题目内容
Nowadays it’s a common phenomenon that parents drive their children to school and back home, which causes a heated discussion. A survey has just been made a-bout it .and here is the result.![]()
Note:(1)save time (2)comfortable(3)safe (4)easy to communicate
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
【小题1】According to the survey, we can see of the supporters believe that more valuable time can be saved.
| A. | B. | C. | D. |
| A.his child couldn’t rest or have meals comfortably in the car. |
| B.he could communicate with his child when driving |
| C.his child might be more dangerous in the car. |
| D.it was a waste of time to drive his child to school |
| A.few of the people believe that driving kids to and from school can cause traffic jams. |
| B.half of the people think that driving kids to and from school will add to the parents burdens(负担), such as time,energy. |
| C.still some people worry that in the long time, kids may be more dependent on their parents. |
| D.all the people agree to drive kids to and from school. |
| A.in an ad | B.in a novel |
| C.on the Net | D.in a poster |
| A.Nowadays it isn’t a common phenomenon to drive kids to and from school. |
| B.Parents can get chances to talk with their children on the way to school in the same car. |
| C.The survey showed all the people had the same view. |
| D.Many people will spend their most time and energy, if they drive kids to and from school. |
【小题1】C
【小题2】B
【小题3】C
【小题4】C
【小题5】B
解析试题分析:家长开车送孩子上学和回家, 这是一个普遍现象,这引起热烈的讨论。有人做了这方面的调查,这是结果。既有赞同的,也有反对的,在赞同的人当中,有50%的人认为可以节省时间,30%的人认为更舒服;在反对的人当中有55%的人认为造成交通拥挤。
【小题1】细节理解题,根据文中图片1的内容可知,有50%的人认为开车送子女上下学可以节省大量的宝贵时间,故选C。
【小题2】细节理解题,根据文中图片1的内容可知,赞同开车接送子女上学的人大体有四大类,节省时间类,舒适类,安全类和易交流类,故选B,开车时很容易和孩子交流。
【小题3】理解判断题,根据文中图片2的内容理解可知,认为孩子会更加依靠父母的比数占到15%,故选C。
【小题4】理解推断题,根据文中的语句理解可知,这个调查报告很有可能会在网上刊登,故选C。
【小题5】理解推断题,根据文中图片1的内容理解可知,在一辆车上父母应该创造机会和孩子交流,故选B。
考点:社会现象类短文阅读
Selena Gomez won Favorite Female Singer at 2014 Kids’ Choice Awards on March 29. It is a very important awards show held every year in America.
Gomez was born on July 22,1992 in Texas. The 22-year-old girl is an all-round star----she not only acts well but also sings a lot of popular songs. At the age of 7, Gomez first played with a purple dinosaur on the TV show Barney and Friends. In 2007, Gomez acted in Wizards of Waverly Place (《少年魔法师》),which was a big success. After that, she played different roles in many films and become more and more popular.
Gomez made her own band at the age of 17. Fans love her songs because of her beautiful voice. By fan, she has released (发行) three albums (专辑). She also has a good sense of fashion. Gomez wore a beautiful dress at the Kids’ Choice Award. It made her lovely and she shone the whole night.
Charity is an important part in Gomez’s life. In October 2008, she was named UNICEF’s spokes-person (联合国儿童基金会的发言人)for Trick-or-Treat, which encourages children to raise money on Halloween to help poor children around the world. She said that she was excited to encourages other kids to make a difference in the world.
【小题1】The underline word “all-round” means “ ” in Chinese.
| A.闻名世界的 | B.受人尊敬的 | C.多才多艺的 | D.能言善辩的 |
| A.Barney and Friends | B.Wizards of Waverly Place |
| C.Her three albums | D.Her charity activities |
| A.her voice is beautiful | B.she is a movie star |
| C.she looks pretty | D.she is lovely |
| A.fond of Halloween | B.helpful to children |
| C.good at dress up | D.talented in music |
| A.Selene Gomez played a purple dinosaur in Barney and Friends. |
| B.Selene Gomez started a band at the age of 7. |
| C.Selene Gomez wore a dress on the night of March 29, 2014. |
| D.Selene Gomez loves to spend Halloween with children. |
阅读下面三则广告,回答问题。
| Come to Austria(奥地利) Soll is a village in the mountains in western Austria. And the Post Hotel is clean and inexpensive. It is opened by a local family. From the hotel you can see the whole village, the forests and the mountains. Temperatures in summer are usually 20℃to 25℃in the daytime, but much cooler by evening. |
| Enjoy Thailand(泰国)! When you visit Bangkok in Thailand, don’t miss the early morning river boat trip to the Floating(漂浮) Market just outside the city. There you will find many kinds of fruits and vegetables. And you can pay for them when you sit in your boat. Don’t forget your hat: the sun can be strong and it may be as hot as 40℃at noon. |
| Visit Hawaii! Maybe the most beautiful place in Hawaii is Kauai. You can visit its long, sandy beaches in the south and west of the island, and mountains and forests in the north, but don’t be surprised if it rains in the centre of the island. Daytime temperatures there are usually around 24℃to 26 ℃by the sea, and only a little cooler by late evening. |
| A.shopping | B.food | C.travel | D.hotels |
| A.Climb Mountains |
| B.enjoy the scenery of the forests |
| C.live in the Post Hotel |
| D.buy fruits while sitting in your boat |
| A.the hottest travel place is Soll |
| B.maybe it often rains in the centre of Kauai |
| C.the Floating Market is in the middle of Bangkok |
| D.the Post Hotel in Austria is clean but the price is high |
—Guess what! Shanghai Disneyland will be open in 2015.
—______
| A.It’s my pleasure. | B.Take it easy. |
| C.What fun! | D.What’s up? |