题目内容
15.Sooner or later,most students are to take some form of English examinations.Often the more successful students are better prepared.However,sometimes students who do well have better test taking skills.These abilities really have nothing to do with understanding English better.They are skills that make taking the test easier,and therefore provide better results.Here are some very important-and often ignored-guidelines to taking a test successfully.
Do not insist on completing each question before going to the next.This is extremely important.Remember one question may only be worth one point!You will become nervous when you fail to find out its answer,making you lose your concentration and leading to worse results.However,answering the questions you are sure you know results in your being more relaxed and feeling more confident.
Go through the test a second time working out the answers to more difficult questions.Sometimes questions asked are answered in later questions asking for different things.
Usually(but not always) a strong first impulse(冲动) means we know the answer and we don't really have to think about it too much.Going back to think about it usually makes you unsure and often causes a mistake.This is very common,so be very careful!
If you don't know the answer,write something.If you are answering a 4possibility multiple choice question you will still have a 25% chance of being correct!
Taking a test is as much for you as is for your teacher,so never cheat.If you cheat,you don't help yourself in the long run.
1.In the first paragraph,the writer stresses the importance ofC.
A better preparations for exams.
B.better understanding of English.
C.better skills at taking exams.
D.better results of taking exams.
2.When taking an exam,you are advisedA.
A.to first answer the questions which are easier to you.
B.to depend on your first impulse to answer the questions.
C.to search the test paper for all the answers to the questions.
D.to give up the questions whose answers you don't know.
3.It is common that many studentsD.
A.pay much attention to their testing skills.
B.often give up a difficult test halfway.
C.often get higher results by cheating.
D.don't believe in their first impulse.
4.What would be the best title of the passage?B
A.Effective Studying Methods.
B.Effective Test Taking Skills.
C.Getting Better Exam Results.
D.Being Successful Students.
分析 本文为科教文,这篇文章讲的是有效的考试技巧.可以帮助你取得更好的成绩.
解答 1---4 CADB
1:答案C.细节题:从第一段的句子:They are skills that make taking the test easier,and therefore provide better results.可知作者强调了更好的参加考试的技巧.选C.
2:答案A.细节题:从第三段的句子:You will become nervous when you fail to find out its answer,making you lose your concentration and leading to worse results.However,answering the questions you are sure you know results in your being more relaxed and feeling more confident.可知当考试的时候,你被建议先回答容易的问题,选A.
3:答案D.细节题:从第五段的句子:Going back to think about it usually makes you unsure and often causes a mistake.This is very common,so be very careful!可知很多学生不相信他们的第一冲动这是很普遍的,选D.
4:答案B.标题确定题:从文章的内容和第二段的句子:Here are some very important-and often ignored-guidelines to taking a test successfully.可知这篇文章讲的是有效的考试技巧.选B.
点评 把握篇章结构,利用上下文进行推测.高考中的阅读理解篇章往往是一个较完整的短文,其结构、思想,前后上下连贯统一.考试时应充分利用这一特点推测一些生词、短语在句中的含义,切莫盲目孤立猜测.综观全篇,前后呼应.这是阅读理解的最后一步,在做完阅读理解题后,要立足于文章整体,再迅速读一遍短文,短文中的问题和答案的设置前后都是相关联的,有着一定的连续性,体现着文章的基本脉络.

And there are some other facts about English you might be interested in knowing.
Over 700 million people,speak English,as a foreign language.
Did you know that of all the world's languages (over 2,700),English is the richest in vocabulary; and that the Oxford English Dictionary lists about 500,000 words,
Five of the largest broadcasting companies in the world (CBS,NBC,ABC,BBC and CBC) broadcast in English,reaching millions and millions of people all over the world.
It is said that over 90 percent of Internet web pages and over 80 per cent of the world's emails are in English.
As a foreign language,it is learnt in almost all non-English speaking countries.In China,for example,it is not just students who learn English,but also many adults.
Although there are some differences between the English spoken in different countries,people from these countries usually have no problems communicating with each other.
English is one of the most widely(53)spoken and written languages. | |
Facts | Detailed information |
English-speaking countries | The UK,the USA,Australia,New Zealand,South Africa… |
Official or working language | India,Nigeria and (54)the UN |
Widespread use | On the radio,on the web page,and in (55)emails |
(56)(the richest) vocabulary | With 500,000 words in Oxford English Dictionary |
Conclusion | Despite the(57)differencesthat exist,people have no difficulty in communicating. |
It was the early autumn of my first year at a junior high school,and my old school was far away (37)A.I was very lonely,and afraid to make friends with anyone.
Every time I heard the other students talking and laughing,I felt my heart broken,I couldn't talk with anyone about my problems.And I didn't want my parents to worry about me.
Then one day,my classmates talked happily with their friends,but I sat at my desk unhappily as usual(38)F.I didn't know who he was.He passed me and then turned back.He looked at me,with a smile on his face.
Suddenly,I felt the touch of something bright and friendly.It made me feel happy,lively and warm.
(39)E.I started to talk with other students and made friends.Day by day,I became closer to everyone in my class.The boy with the lucky smile has become my best friend now!
(40)D.I believe that the world is what you think it is.If you think it lonely,you might always be alone.So smile at the world and it will smile back.
A.As a result,no one knew who I was. B.It was a smile. C.It's impossible to make friends here. D.It doesn't matter because all the dark days have gone. E.That smile changed my life. F.At that moment,a boy entered the classroom. G.He's living in Australia now and he loves it. |