题目内容
(共5小题,计10分)阅读下面的材料,然后根据材料内容回答问题。
There are about forty-seven different kinds of kangaroos(袋鼠) in the world. The smallest are about a fourth of a meter long; the biggest are taller than a man. Kangaroos have very long strong back legs. These are for jumping. They also have long strong tails(尾巴) to rest on. Kangaroos’ front legs are much shorter, and are almost like arms. Kangaroos’ heads are quite small, but their ears are quite large.Mother kangaroos have a pocket at the front. They have one baby each year. When the baby is born, it is straight into its mother’s pocket. The baby kangaroos stay there for six months.The biggest kangaroos stand more than two meters tall, and their legs are so strong that they can jump more than nine meters. They are very fast, and can travel at more than 50 kilometers an hour. They are very strong, but they only eat fruit, leaves and grass.
【小题1】How many kinds of kangaroos are there in the world?
【小题2】Are their front legs as long as their back legs?
【小题3】How long do baby kangaroos stay in their mothers’ pockets?
【小题4】Why can the biggest kangaroos jump more than nine meters?
【小题5】What do kangaroos eat?
【小题1】About forty-seven.
【小题2】No, they aren’t.
【小题3】For six months.
【小题4】Because their legs are so strong.
【小题5】Fruit, leaves and grass.
解析试题分析:这是一篇介绍袋鼠的文章,文章简单介绍了袋鼠的基本情况,比如袋鼠的种类,外貌,生活习性等。
【小题1】细节推断题。根据文章第一句There are about forty-seven different kinds of kangaroos(袋鼠) in the world.世界上有47中不同的袋鼠,所以回答About forty-seven。
【小题2】细节推断题。根据文章第二行Kangaroos have very long strong back legs.文章第三行 Kangaroos’ front legs are much shorter,得知前后腿不同长度,所以回答No, they aren’t.。
【小题3】细节推断题。根据文章第六行The baby kangaroos stay there for six months.小袋鼠要在母亲口袋里呆六个月,所以回答For six months.。
【小题4】细节推断题。根据文章倒数第二行 their legs are so strong that they can jump more than nine meters.他们的腿是如此的强壮以至于他们能跳九米。所以回答Because their legs are so strong.。
【小题5】细节推断题。根据文章最后一句They are very strong, but they only eat fruit, leaves and grass.他们虽然很强壮但是只吃水果,树叶和草。所以回答Fruit, leaves and grass。
考点:考查任务型阅读短文。
完型填空 (本题有15个小题,每小题1分,共15分)
阅读下面短文,掌握大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A professor stood in front of his class _______ some things on the table. When the class began, he picked up a very large and empty(空的 ) bottle and tried to fill(装) it with ________ stones.
He then asked the students if the bottle was full. They _______that it was. Then the professor picked up a box of small stones and put _______ into the bottle. He shook the bottle. The small stones rolled into the open areas between the big stones. He then asked the students if the bottle was full. They agreed it ______.
The professor picked up a box of sand(沙子) and poured it into the bottle. Of course the sand filled up the remaining (留下的 ) open areas of the bottle.
“ Now”, said the professor, “ I want you to know that this bottle _______ your life. The big stones are the _________ things like your family, partners, health and children. The small stones are the other things that matter like your job, house and car. The sand is everything _______, the small things. ________ you put the sand into the bottle _________, there is no room for the stones. The same goes for your _________. If you ________ all your time and energy on the small things, you will ________ have room for the things that are important to you. Please put the big stones first. They are the things that are _________ important.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
| 【小题11】 |
|
| 【小题12】 |
|
| 【小题13】 |
|
| 【小题14】 |
|
| 【小题15】 |
|
More than anything else in the world, Lion liked being King of the jungle. He walked around, showing off his power and pride.
Each day Lion took a long lazy sleep under the shade of his favourite tree. He always dreamed of weaker animals bowing(鞠躬) before him.
One day Mouse ran through the jungle and tripped over Lion’s huge paws. Lion woke up with a start.“How dare you wake me up!”he shouted angrily. Lion grabbed(抓住) Mouse with one paw.“On the second thought, I’m in the mood for the snack, and you’ll make a delicious meal.”he said.
Mouse cried out,“King Lion, please spare(饶恕) me! If you let me live, I’ll always remember your kindness. And, some day, I might be able to help you.”
“How could such a powerless little mouse ever help me?”That thought made Lion laugh so much that he decided to let Mouse go. A week later, Lion was walking through the jungle on the way to his favourite tree when he stepped onto a hunter’s net. The net scooped him up. No matter how he twisted (扭动) and turned, he couldn’t escape.
When Mouse heard Lion’s frightened shouts, he raced to help. Mouse quickly chewed(咬)through the ropes to make a hole in the net. Soon, Lion moved out and was free. Lion looked down at the little mouse.“Thank you for saving my life,”said Lion, smiling his widest smile. “I was mistaken. You are not a powerless little mouse. You are a great friend!”
【小题1】What did Lion do each day?
| A.He stepped onto a hunter’s net. |
| B.He bowed before weaker animals. |
| C.He showed kindness to animals in the jungle. |
| D.He had a good sleep under his favourite tree. |
| A.He made a hole in the net. |
| B.He shouted at Lion angrily. |
| C.He tripped over Lion’s paws. |
| D.He prepared a delicious meal for Lion. |
| A.Because he was trapped in the net. |
| B.Because he took Mouse as his good friend. |
| C.Because he believed Mouse could save him. |
| D.Because he doubted if Mouse could be of any help. |
| A.Clever and honest. | B.Silly and lazy |
| C.Humorous and stubborn | D.Proud and selfish. |
| A.Pride makes you lose what you have. |
| B.Don’t put all your eggs in one basket. |
| C.Even the small can show great strength. |
| D.When the cat’s away, the mice will play. |
Every country has its favorite food.Italians like to eat pizza. Indians like to eat hot food.
Japanese like to eat fish.Often they don’t cook it.
In England,one of the most popular kinds of food is fish and chips.People usually buy it in a fish and chip shop.They put it in paper bags,and take it home,or to their work- place.Sometimes they eat it in the park or on the road.The world's favorite food is American fast
food.If you go to some important cities in the world,you can find people eating hamburgers
and chips.
Fish and chips,and Chinese take-away food are very popular in England.But they are less popular in the USA,they eat take—away food,too,like chicken.But the most popular kind of take—away food is the hamburger.It looks like bread with meat in it.Ham(火腿)is a kind of pork,but the hamburger does not have any pork in it.The beef is inside a kind of cake hamburgers are deliciom.They are also popular in England and Australia.
【小题1】Italians like to eat _________.
| A.dumplings | B.pizza |
| C.hot food | D.fish |
| A.England | B.Australia |
| C.the USA | D.Canada |
| A.pork | B.beef |
| C.fruit | D.vegetable |
| A.beef | B.pork | C.fish | D.vegetable |
| A.meat | B.drink | C.food | D.vegetable |
The 51st Golden Horse Awards Ceremony(金马奖颁奖仪式) was held in Taipei, Southeast China's Taiwan, on Nov. 22, 2014.
Actor Chen Jianbin walked away with the best new director, the best actor and best supporting actor awards(奖项). Actress Chen Shiang-chyi was awarded the best lead actress and actress Wan Qian won the best supporting actress.
Lou Ye-directed film Blind Massage won best feature film, best new performer, best adapted screenplay, best cinematography, best sound effects and best editing.
The annual Golden Horse Awards are one of the most important film honors in the Chinese-speaking world. It was founded in 1962 and held annually in Taiwan.
【小题1】 The 51st Golden Horse Awards Ceremony was held .
| A. in Hong Kong, in 1962 |
| B.in Taipei, in 2014 |
| C.in South China, in 2014 |
| D.in Southeast, in1962 |
| A.Chen jianbin | B.Chen Shiang-chyi |
| C.Lou Ye | D.Wan Qian |
| A.l | B.2 | C.6 | D.1l |
| Wuzhizhou Island Wuzhizhou Island, lies in Sanya, is China’s best waters for scuba(潜水). Divers will appreciate the clear seas, especially off the southern end of the island, where coral reefs(珊瑚礁) host a colorful range of tropical sea life. As well as Goddess Matsu Temple, there are many places of interest to visit including the Lover’s Bridge, Sunrise Rock and Life Well. | |
| Namtso Lake Namtso Lake is the largest salt-water lake in the world. Namtso lake’s touching beauty never fails to attract any traveler who visits Tibet. Bright sky, white clouds and clear water contribute to a picturesque scene, like a fairyland. In Tibetan, Namtso means Heavenly Lake or Holy Lake. Looking at the faraway mountains and nearby water, backpackers only hope that time could stand still at that moment. | |
| Zhangjiajie Scenic Spot Zhangjiajie National Forest Park, in Hunan Province, has been described differently, such as “delicate and wild”. Clear water bubbled up from the rocks, winding from west to east. Magical! | |
| Kaili Lying in the southeastern area of Guizhou Province, Kaili City is a living quarter(居住区) of the Miao ethnic minority. So it is a nice place to learn about the culture and life of the Miao people. However, as a tourist destination, Kaili is also famous for its natural landscapes, karst land-form and the ancient architecture(建筑). It is a city with the ancient culture and modern civilization. |
【小题1】Who may be interested in visiting Wuzhizhou Island?
| A.A professor who studies culture and life of the Miao people. |
| B.A young lady who loves the fairyland with mountains and water. |
| C.A man who likes scuba diving in the sea. |
| D.A student who likes different views of mountains. |
| A.Its position. | B.Modern architecture. |
| C.Natural scenery. | D.Culture of Miao people. |
| A.Wuzhizhou Island. | B.Namtso Lake. |
| C.Zhangjiajie Scenic Spot. | D.Kaili. |
| A.Salt-water lake. | B.Heavenly lake. |
| C.White cloud. | D.Blue sky. |
| A.A story. | B.A notice. |
| C.An advertisement. | D.A report. |
Nowadays it’s a common phenomenon that parents drive their children to school and back home, which causes a heated discussion. A survey has just been made a-bout it .and here is the result.![]()
Note:(1)save time (2)comfortable(3)safe (4)easy to communicate
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
【小题1】According to the survey, we can see of the supporters believe that more valuable time can be saved.
| A. | B. | C. | D. |
| A.his child couldn’t rest or have meals comfortably in the car. |
| B.he could communicate with his child when driving |
| C.his child might be more dangerous in the car. |
| D.it was a waste of time to drive his child to school |
| A.few of the people believe that driving kids to and from school can cause traffic jams. |
| B.half of the people think that driving kids to and from school will add to the parents burdens(负担), such as time,energy. |
| C.still some people worry that in the long time, kids may be more dependent on their parents. |
| D.all the people agree to drive kids to and from school. |
| A.in an ad | B.in a novel |
| C.on the Net | D.in a poster |
| A.Nowadays it isn’t a common phenomenon to drive kids to and from school. |
| B.Parents can get chances to talk with their children on the way to school in the same car. |
| C.The survey showed all the people had the same view. |
| D.Many people will spend their most time and energy, if they drive kids to and from school. |
-I’m feeling terrible! I have a cold and a fever.
-________ .You should see a doctor.
| A.I hope so. | B.I’m sorry to hear that. |
| C.Sounds great. | D.That’s all right. |