题目内容
阅读下面短文,根据短文内容判断句子的正误。正确的涂A,错误的涂B。(共5小题,每小题5分;计10分)
难度:★
Are you looking for something interesting? Would you like to help other people when you're free? Then join us to be a volunteer (志愿者)! You can enjoy yourself and help others at the same time!
Driver :You must be between 20 and 40 years old. You should take the sick (生病的) children to school every day. After school, you should drive them home.
Teacher: If you're a lady, you can become a teacher. You should be good at singing and drawing. You should look after children after school, give them some classes or wait with them for their parents. Your age must be between 20 and 30.
Animals' friend: Do you love animals? You can become animals' friend by looking after dogs and cats with no homes. Animals' friend can be a man or a woman, but he or she should be between 25 and 30 years old.
【小题1】It is fun and helpful to be a volunteer.
【小题2】The driver should drive the sick children to and from school.
【小题3】The teacher must be good at singing and dancing.
【小题4】Animals' friend should look after sick animals.
【小题5】Each man and each woman can be animals' friend.
【小题1】A
【小题2】A
【小题3】B
【小题4】B
【小题5】B
解析试题分析:这篇短文是招募志愿者的一个广告,当志愿者既可以使自己开心,还能帮助别人。本文中需要三种志愿者,一个是做司机,每天接送生病的孩子;第二个是做老师;第三个是做动物的朋友,照顾无家可归的小动物。
【小题1】根据短文第一段中Then join us to be a volunteer (志愿者)! You can enjoy yourself and help others at the same time!可知,成为志愿者自己可以很开心,而且也能帮助别人。由此可知这句话是正确的。
【小题2】根据短文第二段中You should take the sick (生病的) children to school every day. After school, you should drive them home.可知,做一名司机需要每天把生病的孩子带到学校,放学后再把他们送回家。由此可知这句话是正确的。
【小题3】根据短文第三段中You should be good at singing and drawing可知,做为老师, 需要擅长唱歌和画画,并不是这里说的唱歌和跳舞,故这句话是错误的。
【小题4】根据短文最后一段中You can become animals' friend by looking after dogs and cats with no homes可知,做动物的朋友,需要照顾无家可归的小狗和小猫。并不是这里说到的生病的动物,因此这句话是错误的。
【小题5】根据短文最后一段中Animals' friend can be a man or a woman, but he or she should be between 25 and 30 years old.可知,做动物的朋友,男女都可以,但是年龄应在25岁到30岁之间。并不是这里说的每个人都可以做,故这句话是错误的。
考点:日常生活类短文阅读。
完形填空(每空2分,共20分)
I had a trip to Aruba on my vacation. We the Holiday Hotel in Aruba at about 1:30 am. We were pretty glad it was our first trip to Aruba. The flight (飞行) was fine and the bus ride from the was great. We stayed at the Holiday Hotel. We saw the rooms one one because we wanted to have a room to he sea (海洋). I would say that the beach was but the weather was awful every day. the Holiday Hotel, it was okay with us. The room was clean, the waiters were friendly and the food was good. I the food of the hotel restaurant. One night we had at the Moomba Restaurant. It is on the third floor. The food there was really good. The Moomba was a good place to . I hoped to go there again.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
完形填空(每小题1分,共10分)
“How can I learn English well?” “This is a many students may ask. In my opinion, the most effective(有效的) is to learn lessons by heart. If you can recite the text and write it out, you will learn it pretty well. And if you can tell your own words about the lesson says, you are a very successful learner indeed. Your English will be quite perfect.
This is a difficult task. However, if you try to learn by heart only part of each lesson, you’ll find it not so hard you might have thought.
Learn this way, and you will fast progress. Of course, writing is also necessary. It helps you a lot on your way to in English studies.
It’s equally(同样地) important to feel the language. You should laugh at Englsih jokes and be at bad news. When using English, try to your mother tongue(母语). helping you, your own language gets in your way. So, never try to learn English through putting every word into Chinese.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
Most children don't enjoy doing housework. They like playing computer games instead of cleaning the rooms. But in Australia, Jim and Robert's mother, Mrs. Black, has good and proper methods to get their children to do housework.
Here is an example.
“Mom, have you worked out next week's housework? Let Jim and me choose the cards. I can't wait. It's fun!”
When Robert shouted out, his mother had already put all the cards on their big table. On the cards, there are some words like these, “sweep the floor, clean your bedroom, help mom cook, wash vegetables, make beds, feed the fish, cut the wood, clean the bathroom” and many others. Jim and Robert chose two cards for each day from Monday to Friday. Then they would hang them on the weekday task board. Jim likes to clean the bathroom best, so he picked up the card “clean the bathroom” first. Robert loves to make the bed so he picked up his favorite card. Jim again picked up “wash vegetables” and Robert chose “feed the fish”. Soon the two boys were happy to take away all the cards.
To help the children do housework, their mother thought hard and thought up this idea. Of course, their parents did the housework on the weekends and left Jim and Robert two days free.
【小题1】 From the passage we know that most children like ________.
| A.doing housework | B.playing computer games |
| C.playing cards | D.doing housework |
| A.two | B.four | C.eight | D.ten |
| A.cleaning the bathroom | B.making the bed |
| C.feeding the fish | D.sweeping the floor |
| A.looked at | B.gave up |
| C.came up with | D.believed in |
| A.Jim | B.Robert |
| C.The parents | D.The whole family |
This is a teacher’s family. The father’s name is Lake Smith. He is forty-four. The mother’s name is Kate Smith. She’s forty-two. The Smiths have a son, Jim, and a daughter, Ann. Jim is fourteen, and Ann is twelve. The son looks like his father, and the daughter looks like her mother. They are all in No.4 Middle School here. But the Smiths are teachers, the son and daughter are students.
【小题1】 Jim’s father is _________.
| A.a worker | B.a teacher |
| C.a doctor | D.a driver |
| A.Lake Smith | B.Kate Smith |
| C.Jim Smith | D.Ann Smith |
| A.father | B.Mother |
| C.aunt | D.uncle |
| A.They are in the same school? |
| B.They are in different schools. |
| C.Yes, they are. |
| D.No, they aren’t. |
| A.Yes, it is. | B.Yes, she is. |
| C.No, she isn’t. | D.No, he isn’t. |
Jack London was a famous American writer. He was born on January 12, 1876, in San Francisco, California. His family was very poor, and Jack had to leave school to make money.He worked hard in many different jobs.
Later, Jack returned to school, but he didn't stay. He wrote," Life and pocketbook (袖珍书)were both too short. "
In 1897, he went to Alaska to find gold. Instead, he found ideas there for his books and stories. He returned home and started to write. His writings were successful, and he became rich and famous in his twenties.
Jack London was not a happy man, however. In poor health, he took his own life(自杀) in 1916. He was only 40 years old.
【小题1】 Jack London was_________.
| A.a musician | B.a writer |
| C.a basketball player | D.a teacher |
| A.for holidays | B.because his wife lived there |
| C.to find gold | D.to meet his parents |
| A.when he was thirty | B.when he was over twenty |
| C.in his thirties | D.when he was a child |
| A.Jack died in Alaska. |
| B.Jack was born in London. |
| C.Jack found gold in Alaska. |
| D.Jack was a successful writer, but he didn't live happily. |
| A.Jack didn't find gold in Alaska, instead he found ideas for writing. |
| B.Jack didn't like to go to school. |
| C.Jack died in 1916. |
| D.Jack had a little education when he was young. |