrew
44.A.researchB.searchC.controlD.touch
45.A.marriageB.relativesC.familyD.friends
46.A.continuedB.keptC.triedD.stopped
47.A.differentB.reliableC.wonderfulD.perfect
48.A.remarkB.imagineC.hopeD.quit
49.A.called onB.dropped inC.came upD.waved at
50.A.hesitationB.decisionC.difficultyD.intention
6.Smiling is a great way to make yourself stand out while helping your body to function better.Smile to improve your health,your stress level,and your attractiveness;
(71)B
We are drawn to people who smile.There is an attraction factor.We want to know a smiling person and figure out what is so good because anxieties can push people away,but a smile draws them in.
Smiling changes our mood.
Next time you are feeling down,try putting on a smile.(72)FSmiling can trick the body into helping you change your mood.
Smiling is appealing.
When someone is smiling they lighten up the room,change the moods of others,and make things happier.A smiling person brings happiness with them.Smile a lot and you will draw people to you.
Smiling relieves stress.
Stress can really show up in our faces.Smiling helps to prevent us from looking tired,worn down,and overwhelmed.(73)E The stress should be reduced and you'll be better able to take action.
Smiling lowers your blood pressure.
When you smile,there is a measurable reduction in your blood pressure.Give it a try if you have a blood pressure monitor at home.Sit for a few minutes and take a reading.Then smile for a minute and take another reading while still smiling.(74)CSmiling lifts the face and makes you look younger.
The muscles we use to smile lift the face,making a person appear younger.Don't go for a face lift,just try smiling your way through the day-you'll look younger and feel better.
(75)ATry this test:Smile.Now try to think of something negative without losing the smile.It's hard.When we smile,our body is sending the rest of us a message that"Life is Good!"

A.Smiling helps you stay positive.
B.Smiling makes us attractive.
C.Do you notice the difference?
D.Smiling can bring you luck and sorrow.
E.When you are stressed,take time to put on a smile.
F.There's a good chance that your mood will change for the better.
G.As long as you try smiling daily,it can make you look younger.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网