题目内容

【题目】阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

When I was in my fourth year of teaching, I was a high school track coach (田径教练). One year, I had a student, John, who changed to our school from Greece, and seemed to be interested in sports, so I encouraged him to join our track team. I explained to him that even though he had never taken part in it before, I did believe that he could do well in any event, and l would be willing to teach him at whichever ones interested him. He accepted the offer, and began to work hard at every practice.

About a month later, I had found out from other ways that John was a first-class tennis player, winning many prizes in his home country. I went to him, asking, “John, I really enjoy that you came out for the track team, but why didn’t you play tennis instead? It seems that would interest you a lot more, since you’re so good at it.

John answered, “Well, I like tennis, but you told me that you believed in me, and that you thought I could do well in track, so I wanted to try it for that reason.

From then on, I often remember my student’s reply. I told it to a friend and she suggested I write it down to share somewhere with more teachers. No matter how critical (不满的) students can be of themselves, Ive found that a simple I trust that you can do it!” can go a long way!

【1】 According to Paragraph l, the author seems to think more about John’s _________.

A. PE marks B. home country C. interest in sports D. state of health

2Why did John take part in the track team?

A. He had been an excellent runner. B. He was encouraged by his teacher.

C. He liked running more than tennis. D. He had no tennis coach to train him.

3The purpose of this passage is probably to _________.

A. build a close teacher-student relationship B. introduce a new way of sports training

C. explain the value of sports and games D. show the importance of encouraging

4The passage is mainly written for _________.

A. teachers B. parents C. students D. players

【答案】

【1】C

2 B

3D

4 A

【解析】

本文属于夹叙夹议,介绍了作者的一次感悟:在教育学生时,多鼓励学生信任学生

【1】C 细节理解题。根据第一段第二句中…seemed to be interested in sports可知:作者很在乎John是否对运动有兴趣

2B 推理判断题。根据第三段内容可知:John老师的信任所感动,愿意从事自己以前不熟悉的田径运动

3 D 推理判断题。全文贯穿作者对John的鼓励,文章结尾再次强调I trust that you can do it!这句话的作用,可知鼓励的重要性。

4 A 推理判断题作者是一名体育教练,他从自己的亲身经历告诉读者对学生鼓励,多给对方信任,学生才有更大的动力去拼搏。所以,作者的目标读者群应该是教师。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网