题目内容

Two-year-old hero(英雄)Ye Chengfeng saved most of his family from a deadly gas leak(致命的煤气泄漏). As his grandfather lay dead(死的), the child woke up(叫醒) his grandmother and saved five other family members from death.
More and more British school kids use their mobile phones to cheat(作弊)in exams. They use them to send messages to get the answers. So far this year, 1,013 students were caught cheating with mobile phones. Teachers are now teaching themselves so they can find the cheats. They also ask the students to hand the phones in before exams.
A new study shows that girl chimps(黑猩猩) are faster to use tools(工具)than boys! Experts(专家)found that girl chimps in East Africa use sticks(棍) to dig (挖) in the soil(泥土) two years earlier than boys do. But they don’t know why. Girls watched their moms work, but the boys climbed trees. Yes, human girls always learn to write and draw first, but boys often run and play balls earlier than girls.
In Germany, doctors have three ways to help kids who are addicted (上瘾的)to the Internet. First, learning art — Kids learn painting or singing; Second, doing sports — Kids do swimming or horse riding. The last one is to go into nature — Kids plant flowers and grow vegetables. Doctors want kids to find other ways to have fun rather than(胜于)surf the Internet.
【小题1】How many family members did 2-year-old Ye Chengfeng save?

A.Six. B.Five.
C.Three. D.Four.
【小题2】The British teachers are teaching themselves to________.
A.send messages to each other
B.find their students’ cheats in exams
C.stop the students from using their mobile phones
D.ask the students to hand in their phones before exams
【小题3】According to the third piece of news, we know ________.
A.chimps are cleverer than monkeys
B.only chimps in East Africa can use tools
C.human boys always learn to write and draw earlier than girls
D.experts don’t know why girl chimps use tools faster than boys
【小题4】The German doctors help kids who are addicted to the Internet so that they can____.
A.go into nature
B.enjoy their school life better
C.become famous painters and singers
D.find some other ways to enjoy themselves
【小题5】Choose the best title for each piece of news above from the following six ones:
①Girls learn faster than boys?
②Phone cheats
③Little hero
④No cheating!
⑤Internet cure
⑥Go into nature
A.①⑤④⑥ B.③④⑥⑤
C.③②①⑤ D.②③①⑤

【小题1】A
【小题2】B
【小题3】D
【小题4】D
【小题5】C

解析试题分析:短文大意:两岁的英雄叶乘风从一个致命的气体泄漏事故中救了他的大部分家人。越来越多的英国学校的孩子们使用手机在考试中作弊。一项新的研究表明,女孩黑猩猩比男孩更快地使用工具!但他们不知道为什么。在德国,医生来帮助孩子们解决互联网上瘾的三种方式。
【小题1】细节理解题。根据第一段中As his grandfather lay dead(死的), the child woke up(叫醒) his grandmother and saved five other family members from death.可知叶乘风救了他的六位家人,所以该选A。
【小题2】细节理解题。根据第二段中Teachers are now teaching themselves so they can find the cheats.可知老师们在自学发现作弊的方法,所以该选B。
【小题3】细节理解题。根据第三段中Experts(专家)found that girl chimps in East Africa use sticks(棍) to dig (挖) in the soil(泥土) two years earlier than boys do. But they don’t know why.可知专家并不知道为什么女孩黑猩猩比男孩能更快地使用工具,所以该选D。
【小题4】细节理解题。根据短文最后一句Doctors want kids to find other ways to have fun rather than(胜于)surf the Internet.可知医生希望找到其他比上网更有乐趣的事,所以该选D。
【小题5】段落大意题。细读短文可知第一段说的是一个小英雄,第二段说的是手机作弊,第三段说的是女孩比男孩学得快,第四段说的是网络疗法,所以该选C。
考点:社会现象类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Hunan TV's new program,   Dad,Where Are We Going? has become very popular since last year. The show tells us that fathers should take part in their children's growing-up. In fact, this topic was always mentioned by Zeng Guofan (1811-1872). a famous official(官员)during the late Daoguang Period of the Qing Dynasty (1644-1912).
Although Zeng spent most of his time away from his family, his letters back home to his children and younger brothers have become famous. In these letters, there are many helpful suggestions on proper behavior(行为). Many of his ways on child education are popular among today's Chinese parents, including reading classical books and so on. His child-raising methods are useful for today's busy fathers. Like Zeng, they also spend most of their time away from home.
According to Zeng,  the purpose of education was to learn wisdom(智慧)from books, rather than getting an official position. Children should know that the most important purpose of studies is to get more knowledge about nature and life.
"But now ,parents just want their children to be rich and powerful. " Mr. Tang, a writer in China, said.
Some teachers say that parents need to build a good relationship with their children. Parents shouldn't force (强迫)their children to realize their wishes.
In Zeng's letters, he asked his young children to do housework as part of their daily life, even though his children had many helpers. He believed that doing housework would make his children more confident and independent(独立的).
【小题1】When was Zeng Guofan born?

A.In 1811.B.In 1644.
C.In 1872.D.In 1912.
【小题2】Which o fthe following statements is TRUE, according to the passage?
A.Zeng Guofan was a great writer during the late Guangxu Period.
B.Zeng Guofan is one of the fathers in the program, Dad,Where Are We Going?
C.Many of Zeng Guofan's ideas on educati'on are not accepted by modern people.
D.Zeng Guofan was very busy and spent most of his time away from his family.
【小题3】The purpose of education is to _____ according to Zeng Guofan.
A.get an official position
B.learn wisdom from books
C.get high scores in exams
D.make a lot of money in the future
【小题4】Which of the following would be the best title for this passage?
A.Fathers Influence Their Children's Growing-up
B.Zeng Guofan and His Children
C.How to Raise a Child
D.Dad, Where Are We Going?

Many companies use guards and expensive alarm systems to protect their property(财产). Soon a new kind of protection will be used—robots. Engineers have been working on the first mobile robots for businesses. The robots will guard factories, warehouses(仓库)and museums at night.
The mobile robots will move around slowly on wheels. They will be able to detect(察觉,发现) people through walls and pick up sounds, such as breaking glass. They can be fixed with loud sirens to frighten thieves, or radios to signal police or guards.
To protect a building, a robot will have to move around without knocking into the walls. Information about the building will have to be stored in the robot’s small, built-in computer. A floor map could be programmed into the computer’s memory, for example.
A mobile robot will not be able to do everything. Unlike human guards, it will not be able to climb stairs, open doors, or move along rough ground. It won’t be able to tell the difference between friends and enemies. Because of that, people will have to be prevented from entering the area it moves.
One kind of mobile robot will be able to “sense” whether a chair or a box has been moved and go around it. This robot will also judge size well enough so that it won’t send an alarm if a cat crosses the room. And if someone tries to steal this robot, it will sound a loud, painful siren. The three-foot-tall robot is hard to be stolen anyway. It weighs about 200 pounds.
U.S. companies pay almost $10 billion a year to protect their property with alarm systems and human guards. Mobile robots may be cheaper.
【小题1】Why is the new kind of robots called mobile robots? Because they can _______________.

A.guard factories, warehouses and museums
B.send loud, painful sirens when it is stolen
C.sense moving objects and signal police
D.move around and do the programmed work
【小题2】How will a robot get directions for moving around a building?
A.From a human guard.B.From a built-in computer.
C.From another robot.D.From radio signals.
【小题3】What can be the best title of this passage?
A.New Guards.B.Science and Technology.
C.Alarm Systems.D.Engineers and Robots.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网