题目内容
2.Students from Florida International University in Miami walked on water Thursday for a class assignment.To do it,they wore aquatic (水上的)shoes they designed and created.Alex Quinones was the first to make it to the other side of a 175-foot lake on campus in record time-just over a minute.Quinones,who wore oversized boat-like shoes,also won last year and will receive 500.Students had to wear the aquatic shoes and make it across the lake in order to earn an"6A"on the assignment for Architecture Professor Jaime Canaves,Materials and Methods Construction Class."It's traditional in a school of architecture to do boats out of cardboard for a boat race.I thought our students were a little bit more special than that,"Canaves said."We decided to do the walk on water event to take it to the next level."
A total of 79 students competed in the race this year in 41 teams.Only 10 teams failed to cross the lake.Others who fell got back up and made it to the end.The race is open to all students and anyone in the community.The youngest person to ever participate was a 9-year-old girl,who competed in place of her mother,while the oldest was a 67-year-old female.
A large crowd on campus joined Canaves as he cheered on the racers.He shouted encourag ing words,but also laughed as some unsteadily made their way to the end.
"A part of this is for them to have more understanding of designing and make it work better,"he said.It is also a lesson in life for the students.
Anything,including walking on water,is possible,if you do the research,test it and go through the design process seriously.
29.The students took part in the race toB.
A.go across the lake to school
B.pass Professor Canaves'class
C.test their balance on the water
D.win the prize money of 500
30.According to Canaves,this race can help the studentsB.
A.achieve almost everything
B.understand designing better
C.work together and unite as one
D.walk on the surface of water
31.What is the purpose of this passage?D
A.To advertise a students'program.
B.To encourage special events on campus.
C.To introduce a creative professor.
D.To report an interesting assignment.
分析 这篇文章是为了报导一个有趣的课外作业.迈阿密佛罗里达国际大学的学生穿上自己设计的水鞋在水上进行比赛,他们参加比赛是为了通过教授的课程,而教授要求他们这么做是为了让他们更好的理解这个设计也更好的理解人生.
解答 29.B 细节题.根据文章内容,Students had to wear the aquatic shoes and make it across the lake in order to earn an"6A"on the assignment for Architecture Professor Jaime Canaves,Materials and Methods Construction Class.由此可知,学生们参加这个比赛是为了能够在 Professor Canaves的课上取得6A,结合选项,故选B
30.B 细节理解题:从文章第五段的句子:"A part of this is for them to have more understanding of designing and make it work better,"he said.It is also a lesson in life for the students.可知根据Canaves教授的话 参加比赛可以让学生更好的理解这个设计,选B
31.D 主旨大意题:从文章的内容和第一段的句子:Students from Florida International University in.Miami walked on water Thursday for a class assignment.To do it,they wore aquatic (水上的)shoes they designed and created.可知这篇文章是为了报导一个有趣的课外作业,选D
点评 本文是一个人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.