题目内容

More than anything else in the world, Lion liked being King of the jungle. He walked around, showing off his power and pride.
Each day Lion took a long lazy sleep under the shade of his favourite tree. He always dreamed of weaker animals bowing(鞠躬) before him.
One day Mouse ran through the jungle and tripped over Lion’s huge paws. Lion woke up with a start.“How dare you wake me up!”he shouted angrily.  Lion grabbed(抓住)  Mouse with one paw.“On the second thought, I’m in the mood for the snack, and you’ll make a delicious meal.”he said.
Mouse cried out,“King Lion, please spare(饶恕) me! If you let me live, I’ll always remember your kindness. And, some day, I might be able to help you.”
“How could such a powerless little mouse ever help me?”That thought made Lion laugh so much that he decided to let Mouse go. A week later, Lion was walking through the jungle on the way to his favourite tree when he stepped onto a hunter’s net. The net scooped him up. No matter how he twisted (扭动) and turned, he couldn’t escape.
When Mouse heard Lion’s frightened shouts, he raced to help. Mouse quickly chewed(咬)through the ropes to make a hole in the net. Soon, Lion moved out and was free. Lion looked down at the little mouse.“Thank you for saving my life,”said Lion, smiling his widest smile.  “I was mistaken. You are not a powerless little mouse. You are a great friend!”
【小题1】What did Lion do each day?

A.He stepped onto a hunter’s net.
B.He bowed before weaker animals.
C.He showed kindness to animals in the jungle.
D.He had a good sleep under his favourite tree.
【小题2】. How did Mouse wake up Lion?
A.He made a hole in the net.
B.He shouted at Lion angrily.
C.He tripped over Lion’s paws.
D.He prepared a delicious meal for Lion.
【小题3】Why did Lion let Mouse go?
A.Because he was trapped in the net.
B.Because he took Mouse as his good friend.
C.Because he believed Mouse could save him.
D.Because he doubted if Mouse could be of any help.
【小题4】What do you think of Mouse?
A.Clever and honest. B.Silly and lazy
C.Humorous and stubborn D.Proud and selfish.
【小题5】What can we learn from the passage?
A.Pride makes you lose what you have.
B.Don’t put all your eggs in one basket.
C.Even the small can show great strength.
D.When the cat’s away, the mice will play.

【小题1】D
【小题2】C
【小题3】D
【小题4】A
【小题5】C

解析试题分析:本文叙述了一个老鼠被狮子抓住了,他恳求狮子放了他,并说以后会帮助狮子的。狮子觉得好笑,于是放了他。有一天,狮子被猎人用网抓住了,老鼠在网上咬了一个洞,帮助狮子逃生。狮子向老鼠表示感谢。这个故事告诉我们即使再小的东西也能表现出伟大的力量。
【小题1】.细节理解题。根据Each day Lion took a long lazy sleep under the shade of his favourite tree.可知狮子每天在树下睡很长时间的懒觉。故选D。
【小题2】细节理解题。根据One day Mouse ran through the jungle and tripped over Lion’s huge paws.  Lion woke up with a start.可知老鼠被狮子的爪子绊倒了,狮子一下子就醒了。故选C。
【小题3】细节理解题。根据“ How could such a powerless little mouse ever help me?” That thought made Lion laugh so much that he decided to let Mouse go.可知狮子觉得老鼠这么小怎么会帮到他呢,他感到怀疑,于是他决定放了老鼠。故选D.
【小题4】推理判断题。根据文中讲老鼠被狮子抓住时,老鼠说以后会帮助狮子,因此得以逃生,这说明他聪明。当狮子被猎人用网子捕捉时,老鼠在网上咬了一个洞,帮助狮子逃生,这说明老师说到做到,诚实。故选A。
【小题5】推理判断题。文中讲小老鼠虽然渺小但是有时却能帮助庞大的狮子,这说明即使再小的东西也能显示出伟大的力量。故选C。
考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

We know music is very important in our daily life.Do you notice music playing at any of those places when you go somewhere? Today, most stores,stations,restaurants and other places play music.You might even hear music in an office or on a farm.
Scientists believe that music influences the way people behave.They think that the sound of western classical(古典)music makes people feel richer.When a restaurant plays classical music,people spend more money on food and drinks.When the restaurant plays modern music,people spend less money.Without music,people spend even less.
Scientists also believe that loud,fast music makes people eat faster.Some restaurants  play fast music during their hours.This makes people eat faster and leave quickly.Restaurants can make more money in this way.
Some scientists think that music makes you think and learn better.They say that music helps students to be more active.It is true that people learn better when they are relaxed.And 1istening to music can help you relax.
The next time you hear music somewhere,be careful,it might influance the way you do things.
【小题1】According to the passage,scientists believe that music can ________.

A.create different feelings for us
B.only help us develop good habits
C.develop our interest in money
D.influence natural environments
【小题2】Western classical music is often thought to be _______.
A.a sign of being slower
B.something about strength
C.a sign of being richer
D.something with new styles
【小题3】Which type of music can make people work faster?
A.Light music B.Rock music
C.Sweet music D.Soft music
【小题4】The habit of 1istening to music can make a student ________.
A.slow in action
B.feel more stressed
C.relax in mind
D.worry about studies
【小题5】Which of the following can be the best title for the passage?
A.Music in restaurants
B.Good and bad music
C.Types of music
D.Music and behavior

  1970 was World Conservation(保护) Year. The United Nations wanted everyone to know that the world is in danger. They hoped that governments would act quickly to conserve nature(保护自然). Here is one example of the problem. At one time there were 1,300 different plants, trees and flowers in Holland but now only 866 remain. The others have been destroyed by modern man and his technology. We are changing the earth, the air, the water and everything that grows and lives. We can’t live without these things. If things go like this, we shall destroy ourselves.
What will happen in the future? Perhaps it is more important to ask, “What must we do now?” The people who will be living in the world of tomorrow are the young of today. A lot of them know conservation is necessary. Many are helping to save our world. They plant trees, build bridges across rivers in forests, and so on. In a small town in the United States, a large number of girls cleaned the banks of 11 kilometers of their river. Young people may hear about conservation through a record called “No one is going to change our world.” It was made by the Beatles, Cliff Richard and other singers. The money from it will help to conserve animals.
Judge the following sentences true(T) or false(F)。
【小题1】The United Nations wanted everybody to know that the world is in danger.
【小题2】There are fewer plants, trees and flowers in Holland because many kinds of plants, trees and flowers can’t grow there any more.
【小题3】The most important thing for us to do is to clean the banks of our rivers.
【小题4】“No one is going to change our world” is a name of a song.
【小题5】From this passage we know that we must conserve nature.

Reading newspapers has become an important part of our life. Many people begin their day by reading the papers. In this way they learn what is going on in the world. Sometimes, however, they do not have time to read the news carefully, so they just take a quick look at the front  page; at other times they may be in such a hurry that they have time only to look at the headlines.
There are newspapers to meet the needs of (满足…的需求)every reader. In big cities there are many kinds of papers. In small towns there are fewer newspapers. In some places the paper comes out once a week.
Today, as a group, English language newspapers enjoy the largest number of readers. With the development(发展)of the world, some new newspapers will come out in the years to come.

【小题1】Many people ______ as the first thing every morning.

A.read newspapers
B.listen to the radio
C.watch the TV news
D.listen to the news on the radio
【小题2】When people are busy, they      .
A.they don’t read newspapers
B.still read newspapers carefully
C.only look at the front page of the newspaper carefully
D.either take a quick look at the front page or only look at the headlines
【小题3】Which of the following is RIGHT?
A.The most important news is not on the front page.
B.In some places papers come out every two weeks.
C.There are more papers in small towns than in big cities.
D.There are different kinds of newspapers to meet people’s needs.
【小题4】       enjoy the largest number of readers?
A.Newspapers in Chinese
B.Newspapers in English
C.Newspapers in German
D.Newspapers in French
【小题5】“Some new newspapers will come out in the years to come.” means      .
A.more newspapers will come out next year
B.people will send some new newspapers in the future
C.people will read more new kinds of papers in the coming year
D.People will see a great number of new newspapers in the future

Hello, everyone. Because of the high rate of school violence(暴力) in some areas, teenagers’ safety becomes a serious problem. We are planning to set up an organization named School Watch to make sure that students have a safe school environment. Please be part of our plan!
What is School Watch?
School Watch is a volunteer project in our school. It helps us stop violence and improve the quality of school life. It will keep yourself and your schoolmates safe. The other members of School Watch care for you and your classroom, and you do the same for them.
Is it for everyone?
Anybody can become a member of School Watch because everyone has something to offer.
What else can it do?
School Watch makes it possible for us not only to help each other but also to make friends with each other. Some members may offer to help the schoolmates who have problems with their homework.
Who is the School Watch?
Our school will look for the School Watcher and give him or her lots of prizes. You could be the one!
How do you start?
To be a part of this plan, the only thing you need to do is to talk to the director of the plan in your grade. You can check the official website at www.schoolwatch.com if you want to get more information.
【小题1】School Watch can help its members_______.

A.save the environment
B.go to school on time
C.improve the quality of school life
D.organize the sports activities
【小题2】The members of School Watch are probably______.
A.teenagersB.doctors
C.parentsD.policemen
【小题3】Anyone can become a member of School Watch because ______.
A.everyone may have problems
B.everyone can give help to others
C.everyone doesn’t go to school
D.everyone isn’t busy
【小题4】 If you want to become a member of School Watch, you should ______.
A.check the website
B.talk to the director of the plan in your grade
C.be good at school work
D.go to the police

Selena Gomez won Favorite Female Singer at 2014 Kids’ Choice Awards on March 29. It is a very important awards show held every year in America.
Gomez was born on July 22,1992 in Texas. The 22-year-old girl is an all-round star----she not only acts well but also sings a lot of popular songs. At the age of 7, Gomez first played with a purple dinosaur on the TV show Barney and Friends. In 2007, Gomez acted in Wizards of Waverly Place (《少年魔法师》),which was a big success. After that, she played different roles in many films and become more and more popular.
Gomez made her own band at the age of 17. Fans love her songs because of her beautiful voice. By fan, she has released (发行) three albums (专辑). She also has a good sense of fashion. Gomez wore a beautiful dress at the Kids’ Choice Award. It made her lovely and she shone the whole night.
Charity is an important part in Gomez’s life. In October 2008, she was named UNICEF’s spokes-person (联合国儿童基金会的发言人)for Trick-or-Treat, which encourages children to raise money on Halloween to help poor children around the world. She said that she was excited to encourages other kids to make a difference in the world.
【小题1】The underline word “all-round” means “        ” in Chinese.

A.闻名世界的 B.受人尊敬的 C.多才多艺的 D.能言善辩的
【小题2】        was (were) very successful and after that Selena Gomez become more and more popular.
A.Barney and Friends B.Wizards of Waverly Place
C.Her three albums D.Her charity activities
【小题3】People like her songs because         .
A.her voice is beautiful B.she is a movie star
C.she looks pretty D.she is lovely
【小题4】We can learn from the last paragraph that Selena Gomez is          .
A.fond of Halloween B.helpful to children
C.good at dress up D.talented in music
【小题5】Which of the following is true according to the passage?
A.Selene Gomez played a purple dinosaur in Barney and Friends.
B.Selene Gomez started a band at the age of 7.
C.Selene Gomez wore a dress on the night of March 29, 2014.
D.Selene Gomez loves to spend Halloween with children.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网